06.01.2012 | 18:48
zabac kaže:
Meni nije jasno u čemu je problem? Apple nije zamislio da se nešro prčka po sistemu telefona, pošto JB nije 100% stabilan, zato i ima pitanja kako nešto ne radi. Mada bi ja uveo i gubitak garancije ako je telefon JB-an.
Da ti probam onda ukratko pojasnit... Sa uredjajem koji sam kupio zelim raditi sto hocu, bez nametnutih ogranicenja.
Nevidim sta je nestabilno u JBu?Jailbreak jednostavno daje pristup rootu sustava, a samo je stvar aplikacija koje se poslije instaliraju koliko ce nesto biti ili nece biti stabilno. Hrpu puta sam napravio update neke aplikacije u App Storeu ( pogotovo nakon izlaska nove verzije iOSa) i nakon toga se rusila, nije radila, tako da to nije "ekskluziva" jailbreaka.
Doduse jailbreakom mozes vise prckati po sustavu i napraviti nesto vise stete.
iOS koristim od prvog iPhonea i jailbreaka i stvarno nemogu primjetit da mi bilo sta nije radilo zato sto imam jailbreakan iPhone, iPad.
Neka jednostavno uvedu sustav gdje bi se ajmo rec registrirao za jailbreak i time pristao na gubitak jamstva i podrske, i to je to.
A sta je dobro u jailbreak zajednici? Imam tisucu primjera ali evo samo par...
Zelim neogranicen broj tabova u Safariju - Cydia ima rijesenje
Zelim potpuno funkcionalan file explorer - Cydia ima rijesenje
Zelim koristiti USB Camera Connection Kit za svoje eksterne diskove, USB diskove i prijenos podataka - Cydia ima rijesenje
Zelim imati vise korisnickih racuna na iPadu - Cydia ima rijesenje
Zelim unlock iPhonea - Cydia ima rijesenje
Sve to od Applea necu vidjeti sigurno u skorije vrijeme, a meni znatno pomaze u radu i vecoj iskoristivosti/korisnosti kupljenih uredjaja.
Sto se piratluka tice, uvijek ga je bilo i bit ce. I sto je najljepse vise za to nije potreban ni jailbreak vec aplikacije tipa iResign i InstaSign sa pripadajucim certovima...
U svakom slucaju nemogu reci da vidim ista negativno u jailbreakingu, sto se mene tice on daje dodatnu vrijednost i iskoristivost svakom od iUredjaja.