09.10.2003 | 20:23
Kao sto ste primijetili, ovdje sam od prvog dana. Da, Jabucnjak je uspjesan projekt, to se vec sada moze vidjeti. Jedino mi se nije svidjela potpuna odsutnost Glavnog Urednika iz rasprava na mac.hr grupi. Po meni se trebao tamo javiti i odgovorno objasniti neke nedoumice.
Naravno, zgodno se usporedjivati s nekim drugim. Jabucnjak, po meni, ima bolji dizajn od drugog sajta i uspio je okupiti, za sada, veci dio Macintosh populacije. Medjutim, u projekt Jabucnjak je ukljuceno daleko vise ljudi, neki Apple dealeri su pomogli, iza stoji cijela udruga s odredjenim iskustvom, a dizajneri-graficari voljni su pomoci. Projekt
www.machr.org radi vrlo mali broj ljudi samostalno, bez pomoci neke udruge ili dealera. I ocito bez dobrog grafickog dizajnera. Ali su do sada pokazali da imaju odredjenu strucnost a i volju da svoje znanje podijele s drugima. Sto je svakako dobro. Jabucnjak je prvi krenuo, ima Vikalicu i Krosnju sti su jako zgodna rjesenja, trenutno bolje izgleda. Da, u ovom trenutku je bolji. Ali ne bi trebalo niti na koji nacin na ovom mjestu tudji trud omalovazavati ili mu se izrugivati. Jabucnjakov trud i uspjeh se vidi, nece biti veci ako se trud i rad nekog drugog na njegovim stranicama umanjuje.
Stoga Jabucnjaku neka moralna podrska i nije vise potrebna. Ekipa koja ga radi, ako ne dodje do "problema raspodjele novaca", kao sto se cesto zbiva u dobrovoljnim udrugama kada nesto novaca kapne sa strane, ocito ima volje i znanje da to radi i dalje dobro. Stoga stanimo na ovom mjestu. Budimo zadovoljni postignutim. Ovo je stvarno veliki obavljeni posao. Ekipi Jabucnjaka treba cestitati na trudu.