23.07.2005 | 08:17
dpasaric je napisao:
10.4.2 ima neki gadni fuckup s Mail aplikacijom, ali nisam uspio skužiti uzorak. ... Ništa, pratim dalje situaciju...
Nesto slicno se dogodilo na mom dualu G5; nakon instalcije 10.4.2, prvo sto vise nije radila Samba (iz InDesigna), nego i Mail aplikacija uopce nije vise kuzila svoje sanducice! Iako su tu, na disku ...
Resetiranje i import sanducica opet nije radio -- tad me nesto zakopkalo, nemam pojma zasto, pa sam provjerio verziju Maila ... Nije bila ista kao i na drugom stroju, koji je dozivio podjednake instalacije i tretman. Zasto? Kao da je instalacija totalno zanemarila Mail na G5-ici .. Iskopirao sam Mail.app s drugog stroja i sve je radilo okej.
No nakon toga, nekom je palo na pamet instalirati jos par pisama u Suitcase X1 .. i onda je nastao posvemasnji kaos
Suitcase na Tigru je pushiona. U biti uopce ne radi kako treba.
FONT BOOK 2
Preporucam FontBook 2, koji vise ne kopira pisma posvud na disku, kao sto je to bilo na Pantheru, vec ih aktivira otamo gdje se vec nalaze!
Viva la revolucion, viva la Font Book 2! Fontbook je ispod haube TOTALNO promjenjen, iako izvana izgleda potpuno isto. Takodjer donosi par nevidljivih poboljsanja -- organiziranje pisama u Biblioteke (Libraries) a ne samo u kolekcije (Collections).
Zasto je to dobro? Jer pisma vise ne trebaju biti na disku, mogu biti i negdje na mrezi! Takodjer je i logicnije: Biblioteke mogu sadrzavati sva pisma neke slovolivnice, recimo Adobe, Linotype, Agfa, i sl. Tako sve stoje onamo gdje pripadaju, a aktiviraju s epo potrebi.
Kako stvoriti biblioteke? Klikni desnim dugmetom misha u lijevom dijelu prozora i odaberi opciju. FB2 takodjer ima i fenomenalnu stvar za eksportiranje pisama (koji su razasuti po kolekcijama, spremi ih na jedno mjesto na disku, odakle ih samo iskopiras na CD ili sl.), korisnu stvarcu svim onim dinosaurima kojima je na disku pismovni kaos a u tisak jos uvijek ne salju PDF.
Buduci da je sistemski alat, FB2 radi besprijekorno na Tigru, pod svim aplikacijama jednako, pa je tromi i spori i musicavi Suitcase napokon postao suvisan. Bogu hvala!