iCloud sync problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud sync problem

29.07.2013 | 19:10
šta, gdje i kako namjestiti da mi se iPhone i iPad syncaju s Macom preko iClouda? dakle, kada na Macu promijenim nešto u npr. kalendaru, da mi tu promjenu povuku iOS uređaji. šta god napravim na Macu ostane samo na njemu. iCloud mi radi samo između iPhonea i iPoda...
29.07.2013 | 22:14
na ios uredajima pod icloud moras ukljuciti calendar na on, nakon toga ce se sve syncat na njih i odtada ce ti se syncati po planu kako zelis.

znaci settings>icloud>i onda je lista aplikacija za sinkanje, stisni on za sve koje zelis.

eto
29.07.2013 | 22:19
ponavljam: iCloud mi radi samo između iPhonea i iPoda. dakle, uključene su na njima aplikacije koje želim da mi se syncaju putem iClouda.
kako ih umrežiti s Macom?
29.07.2013 | 22:28
pa takorec ista stvar na macu, hehe

odi na settings, pa pod iCloud, aktiviraj ga i voila.
29.07.2013 | 22:31
i da, koji OS?
29.07.2013 | 22:35
očito Snow Leopard nema tu mogućnost...
29.07.2013 | 22:36
izgleda, nov sam ( od ML) ali mislim da je icloud na macu poceo s Lionom. :/
29.07.2013 | 22:38
izgleda...
ako netko zna postoji li rješenje...
29.07.2013 | 22:41
Finn kaže:
očito Snow Leopard nema tu mogućnost...

Ne, nema tu mogucnost. Bio si upozoren kad si prelazio s .me usluge.
Preko neta radi sve i nemas brige i/ili zanemari stolni komp. Meni je bitno da imam net-iphone-ipad isto. MBP mi nevazan.
29.07.2013 | 22:47
da, evo i ja sam na to upravo naletio.
29.07.2013 | 22:48
@zabac: nisam bio na .me usluzi...
kako to misliš, preko neta radi sve?
29.07.2013 | 22:49
misli na icloud.com, tamo imas web aplikacije kalendara, kontakta itd.
29.07.2013 | 22:51
da, i opet mi ne povlači s Maca nego s iUređaja.
29.07.2013 | 22:53
imas dvije opcije da ti s maca povuce, ili upgradeat software ili pratit ove upute u clanku, ali rade upgradeat ako imas priliku
29.07.2013 | 23:09
ovo iz članka radi, samo mi se na Macu sve uduplalo kad se stvorio novi account.
ical.jpg
29.07.2013 | 23:10
ali dobro, može se sve odčekirat pa ok...
29.07.2013 | 23:17
ispravak netočnog navoda: ovo iz članka radi ku...
on mi je samo na ovaj način s iUređaja prenio sve na Maca (pošto je sadržaj bio isti, samo se sve uduplalo), ali idalje ne može ono što se na Macu unese u kalendar symcati na iUređaje. čak ni ono što se na iUređaju novo napravi neće prebaciti na Mac. (?!) ne kužim kako to funkcionira...
29.07.2013 | 23:19
probaj glavni account namjestit na ovaj novi, pa bi trebalo onda radit
29.07.2013 | 23:21
koji glavni account?
29.07.2013 | 23:24
ical, prefrences, accounts, pa vidi dal mozes oduzet prednost ovom starom, i dat novom accountu 'prednost"
29.07.2013 | 23:28
Zasto se zamaras? Imao .me i .mac usluge i radile su kilavo, bojim se da ovo kemijanje bude radilo jos kilavije. Zaboravi SL ili digni verziju OSX-a na visi nivo. Za mene, ako ne radi "iz kutije", ne radi uopce.
29.07.2013 | 23:30
a pokusavam pomoc, ali ocito ne ide, i ja isto preporucam upgrade, 20 dollara nije puno. ovo namjestanje je samo prisjecanje na windows dane. upgrade na mountain lion i amen.
29.07.2013 | 23:30
da, slažem se. neću se s tim zaje..., to je sranje. syncat ću normalno preko iTunesa šta mi bude trebalo i gotovo.
hvala na pomoći.
31.07.2013 | 01:57
Ne slažeš se! Ljudi su ti rekli ”upgrade” a ti kažeš da ćeš syncati kroz i Tunes

Šalim se... Ako ti iz nekog razloga treba SL onda ostani na njemu. Ali ako nema nekog posebnog razloga, ne vidim zašto ne bi išao na 10.8? To je stabilan i sasvim u redu OS.

By the way: koji je komp?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
31.07.2013 | 09:06
iMac i MacBook Pro na ML 10.8 te iPhone i iPad na iOS 6.1.2 uključen iCloud na svima i sinkronizacija kontakata, bilješki, maila, dokumenata, bookmarka, otvorenih stranica u Safariju kao i onih stavljenih u popis za čitanje, kalendara radi bez problema i bez potrebe za ikakvim dodatnim akcijama. Jednostavno ono što upišem na bilo kojem uređaju u vrlo kratkom vremenu pojavi se na svim ostalima pod uvijetom da su povezani na mrežu svih mreža. To je ono što ni jedna druga platforma ne nudi u tako jednostavnom i efikasnom obliku. Ono što iCloud ne može nadoknađujem Dropboxom.
31.07.2013 | 10:56
Imam isti setup kao i sank, jedino sto me odvaja je ios 6.1.3
31.07.2013 | 17:26
iCloud - misterija
Na Airu mi iCloud uredno radi za kontakte i za kalendar, no ne i za bookmarkse. Sve je uredno podešeno u iCloud preferences kako za ostale opcije tako i za bookmarkse, no to jednostavno ne funkcionira. Zašto? Tko zna.

Ostali uređaji uredno sincaju i bookmarkse (iPhone, iPad i iMac) u svim smjerovima tj. sa bilo kojeg uređaja na sve druge. Samo Air ne!
31.07.2013 | 18:25
Probaj iakljucit pa pomovno ukljucit icloud na airu
31.07.2013 | 18:27
Probat ću. U stvari, uključivao sam i isključivao sincanje bookmarksa, no ne i čitavog iClouda.
Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Yonkis: Hoćemo li sljedeći iParty organizirati putem Invites app-a? ;)
  • Yonkis: Apple will bring its next-generation M5 chip to the MacBook Pro in the fall, followed by the iPad Pro in the first half of 2026, according to Bloomberg’s Mark Gurman. - Wow, M5 na iPadu. M4 je već overkill ali ok. :D
  • miomika: @Zdravac...vjeruj mi, nebi ga prepoznao razliku, ni da te za guzicu ugrize. Nije to google translate.
  • miomika: Naravno Zdravac, pišeš na pamet i provjerio si, jelda?
  • Zdravac: Možda malo "old fashion", ali eto! :)
  • Zdravac: Vjeruj mi, skuži se odmah AI, ali kod ovih mlađih to prolazi jer je to, kao "kul"
  • Zdravac: Poslovna komunikacija zahtijeva poslovno znanje. Dakle, ili znaš što trebaš pisati, ili ne znaš. Ako ne znaš, zaposliti ću onoga tko zna - sigurno ne AI!
  • Zdravac: Ma kakav crni AI za poslovne mailove!! Kod mene ti to sigurno nebi prošlo!
  • drlovric: Mi saljemo stotine mailova na engleskom i da to ista valja, vec bi bilo u nasem workflow :) Ali eto, uzivaj ako te veseli. Ja it tvrdim da je beskorisno, sporo, trapavo, nedovrseno...
  • miomika: pa dok vidim full feature, nemogu sve reč. Upravo gledam na vijestima, završila je konferencija koja nama brani korištenje AI-a na uređajima. Što je zaključak, naravno, 10 mb texta ničega. Kako vidim u OS:_u, izgleda da će potiho ući na mala vrata. @dlovric možda je do ljudi koji je neznaju koristiti. Ipak je u pozadini chatGPT. Meni se ova opcija u mailu jako sviđa, da napravi poslovni
  • Soffoklo: @drlovric ne dozivljava nas Apple kao neko africko pleme vec mi sami sebe tako dozivljavamo i predstavljamo, a onda tvrtke poput Apple sukladno tome djeluju. Zato i Slovenija ima titlove, kao sto je imala i Apple Music davno prije nas i to uz potpunu uslugu, a ne djelomicnu, pa se premijer javno hvali kako eto imamo Apple Music. Do nas je.
  • drlovric: Apple AI je potpuno beskoristan. Dugo nisu vecu blamazu napravili. Svaki dan radim sa Amerima i niti jedan covjek mi nije rekao da ima jedan koristan feature. Svi cekaju bolju Siri koje nema pa nema. A ljudi kupovali iPhone 16 Pro radi "inteligencije" :D
  • miomika: ...i proofreading i onaj AI radi u mailu. Doduše, samo na engleskom, ali radi. Točno se kuži da lagano ovo preregulirano govno iz EU nema proslka i da AI lagano kuca na vrata.
  • miomika: ajde neke dobre vijesti. AKo je laptop/comp settiran na eng. radit će vam image playground s najnovijim update-om 15.3.1
  • drlovric: Apple nas dozivljava kao neko africko pleme i nema tu razumnog objasnjenja ni opravdanja.
  • drlovric: Da jadni, kako bi to mogli priustiti. Bitno bi im utjecalo na poslovanje a pokrili bi desetke miluja ljudi (HR, BIH, SRB, CG). Sve isti jezik :) Iz istog razloga nemamo titlove na Apple TV. A Slovenija ima. Valjda su veci od ostatka ex. YU :)
  • dpasaric: Nema Hrvatske jer bi to značilo da moraju zaposliti osobu koja čita komentare na našem jeziku, a za to smo premaleno tržište. Ostavi komentar na ENG na US/UK zemlji i ciao.
  • dpasaric: MacBook Pro M4 16" prikaz je na naslovnici! :)
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO