Zgodno imati kad zaškripi sistem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zgodno imati kad zaškripi sistem

03.10.2005 | 23:48
BootCD_0.6.4

Ima li tko iskustva?
04.10.2005 | 00:43
Sa jednom od verzija sam bez problema napravio bootabilni CDD, samo neke od aplikacija koje podrzava ipak nisu radile s takvog CD-a (Mislim da je bio diskwarrior).
04.10.2005 | 05:13
k*art je napisao:
BootCD_0.6.4

Ima li tko iskustva?

Bilo bi lipo imat dovoljno para za pravit papirne avioncice, pa nabavit Boot_s_Rezervnog_dualPowermaca_Sta_Spava_u_Spajzi_4Ghz
04.10.2005 | 13:28
Moram reći da to ne treba Vama, koji tretirate Maca poput žene, više za one hlandije, poput mene! (znam i ja nešto u stihu )

Ipak za one koji imaju Mac,
samo jedan hard,
žele updateirati sistem
no naiđu na neželjeni problem zbog greške na disku, ili slično,
evo jedan istiniti primjer:

Stari sistem OSX 3.9, željeni update (da ostane stari setup) OSX 4 (Tiger)

* INTRO* Za razliku od OS9, OSX ne dozvoljava, ni jednom sistemskom cd-u ili updateu sistema, da se boota s CD-a pa imaš privremeni sistem, vidiš diskove središ neke stvari (obično je os9 imal i Utilities Folder pa se dalo utjecati prije instalacije, što je upravo bitno za ovaj slučaj), nego imaš samo jednu soluciju s tog bootable sistema, UPDATE odnosno INSTALL!

Vratimo se na priču:

Željeći updateirati s X 3.9 na X 4, javlla se poruka da radnja ne može biti ispunjena, jer postoje greške na disku!

Što sad,

ne možeš updateirati, ne možeš se poslužiti disk utilityem, disk warriorom... jer praktički ne možeš ništa, sam!!! Tu dolazi problem u odnosu na OS9, kad smo to jednostavno rješili dignuvši stroj držeći stisnuto slovo \"C\", pa s \"privremenog sistema\" s bootable diska koristili repar utilities, sredili disk, pa na sređenom disku updateirali sistem! Na Mac OSX to više nije moguće?

Moguće je upravo s BootCD-om!!!

On nema sistem na sebi, nego u tvom trenutnom (OSX 3.9) sistemu napravi IMAGE osnovnih stvari između kojih možeš birati, dakle osnovni System, onaj koji se ne da mjenjati, i željene appz, koje si postaviš prema potrebama. Tada taj IMAGE zgoriš, kako veli moj prijatelj i odmah se sjetih vica...

(sorry moram odmah, jer bum zaboravil,
znate li š čim zagorec najviše voli ugasiti žeđ posle klope,
a počinje sa slovom \"Z\"? *Odgovor je na dnu!!!)

... dakle s zgorenog IMAGEA, koji je postal bootable cd, možeš s utilities appz, koje si si pripremil, srediti u OSX-u disk!!!
i dalje možeš ponovo s System UPDATE diska updateirati sistem, pa si relativno bezbolno, na Tigeru!!!

Zato sam rekao \"Zgodno imati kad zaškripi...\" pa se nadah da ću dobiti info, da li onda taj bootable cd vrijedi samo za tvoj hardware-comp, ili je to univerzalni, čini se ovo prvo, drugo, da li postoji još primjera za nas malo nadobudnije, i željnih ponosnih \"sam svoj majstor\" (a ne znamo ni ziherung promjenit), bar za ove banalnije akcije, prije nego se dogodi nešto što stvarno treba pomoć stručnijih mozgova, profesionalnih servisera.

To je samo jedan konkretan primjer primjene BootCD-a. Ovdje možemo izbjeći eventualnu katastrofu da ti ili si netko zgazi...... no nećemo sad o sexu!

(- Z gemištom!!!!)

...ha ha ha...ha ha ha... meni je super vic!
04.10.2005 | 14:33
k*art je napisao:
Vratimo se na priču:

Željeći updateirati s X 3.9 na X 4, javlla se poruka da radnja ne može biti ispunjena, jer postoje greške na disku!

Što sad,

ne možeš updateirati, ne možeš se poslužiti disk utilityem, disk warriorom... jer praktički ne možeš ništa, sam!!! Tu dolazi problem u odnosu na OS9, kad smo to jednostavno rješili dignuvši stroj držeći stisnuto slovo \"C\", pa s \"privremenog sistema\" s bootable diska koristili repar utilities, sredili disk, pa na sređenom disku updateirali sistem! Na Mac OSX to više nije moguće?

Ovo nije baš točno, jer kada se boota sa OS X install diska i pojavi se installer, u meniju imaš opciju pokrenuti disk utility, terminal i još par stvari.
04.10.2005 | 16:23
Dobro je ipraviti netočne navode, to svakako podržavam, no koji put je dobro pročitati i smisao globalno pa vidjeti da li odgovor negira smisao ili samo nebitan segment. I to i oni koji čitaju, koji pišu, i naravno oni koji komentiraju.

No cilj nam je isti, prijateljski rabiti naše mezimce Macintoshe, koji se koji put i malo prehlade. Pa da probam vratiti smisao mojoj temi, shvaćajući površnost znanja o Macui apsolutno ne dovodeći u pitanje nedostojnost svoje (ne)stručnost da bih diskutirao s ZNALCIMA , jer je stvarno prosječna korisnička i željna je konstruktivne pomoći, ali niti lišeći se mogućnosti saznati nešto više o problematici postavljene teme na mjestu koje mi se čini kompetentnim. Zato ću iskoristiti šlagvort našeg admina, pouzdajući se u njegov odnos i smisao za šalu, i komentirati ga, šireći saznanja o dobrim stranama BootCD-a i korisnoti istog korisnicima poput mene!

Nek moj odgovor bude \"Vratimo se na temu\":

Naravno, postoji Disk Utility kao jedan nazovimo ga najprimitivniji oblik alata za popravak diska, koji često pomaže, kod benignih stvari, ali ipak postoje i Disk Warrior (najbolje što ja poznajem od pametnih alata, naprosto jer mi je do sada uvijek pomogao, a tu odmah skrećem pažnju i da s ovim izdanjem BootCD-a Disk Warrior RADI, na što je Riba (samo) pretpostavio sumnju u jednom od postova, a upravo opisan primjer dole, je popravljen DiskWarriorom!) i slični alati, pa je za pretpostaviti da nam mogu zatrebati. Najme sve to treba zgorit na onom IMAGEU što stvara BootCD.
Drugo, mislim da Terminal nije za prosječnog mac konzumenta, kojima mi je želja i prezentirat ovaj alat, jer profi ga znaju, i na njih sam apelirao samo za još koji Tip&Trick, nadovezan za ovaj moj primjer, jer to je kao da nekom tko voli slušati glazbu predložio da nauči čitati note, jer će dublje i kompleksnije čuti!
Treće i najbitnije, moj smisao, a oni koji razumiju Maca, mislim da bi morali razumjeti moju opasku o razlici u bootable-osti diskova u os 9 i os X, je u razlici u postojanju i NE postojanju FINDERA!

Dakle \"Zgodno je imati kad zaškripi...\" naprimjer SISTEM! Stroj ti se neće dignuti, ne možeš ponijeti na posao ili s posla neki DATA koji ti treba!!! Digneš stroj s BootCD-a, VIDIŠ disk, uzmeš DATU na USB Stick ili spržiš na cd (jer si na tom cd-u stavio između ostalog i neke druge utilities osim DiskWarriora, kao što je npr Toast!) ili prebaciš kompletnu DATU što je stvorio tvoj oštećeni sistem, Backupiraš, pa na kraju bar to ne izgubiš!

Ogradih se još u prošlom postu, kad stvari izmaknu kontroli, možda stvarno postoji samo \"sve ispočetka\", \"bye, bye love\" ili \"calenzi bite\", \"sorry, kompjuter bu gotov tek za tri dana, pa do tada ne radim, ako možete čekajte me, ako ne poslat ću vas kolegi\" to profesionalci poslom vezani za Maca dobro razumiju....no to su sve poznate stvari i glupo je o tome pisati na forumu!

Prvenstveno postavih temu kao nešto za što ja nisam prije čuo, pa sam mislio ili ću možda nekom pomoći, ili saznati za još bolje!

A forum postoji da bi se stvari saznale i razjasnile, ako je moguće, bez poziva stručne osobe u goste ili odvođenja ljubimca veterinaru, tada prestaje potreba za forumom, tada samo treba otić u banku i nadati se da je doktor dobar dijagnostičar, inače ti koji put odreže... sorry, pa zar ste imali nešto važno na disku?(tradicionalna)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 8 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, robee, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (458)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO