04.10.2005 | 19:21
Problem je sljedeći: iMac ne ide spavati.
U Energy Saveru sam podesio sleep na 30 min, no to se ne dogodi. Na spavanje ode samo monitor, a ventilator se i dalje vrti neprestano. Čak i nakon više od 24 sata (iako je zakvačena ona opcija \"put the computer to sleep when possible\") on i dalje radi. Disk se zavrti svake cca. 3 minute. Čujem neki klick-spin sound, no ne mogu utvrditi što je to jer se to čuje samo dok monitor spava. Dok buljim u Activity monitor to se ne čuje, pa ne mogu skužiti što ga to trza.
inače, Repair permissions sam uradio, pobacao Energy saver Preferences (na Mac HD i kod oba Usera), resetirao sam PRAM, poiskopčao sam svaki vanjski usb i sve osim Apple Keyboarda i miša, no ništa ne pomaže.
Isti stroj je pod 10.3.9 uredno radio i spavao prema postavkama zadanim u Energy saveru. Nakon Upgrade-a na X.4.1 ne radi sleep. Onda sam čekao X.4.2 no i dalje ništa. Kopao sam po Apple Support i po drugim forumima, no nisam našao rješenje. Nekako sumnjam da će i 10.4.3 to sdrediti pa molim za pomoć ako netko ima neku ideju.
Inače, uradio sam i Clean Install, no ni to nije pomoglo. Isti problem sam imao i na iBooku G3 900 MHz, no tamo je nakon Clean Installa proradio i modem (kojeg Tigar do tada nije vidio), a i Sleep je uredno profunkcionirao. No, na iMacu i dalje Sleep radi samo ako ga ručno ukljujčim na Aplle meniu.
Nije da je neki velik problem, ali navikao sam da barem Mac radi kako treba, pa ako netko zna rješenje...
HVALA!
iMac G4 20\" OS 10.4.2 (1,25 GHz, 256 MB RAM, 80 GB HD)[i]