05.11.2005 | 17:47
Ja sam instalirao update putem \"software updatera\" i sve je O.K (osim što sam morao downloadati novi Onyx (izašao drugi dan nakon službene objave 10.4.3),
jer je Onyx 1.6.4 bio u klincu. Sa novim Onyxom sve je u redu. Sve radi savršeno,
odaziv na search u finderu je drastično poboljšan, import wmv datoteka u iMovie je brži oko 15% (import 50 mb wmv prije upgradea 4,50 minuta a sada ista datoteka
4,11) mjereno VDO profi štopericom. Generalno gledano, vrlo sam zadovoljan ukupnim upgradeom, no poznajem osobe koje nisu (ne putem foruma).
Moj prijatelj ima G4 733, 768 Mb RAM-a, Superdrive, int. 80 Gb HD, externi Firewire
od 200 Gb, i bio je super happy na 10.4.2, no ja sam ga nagovorio da izvrši upgrade
na posljednju inačicu. Nakon skidanja DMG-ja i instalacije više se nije čuo startup chime, prilikom gledanja filmova kroz QT slika je zatrzavala, ponekad i stala (QT
7.02, a isto i nakon instalacije 7.03). Sve ostalo je radilo kako i treba. Nije pomoglo niti bootanje sa DVD-a i repair permission, niti drugi tweakovi. Problem je riješen tako što smo reinstalirali (clean install) Tigra i update napravili kroz software
update. Tada je radilo sve opet kao ranije, dakle čuo se startup chime i prilikom gledanja istog filma nije dolazilo do distorzija tona i slike.
Moje je iskustvo sa Macminijem 1,25 1Gb DDR 400, ext.firewire 160 Gb, usb DVDRW
Samsung 16x, Apple keyboard, Logitech Media mouse.
Možete pronaći prilično postova oko sličnih problema kao kod mog prijatelja, upravo na G4 strojevima od 433 Mhz, 733, i eMaca. Porebno je malo prošetati forumima i vidjeti ima li višestrukih prijava sličnih problema.
Ah, sjetio sam se u zadnji trenutak! Ne tako davno (prije mjesec dana ili manje)
riješih kupiti DevonThink, Shapeshiftera i iVideo. Prva dva programa rade i nakon updatea kao san, dok je iVideo imao manje probleme nakon upgradea. Pisao sam firmi (odmah su odgovorili...svaka čast) Waterfall Software i najavili upgrade sa verzije 3 na 3.01 (za 10.4.3), jer im se javilo dosta korisnika sa istim problemima.
Naravno za sve kupce verzije 3 upgrade će biti besplatan.
U našem forumu mogli ste primijetiti vrlo razne probleme koji su mi bili prvo vrlo
čudni (ne radi lijevi klik miša na docku), ne radi ovo, ne radi ono, no uvijek se sjetim jednog djeteta koje se žalilo roditeljima na bolove u glavi, a oni bi joj davali aspirin i slali u školu. Kada su otišli kod liječnika, savjetovao im je da malenoj kupe bolji jastuk,jer većina glavobolja kod djece nastaje od nepravilnog spavanja i
držanja,čitanja uz slabo svjetlo i previše gledanja televizije. No, djevojčica je umrla svega nekoliko mjeseci poslije od tumora mozga. Ta djevojčica je imala problem
i pokušala je pronaći razumijevanje i pomoć, no svi su olako shvatili situaciju.
I naši kolege Mac useri imaju probleme, nekad zbog neznanja, nekad iz realnih razloga, ali mi neznamo kada je problem stvaran a kada ne. Lijepo bi bilo kada bi
oni znali da će na jabučnjaku dobiti potrebnu pomoć ili savjet, ali ne u stilu \"progooglaj\" ili čitaj \"help\".
Vjerujem da svi vi imate znanje koje je dugogodišnje, iskustveno, respektabilno
i imate sva prava nazvati sebe \"power userom\" no kakva korist ovoj malenoj skupini ako niste spremni pomoći. Forumi i služe u te, i slične svrhe.