Greška u Contacts sa Exchange
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Greška u Contacts sa Exchange

13.03.2014 | 18:26
kad uđem u kontakte na vrhu kraj Exchange mi je trokutić sa uskličnikom i kad kliknem na njega dobijem ovu poruku
Screen_Shot_2014_03_13_at_17.png
13.03.2014 | 19:51
To je neka greška u synkroiziranju.

Probaj sljedeće:

Napravi back up svih datoteka. Izađi iz Mail. Izbriši tvoj Exchange - account u Mail. Contacts & Calendars. Pokreni mail ponovo i ako sad radi postavi tvoj Exchange account ponovo i testiraj opet.
13.03.2014 | 20:24
a nemogu samo obrisat svoj exchange?i ponovno namjestiti?
zasto raditi backup?
13.03.2014 | 20:31
pa back up u slučaju da imaš nešto šta bi mogao sjeb.ti pri brisanju. Ali u biti ne moraš.
29.03.2014 | 18:38
nisam napravio back up..ali opet ista stvar..taj trokutić

pomozite..hvala
30.03.2014 | 13:31
koji OS, koji Exchange i kada se to događa točno (online ili offline mode, u firmi, doma, kako se spajaš na exchange itd...). Daj malo više detalja.

Također kako se točno spajaš na exc account? Da li preko javne published adrese ili? Kako ti izgleda konfiguracijski screen. Da li ti radi OWA pristup na sve od navedenog preko weba? Ako da onda je nešto do lokalne konfiguracije pojedine aplikacije na tvom macu.

Probaj svoju javnu adresu do exch unijeti kao internal address, a external address polje ostavi prazno. Poanta je ako ti je ActiveSync složen kako spada to mora raditi out-of-the-box. Također probaj složiti exchange account na nekom drugom računalu ili telefonu (recimo iphone-u) ako imaš mogućnost.

Moj Exchange uredno radi i kontakti se uredno povlače ako je Exchange internal parametar popunjen, a external ne.
31.03.2014 | 17:52
OS Mavericks
Kako koji exchnage? to ne kuzim..i relativno sam frizak u Max svijetu...a exchnage mi je u pocetku normalno radio..i normalno mi radi na Iphone 5s...

Mac Mini je uvijek online...i komp koristim kod kuće...

Kako kako se spajam na exchange?
adresa mi je od gmail

stvarno sam blenuto ko pegla sta si napisao sve jer nis ne kuzim
31.03.2014 | 22:11
Dakle otprilike isto kao i svatko tko je inicijalno pročitao tvoj prvi post sa problemom. Bez i jednog bitnog podatka.

Dakle koji Exchange sustav je u pitanju (verzija)?
Kakve su ti postavke (prefereces) unutar Contacts aplikacije te kako je složen 'Accounts' tab, specifično za Exchange (može koja slika)
Da li ti radi pristup mailu/kontaktima kada pristupiš preko OWA (Outlook Web Access) putem browsera?
01.04.2014 | 13:43
koja verzija Exchnage?neznam di se to moze vidjeti
ali kad odem u seetings pa onda user internet accounts tamo dodam exchnage...

evo screenshoot
01.04.2014 | 13:55
m_linc kaže:
koja verzija Exchnage?neznam di se to moze vidjeti
ali kad odem u seetings pa onda user internet accounts tamo dodam exchnage...

evo screenshoot

Super na pravom smo putu barem po tom pitanju... sada još samo sliku kompletne konfiguracije (advanced opcija) za taj Exchange account. Dakle ne ovaj sa 3 polja za unjeti nego okvir sa svim opcijama koje se nude (ime external/internal servera, portovi itd...)

nešto ovako:

exp_pref.PNG
01.04.2014 | 16:51
pogledaj i ove druge dvije slike...
jedan account je za gmail..a drugi sa napravio za exchange...jel to tako uredu?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
01.04.2014 | 17:02
rusty kaže:

Moj Exchange uredno radi i kontakti se uredno povlače ako je Exchange internal parametar popunjen, a external ne.

AKo govorimo o OSX i Exchange...kako limitirati broj emailova koje će povući kad se konfigurura u Email app recimo ?
Ja sam ga svojdobno složio i počeo je vući hrpu GB emailova sa servera, valjda od zadnjih 5 godina ...nije dobro jer su svi resursi na Macu bili trošeni na to, a i nakon tri dana nije uspio sve skinuti...pa ako ima neko elegantno rješenje kao na iOS-u ( da synca samo zadnjih 1000 i sl.) volo bih čuti...
01.04.2014 | 21:24
m_linc kaže:
pogledaj i ove druge dvije slike...
jedan account je za gmail..a drugi sa napravio za exchange...jel to tako uredu?

te slike mi ništa ne znače. Kao što si naveo na početku, na iphonu ti sve radi dakle ovo je problem konfiguracije na Mac-u, točnije dio vezan za kontake. Ovo što si mi ti pokazao ne prikazuje ništa vezano za konfiguracije Exchange accounta unutar Contacts aplikacije (barem ne ono napredno što bi trebalo vidjeti)
05.04.2014 | 09:05
pa uslikao sam ono što si me tražio
05.04.2014 | 10:41
sliku koju sam ja poslao nije jednaka niti jednoj tvojoj i naravno nisi odgovorio ni da li to je podešena postavka exchange servera kao internal ili external
05.04.2014 | 11:55
m_linc kaže:
pa uslikao sam ono što si me tražio

Pa ne moraš ništa postati ovdje, isto kako ti nitko ne mora pomoći.
rusty ima volju a ti ne slušaš.
05.04.2014 | 13:20
zato sam i naveo na pocetku da sam pocetnik...kao sto nisam razumio sto me pitao na pocetku...i da..ispricavam se tek sam sad vidio da su razlicite slike...ispricavam se...

ko radi taj i griješi...

evo ispravne slike

a isto tako neznam di bi nasao te neke druge informacije..kao npr..koja je verzija exchange ....a predpostavljam da je zadnja verzija ako imam OS X Maverics sa zadnjim updejtima...

a to sto radi na mobitelu...u mobitelu nisam nista drugacije uspisivao nego na kompu...i zato ne kuzim zasto ne radi...
Prilozi:
05.04.2014 | 14:06
ok tek sam malo prije pregeldao sve slike i vidim da koristiš u biti gmail account ali preko google Exchange actisync opcije. Također jedno pitanje zašto imaš u contacts aplikaciji i gmail i exchange account definiran (i to u oba ima contacts složen)? Ajde ti probaj sve to pogasiti (obavezno imaj negdje backup svih kontakata) i jednostavno podesi gmail onda samo kao exchange account ili kao klasični gmail account. Pa ćemo onda vidjeti dalje. Također ne bi bilo loše da kada terminiraš sve accounte unutra Contacts apliakcije, izbriši sve kontakte (ponavljam, prije napravi backup obavezno).

još jedna stvar da li slučajno imaš i iCloud definiran? Ako i u njemu držiš kontakte onda pripazi što točno brišeš. Nadam se osobno da nemaš, jer imati 3 različita sourca samo za jednu te istu stvar samo komplicira život.
06.04.2014 | 02:40
vidim ja da sam ja ovdje sve živo zbrkao....i defitnitivno bi htio krenuti od početka...

dobar dan...ja sam kupio iphone i imam na njemu kontakte koje bi htio imati među gmail kontaktima...kako da to napravim?
kako da te iste kontakte da mi budu i na Macu?
kako da kada dodjem neki novi kontakt na mobitelu da mi bude odmah sinhroniziran sa gmail kontaktima?

eto..možda bi tako bilo najbolje...
06.04.2014 | 07:08
Pa kaj ti za sinkronizaciju kontakata s gmail računom treba Exchange server i usluga?
Pa zar se ne uključi kod Gmaila kao i ko iClouda što se želi sinkronizirati?
07.04.2014 | 17:05
ali ja na iphone imam vise kontakata nego na gmail...

ja više ne kužim šta di moram uključiti zato sam i rekao...da želim sve iz početka...
i primjetio sam da mi se na mobu non stop vrti onaj znakić kraj signala od mobitela...
07.04.2014 | 17:39
ima novost..a to je da sam na macu u kontaktima pod exchange pod server adress prije je pisalo

m.google.com

i obrisao taj m.
i sad piše samo google.com

i više nema tog uskličnika

ali sad se pojavila ko neka strijela...što se može vidjeti na priloženoj slici

ali i dalje mi nisu svi kontakti koje imam u mobitelu prebačeni ....

i da nadodam...u svakom od ovih odjeljaka mi je je drugačiji broj kontakata...

ako ima ko iz Rijeke da dođe do mene platit cu mu ne u pivi..ne u čevapima nego šoldima da mi to namjesti...jer ovo je već ludnica
Prilozi:
07.04.2014 | 21:36
to nije strijela nego oznaka 'disconnected'. Dakle uklanjanje m.google.com je problem jer očito sa tim podacima koji su sada unešeni stvar ne funkcionira. Po ovoj zadnjoj slici moj ti je kao i prije def prijedlog da SVE terminiraš i kreiraš i konsolidiraš kontakte pod jednim krovom. Vidim da imaš i iCloud, gmail, exchange gmail itd... Nije ni čudo da imaš sve zbrkano.

Odluči se gdje želiš i što želiš imati, backupiraj mjesto sa svim kontaktima, obriši sve accounte na svim uređajima koje želiš imati u syncu i kreni ispočetka. Moj osobni prijedlog ti je iClould. Osobno imam preko njega sve složeno po tom pitanju. Administraciju svih kontakata radim gdje me je volja i nema problema. Ako baš želiš sve kontakte imati prisutno i u Gmailu i obrnuto, gmail kontakte u iCloudu, onda ćeš prvo morati napraviti ovo što sam rekao. Sredi si iClould sync na svim uređajima da radi kako spada. Nakon toga exportaj sve i importaj u gmail profil i riješen problem. Znam da želiš imati gmail kontakte u syncu i da zbog toga koristiš gmail exchange, ali očito si si napravio više problema nego koristi.
08.04.2014 | 09:16
kontakte moram imati na gmailu pod obavezno jer mi je to glavni mail za sve...i nemogu to mjenjati i kad god dodajem neki mail...broj mobitela ili slično dodajem putem mobitela...

sad imam sljedeći problem....ako napravim backup svih kontakata koje imam u mobitelu...sto sam jucer i napravio putem programa koji se zove "My Contacs Backup" koji sam skinuo sa AppStore on mi nadje preko 200 kontakata...očito su to neki dupli...evo sad pokrenuo program i sad piše 331....znači povećalo se...

pokušavam putem Contacs da nađe i obriše duple ali se desi da dođe onaj šareni kružić i nemogu ništa...moram ići na force quit...

@Rusty - molio bih te da mi objasniš kako da kad uspijem urediti te kontakte da ih stavim na ICloud ali i da te iste kontakte da mi budu sinhronizirani i na gmail
08.04.2014 | 09:19
Ja u ovakvim slucajevima idem ispocetka. Sve obrisem i ponovno.
08.04.2014 | 09:53
Ovako ako želiš sve u iCloud za to ti ne treba nikakav 3rd party alat. Na Macu unutar Contacts aplikacije imaš opciju za napraviti export u 'Archive' sve svoje kontakte. To ti je dovoljno za backup.

E sada nakon što sam pola sata pisao kako složiti sve to preko iclouda vidim da će tim modelom biti problema ako želiš da ti je gmail primarni izvor kontakata i ako radiš modifikacije preko telefona. Ako je to točno onda su slijedeći koraci bolji. Naravno prethodno napravi lokalnu kopiju svih kontakta koju imaš i napravi export u 'Archive' (Contacts aplikacija ti to nudi). Obriši apslutno sve kontakte na macu da ne bi imao još više duplikata. Tek nakon što si to složio kreni na ove korake dolje:

Step 1.) Synchronize your Gmail contacts to your Mac by enabling the “Synchronize with Google” option within your Mac Address Book using the ‘On My Mac’ database. This will create a local copy on your Mac of all of your Gmail contacts.

Step 2.) Set up iCloud on your Mac. Synchronizing Contacts should then synchronize your local ‘On My Mac’ database into the iCloud Contacts database.

Step 3.) Set up your Gmail contacts via Exchange on your iPhone. www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740 . This is the only way I know of to actually synchronize your Gmail Contacts to your iPhone directly from Gmail’s servers over the Internet via Push.

Step 4.) Set up iCloud on your iPhone and have it synchronize your contacts as well.

Now, you will have two logical “Groups” of contacts on your iPhone, but they will all be identically the same, so iOS will automatically link them within the contacts database. They will appear as single contacts when you look at them from within the “All Contacts” group header.

The *Crucial Step* In order for your iCloud and Gmail contacts to remain synchronized with one another is to ensure that they are only ever edited on your iOS Device which is synchronized with iCloud and Gmail contacts. When you edit a contact on the Device, you will be warned that you are “editing 2 linked contacts”. This is how you know that your changes are being pushed to both accounts. If you edit the contact via iCloud or via Gmail directly, such as through their Web Contacts, it will only change that particular account’s “card”, not both. You will see changes on either iCloud or Gmail on your Device, but these changes will not have been, nor will they be synchronized across accounts.

Only changes made directly to the contact on the iPhone or iPad will synchronize across accounts. You must also ensure that when you are editing the contact that you are editing the ‘linked contacts”. You will know you are looking at the linked contact when the contact says “Unified Info” at the top center of the screen. This is arrived at also by ensuring you are within the “All Contacts” group.
08.04.2014 | 14:11
napravio sam totalni mess ....rusty poslao sam ti PM...pomagaj molim te...
09.04.2014 | 08:47
Step 1.) Synchronize your Gmail contacts to your Mac by enabling the “Synchronize with Google” option within your Mac Address Book using the ‘On My Mac’ database. This will create a local copy on your Mac of all of your Gmail contacts.

kao što se vidi ...te opcije nema...ili ja gledam na krivo mjesto...
Prilozi:
09.04.2014 | 09:45
Tu definitivno nešto kod tebe ne štima. Po defaultu, čak i da nemaš ništa složeno kako spada bi ti 'On My Mac - Local' morao imati tu opciju. Pretpostavljam da ti problem radi upravo činjenica da i dalje imaš složen dedicirani GMAIL profil u Contacts Accountima.

contacts.PNG

Kao što sam i prije predložio, pošto imaš backup svih kontakata, terminiraj sve prethodne accounte i probaj ispočetka.
09.04.2014 | 13:37
www.zaphu.com/2008/05/29/how-to-enable-m...ut-an-iphone-or-mac/

iphone je sinhroniziran sa mac

a ta opcija i dalje fali

a ovaj hack neznam kako izvesti..nisam toliko vičan...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, Anonimci (484)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO