Kako “izvući” epub iz iBooksa?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako “izvući” epub iz iBooksa?

20.03.2015 | 16:49
Pozdrav ljudi!
Imam pitanje što se tiče epub fileova koje sam ubacio u iBooks aplikaciju.
Zanima me kako mogu određeni file, e-knjigu, izvaditi iz te aplikacije?
Da preformuliram pitanje, kako tom određenom fileu pristupiti bez iBooks appa?
Htio bih ga poslati mailom, a iz aplikacije ne ide nikako.
Eto, to je to - i hvala Vam unaprijed na odgovorima!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.03.2015 | 17:18
Knjige ti se nalaze ovdje: system disk -> Users -> tvoj račun -> Library -> Containers -> com.apple.BKAgentService -> Data -> Documents -> iBooks -> Books

iBooks im promjeni ime sa nekim svojim šiframa, ali nije ih problem negdje iskopirati i promjeniti ime.
20.03.2015 | 18:17
Hvala. Sad ispadam totalna neznalica - ali moram pitat i to - ovo system disc - kako ulazim na to - di je to - Finder ili kako?
Dopuna. Desktop, Macintosh HD. Sorry. Stvarno nekada ispadnem idiot, to je nevjerojatno...

I samo još nešto, kada uđem u disk - tamo su Applications, Library, System i Users folderi. Kada uđem u moj folder, library nema, međutim u guest folderu - ima.
Samo mi u guest folder svaki podfolder ima minus gore jer nemam pristup tome
Ne shvaćam.
Ima li nei workaround za to ili?
20.03.2015 | 19:11
Šank, našo sam - išao sam preko spotlighta na Library - bez problema. Samo su knjige označene brojevima a ne imenom, pa se malo oteglo dok sam našao koju sam tražio - ali to je to. Hvala ti puno - karma gore!
20.03.2015 | 19:21
Kad si već u temi @Kloba, da te pitam nešto. Kome si se ti, to zamjerio pa ti karma stalno opada?
20.03.2015 | 20:15
E vjeruj mi Cairblanco, nemam blage veze i živo me zanima.
Imo sam 19 kada si mi to povećao, ali mi je neko negdje spustio dva puta i nije ispalo 20 nego 18. I od tada sam “na putu prema dole”...
Ne znam, neko me ne voli - a šta da radim?
Sva sreća pa nisam političar da moram pratiti ankete popularnosti i brinuti se oko toga:)
20.03.2015 | 20:50
Normalno da to nije najvažnija stvar na forumu, više sam htio pitati općenito, a vidio sam tvoj primjer. Hoću reći da me ne zanima tko mi je dao karmu, niti tko mi je skinuo...uostalom to mi obični useri i ne možemo vidjeti, nego staff. Nadam se da staff ponekad prati to, pa da se spriječe moguće zlouporabe tipa, da ti jedan član to namjerno radi
20.03.2015 | 21:22
Ma i da radi - tehnički ima pravo.
Može mu se "ne sviđati" svaki moj komentar - i to je to.
Baš me zanima, možda čita ovo - pročitat će ovih sati ili dana sigurno - i hoću li se još spustiti na 10, ili single digits čak:)
20.03.2015 | 21:35
Ja ne mogu vidjeti tko daje karme. Možda admini mogu, ali mi moderatori - ne.
25.03.2015 | 07:10
Samo dodatak u vezi Library.
Evo, na ovom linku upravo našao da se na Yosemiteu Library skriva, iako je zapravo tu.
Samo treba pod Finderom ući u User, i pod Wiew otići na Show View Options ili skraćeno cmd + J i stisnuti kvačicu kraj Show Library.
Eto, sad mi je lakše, već sam mislio da sam nešto napravio s vlastitom Library datotekom...
A kako mi se uvijek kada bi nanovo uštekao USB u laptop svi fileovi pomiješali, super iznenađenje mi je bilo što se u Wiew Options može odmah porihtati i da se svugdje fileovi slažu redom kojim hoćeš, po imenu recimo...
Ma, stvarno korisna informacija za slabije upućene. Evo link
www.macworld.com/article/2057221/how-to-...er-in-mavericks.html
P.S.
Ovo porihtavanje ipak ne vrijedi za USB - svakim novim uštekavanjem disk gubi prijašnja podešavanja, pa se mora ispočetka. To me dosta živcira u Macu...
25.03.2015 | 12:42
Ovisi o file sistemu. Ako je FAT ili NTFS tada ne radi, a za Mac formate radi.
26.03.2015 | 16:50
zabac kaže:
Ovisi o file sistemu. Ako je FAT ili NTFS tada ne radi, a za Mac formate radi.

Hvala na informaciji!
To je to onda. Jer sam na H1 operateru, i dobio sam prijemnik sa USB utorom pomoću kojeg gledam serije ili filmove, ali čita samo stickove FAT formata, čak niti NTFS.
To je znači to.
Hvala Žabac
27.03.2015 | 09:51
Kloba kaže:
Samo dodatak u vezi Library.
Samo treba pod Finderom ući u User, i pod Wiew otići na Show View Options ili skraćeno cmd + J i stisnuti kvačicu kraj Show Library.

Skrili su je zbog bedaka koji su kopali po njoj i bacali stvari van pa si ubili sistem
Ali imaš lakšu opciju, iz Go menija možeš dobiti Library kao nekad, ako prije klika na Go držiš command i alt zajedno mislim.

Ovo porihtavanje ipak ne vrijedi za USB - svakim novim uštekavanjem disk gubi prijašnja podešavanja, pa se mora ispočetka. To me dosta živcira u Macu...

Kako su ti rekli - mora USB biti HFS formatiran da bi to popamtio, ako je FAT ili NTFS onda batali jer ti filesystemi ne razumiju što im je to OS X rekao da zapamte
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ben, Damirst, Ender, IgorD, Maxxy, Riba, Anonimci (475)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO