Lion os x
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion os x

12.10.2018 | 22:12
Može li mi netko pomoći pokuđava reinstalirati u stari Macbook Lion osx, ali stalno mi javlja da item is unavailable
12.10.2018 | 23:49
Moraš biti puno detaljniji.
Koji je TOČNO Macbook? Najtočnije što znaš.Ako ništa drugo ne znaš, barem ga opiši. Je li plastični ili aluminijski, koje veličine ekrana je, koje su boje tipke, ima li slot za CD/DVD? Koliko ima portova s koje strane...?
Kako TOČNO pokušavaš instalirati OS? Povlačiš ga s interneta? Imaš ga na USB sticku? Što se SVE TOČNO događa PRIJE nego dođe do toga da kaže "item is unavailable"?
13.10.2018 | 11:33
MacBook iz 2009., ima ulaz za CD. Cijeli bijeli, dole je guma, gore bijela plastika, valjda. pokušavam ga skinuti s internet jer sam sve obrisala s kompa, prije toga je normalno radio. ali htjela ga vratiti na tvorničke postavke i sve obrisala pa sad nemam lion os x, mislila da ga se može s neta skinut
13.10.2018 | 11:35
I pokušavala sam onako da stisnem cmd i r, pa se pojavi ponuda za reinstaliranje i kad to napravim javlja mi da je unavailable
13.10.2018 | 12:07
Imaš li kojim slučajem DVD koji je došao uz to računalo, čini mi se da su tih godina Macovi isporučivani sa SuperDrive pogonima. Ako imaš, digni ga sa tog DVD-a i prati upute za instalaciju, ako nemaš, pokušaj ga negdje pronaći, no najbolje da je to upravo onaj DVD koji je došao u kutiji sa tim računalom. Na tome DVD-u je OSX čiju bi instalaciju trebala pokrenuti bez problema.

Stavi Install DVD u računalo, restartaj ga i prilikom podizanja drži pritisnuti tipku C.

Ostalo je samo slijediti upute, sretno!
13.10.2018 | 12:12
Naravno to bi bilo riješenje da imam DVD to sam već razmišljala i tražila ali to je kupljeno prije 10 godina. Već dva nova maca kupila a sad bi mi ovaj dobro došao za nešto. Nemam DVD i ne znam gdje da ga nađem.
13.10.2018 | 12:15
MacBook iz 2009 nema u EFI predviđen recovery s interneta. Prestar je. Sa CMD+r mu kažeš da traži recovery particiju na disku, a nje očito nema. Kako kaže Dražen, treba ti instalacijski medij lokalno. Može DVD (ako ti je optički drive ispravan), a može i bootabilni USB.

Ako nemaš originalne instalacijske diskove koji su došli s njim, najpametnije ti je probati nabaviti/napraviti bootabilni USB stick sa 10.6. I onda ga i ostavi na 10.6, to ti je puno bolji izbor od 10.7. Ako napišeš ovdje gdje si točno, možda ti se javi netko od članova tko je blizu tebe pa da ti može posuditi 10.6 instalaciju

Inače, na tog Maca ide i 10.11.6, ali bolje je da ne pokušavaš to, ako nemaš barem 4GB RAM.
13.10.2018 | 12:22
Ok. Sigečica, Zagreb:)))) Možda ima neki sretnik:))) Hvala vam
13.10.2018 | 14:22
Mogu ti jedino ponuditi download neke od tih verzija koju želiš. 10.6 ISO ili 10.7 (+ increment upgrade), ali 10.7 je DMG, dakle trebati će ti neki funkcionalni Mac da preko njega napraviš putem te 10.7 instalacije bootabilni usb i onda kreneš dalje.

10.6 je baš kopija DVDa u ISO obliku pa je možeš zapalit na neki medij i bootat direktno. Javi u PM ako ti paše pa ti složim pristup FTPu.
13.10.2018 | 18:39
Ako skidas od @rusty-a koristi filezilla-project.org/ jer Safari nije bio uspjesan u skidanju.
18.11.2018 | 13:08
Rusty, imas li mozda Mavericks 10.9.? Ali bas 10.9., nikako ne 10.9.5. recimo.
Nisam dugo updejtala komp i sad imam generalan problem jer sam ostala na 10.8.5.
Thx.
18.11.2018 | 14:31
Imam 10.9, 10.9.3 i 10.9.5.

Od 10.9 imam ga kao InstallESD.dmg (dakle spreman za kreiranje USBa) i kao ISO.

Screenshot2018-11-18at14.31.08.png

Javi se na PM ako ti treba što.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 10 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO