02.01.2020 | 23:26
Evo bio na Maverics-u, ali se ipak odlucio stavit El Capitan.
Dosao sam do koraka u terminalu gdje naljepim onu sudo naredbu da snimi OS El Capitan botabilni na USB.
Prihvatio je naredbu, u sekundi dosao na 10%...20 %.... i izbacio error, restartao iMac da pokusam ponovno i kod restartanja mi se pojavio onaj pocetni ekran, tj. izbornik kao da pocinjem s instalacijom sa disk utility i jos one 3 stavke, network, time machine i nest cetvrto- znate o cemu pisem vec... (pritom jos nisam imao bootabilni USB jer kao sto sam napisao gore nije uspjelo postavljanje bootabilnog El Capitana na USB).
Od tamo sam nesto pokusavao, nisam nista mogao, trazio me sifru za pristup i da potvrdim restart i od onda pa nadalje samo izbacuje prekrizeni krug na svijetlo plavoj podlozi, onaj pocetan svijetlo plavi screen kod pokretanja.
SSD VISE NE PREPOZNAJE.... to je problem, a znam da je s njim sve ok, nisam ni nista brisao s njega, nisam ga dirao. Mogu ga vidjet samo u Disk utility kada stavim org. instal. CD od iMac-a, ali ne i kod instalacije kad biram gdje cu instalirat OS.
Nemam bootabilni USB više, SSD vise ne prepoznaje. Ne znam sta ucinit?!