Neuspješna instalacija OS El Capitan
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neuspješna instalacija OS El Capitan

02.12.2019 | 15:47
ja nemam idej@ vise...
02.12.2019 | 15:58
Ne znam da li si procitao moj prethodni post, uglavnom napisao sam da datum ne treba biti tacan nego da treba biti neki stari npr iz 2015 godine. Koristi sljedecu komandu:
date 0923020415
pa javi rezulat. Nakon zavrsene instalacije promijeni datum na danasnji i to bi bilo to.
02.12.2019 | 16:15
Krenulo je hvala 100 x, valjda ce zavrsit kako treba

Hvala svima na savjetima!
02.12.2019 | 16:21
dodici kaže:
Krenulo je hvala 100 x, valjda ce zavrsit kako treba

Hvala svima na savjetima!

Trebalo bi, barem ja nikad nisam imao problema s tim. Upravo sam vidio da radis instalaciju Mavericks-a, imaj pri ruci isti datum jer ces ga morati postaviti i pri instalaciji El Capitan-a!
02.01.2020 | 23:26
Evo bio na Maverics-u, ali se ipak odlucio stavit El Capitan.

Dosao sam do koraka u terminalu gdje naljepim onu sudo naredbu da snimi OS El Capitan botabilni na USB.
Prihvatio je naredbu, u sekundi dosao na 10%...20 %.... i izbacio error, restartao iMac da pokusam ponovno i kod restartanja mi se pojavio onaj pocetni ekran, tj. izbornik kao da pocinjem s instalacijom sa disk utility i jos one 3 stavke, network, time machine i nest cetvrto- znate o cemu pisem vec... (pritom jos nisam imao bootabilni USB jer kao sto sam napisao gore nije uspjelo postavljanje bootabilnog El Capitana na USB).
Od tamo sam nesto pokusavao, nisam nista mogao, trazio me sifru za pristup i da potvrdim restart i od onda pa nadalje samo izbacuje prekrizeni krug na svijetlo plavoj podlozi, onaj pocetan svijetlo plavi screen kod pokretanja.

SSD VISE NE PREPOZNAJE.... to je problem, a znam da je s njim sve ok, nisam ni nista brisao s njega, nisam ga dirao. Mogu ga vidjet samo u Disk utility kada stavim org. instal. CD od iMac-a, ali ne i kod instalacije kad biram gdje cu instalirat OS.

Nemam bootabilni USB više, SSD vise ne prepoznaje. Ne znam sta ucinit?!
02.01.2020 | 23:38
Pokusao snimit OS Leopard sa instalacijskog CD-a na USB (da ga s njega podignem), ali kada dođe do 100% dobivam poruku sa slike;
Prilozi:
03.01.2020 | 11:51
Jel tebi dosadno u životu pa voliš stalno nešto čačkat po kompu? Ako je tako, nije Mac za tebe. Radije si onda stavi windowse gore, ili neki Linux...
03.01.2020 | 12:13
Ako netko ima savjet dobro bi mi dosao..

Ostali komentari su nevazni
03.01.2020 | 12:44
dodici kaže:
Ako netko ima savjet dobro bi mi dosao..

Ostali komentari su nevazni

Kako si točno pripremio ovu instalaciju? Si koristio neki tool ili?
03.01.2020 | 15:07
Formatirao sam USB na Mac-u (Mac os journaled, GUID partition), nakon toga nisam vise mogao nista pa sam na Windowsu pomocu TransMac programa napravio bootabilni USB sa El Capitan-om i to je bilo kao ok. Stavio USB u Mac i nije ga prepoznao, pokusao ponovit to na TransMac-u no nece vise, izbacuje neki error. Formatirao ga standardno na windowsima, ponovno TransMac format, formatiralo ga, nakon to ga kliknuo da napravi bootabilni USB sa El Cap., krenulo, ali na kakvi nece..... error
03.01.2020 | 17:05
Instaliraj na Mac DiskMaker X pa s njim kreiraj boot-abilan USB El Capitan-a. Nikad nisam imao problema sa pomenutim programom.
03.01.2020 | 18:38
Slažem se
03.01.2020 | 19:22
Ok, ali Mac mi nije u funkciji, ne mogu ga podići nikako. Dali ima neka alternativa za TransMac za Windows?
03.01.2020 | 23:16
Dosao sam do ovoga sa slike; trebam sifru ali neznam koju trebam upisat, sve koje imam ni jednu ne prihvaca. Mozete pogledati sliku bit ce jasnije.... hvala...

Drzim cmd + R i dobivam ikonu lokota na svijetlo plavom ekranu, upisao admin, user i sifru sa slike i nista ne prolazi.

Prilozena slika je od prije par dana dok sam cackao po security & privacy (imao problem s virusima pa sam radio i sta treba i sta ne treba - ocito) - savjeti s youtubea!
Prilozi:
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.01.2020 | 00:20
dodici kaže:

Prilozena slika je od prije par dana dok sam cackao po security & privacy

Dakle treba ti sifra koju si upisao kada si ukljucio Filevault. Uz tu sifru, treba ti i ovaj key koji ti je na fotki..

Ak nemas to dvoje, podaci su ti izgubljeni... ali izgleda da to nije glavni razlog ovog threada..
Koji te djavo tjero da aktiviras Filevault..... na mene to djeluje ko cesnjak na vampire, ne bi ga ni daljinskim taknuo kolko je nepouzdano i nepotrebno...
05.01.2020 | 16:32
Ok.. upisao sam svoju Administator sifru za Filevault sifru. Imam znaci i ovaj key koji je uslikan..

Kod ukljucenja pritisnem cmd + R i ispod ikone lokota upisem Filevault sifru, pritisnem Enter i dobijem prekrizeni krug na plavoj pozadini da dakle ne mogu nista dalje..
Ako umjesto toga upisem key sa slike ili nesto drugo, pritisnem Enter, nista se ne dogodi, samo nestane ono sto sam upisao.

Koju sifru trebam prvo upisat?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 21 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO