Sta moze upaliti monitor? :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sta moze upaliti monitor? :)

02.09.2020 | 18:57
MBP je spojen na ultrawide externi monitor preko TB kabela.

S vremena na vrijeme, najmanje nekoliko puta u toku noci sigurno taj monitor bljesne sam od sebe na 10 sec mozda. Upali se, nikoga nema niti blizu racunala i opet se ugasi. MBP je zakljucan u sleep modu. Dovoljno traje da me probudi.

1. Deinstalirao sam plex server misleci da on vrti nesto

2. Iskljucio sam HDD iz HUB na monitoru radi Time Machine aktivnosti

3. Ugasio sam i printer ukljucen u monitor

Na taj nacin sam pokusao elminirati ono sto potencijalno "polu-probudi" to racunalo i upali monitor iz sleep moda.

Postoji li neki log ili nacin da saznam sta je u nekom trenutku bilo aktivno? Zapisao bi tocno vrijeme kada se to dogodi pa da pokusam naci koji proces je to prouzrocio.

Stvarno je iritantno jer ogroman je monitor i probudi me to svjetlo jako cesto.

Hvakla svima na svim potencijalnim savjetima.
02.09.2020 | 19:57
"Power Nap"?
support.apple.com/en-us/HT204032

Ako je Mac samo na bateriji, da li se i tada pali monitor?
02.09.2020 | 20:39
Ne znam. Nisam to testirao iskreno.
02.09.2020 | 22:06
Možda ti je TV problem, bez Maca? Da ga jednu noć skroz diskonektiraš, pa vidiš radi li isto?
Ako da, vrati ga na tvorničke postavke (TV) pa vidi ponavlja li se problem.
Ukoliko ti je telka Smart TV, možda se updatea. Ali ni jedan proizvođač ne izbacuje tri updatea dnevno...
EDIT:
Samo znam da imaš foru na PS4 da kada pališ plejku, ti se automatski upali i TV. To porihtaš u postavkama PS-a. Ali to nisi napisao kao problem, pa dalje ne znam kako ti pomoći.
EDIT1:
Ovo za PS4 i paljenje TV-a, ukoliko nisi sam porihtavao da tako bude - nemaš razloga sumnjati na PS4. To u tvorničkim postavkama PS4 nije uključeno. Čisto da eliminiraš to odmah ukoliko nisi to dirao.
02.09.2020 | 22:40
Meni se to nikad nije dogodilo (imam isto neki LG 34, već nekih 5 godina). Znam, da nije riješenje, koje tražiš, ali da ga fizički isključiš? Ako ima on/off dugme otraga, možda mu možeš "dodjelit" produžni kabel s tipkom...
02.09.2020 | 23:21
@Kloba

Radi se o thunderbolt Ultra wide LG monitoru, ne o TV.

@accom:

Razmisljao sam i to ali nije rjesenje jer u njega imam ukljucene diskove i TM pa onda nastanu drugi problemi. Monitor mi je HUB, zato sam kupio TB3-> TB2 adapter i kabel. Cini mi se da se od tada i pocelo pojavljivati.

Probat cu vratiti HDMI kabel, cisto da vidim jel to to.

Bzv sam puko 100e za ovaj thunderbolt eksperiment Dobio samo 10Hz bolje osvjezavanje i probleme.
03.09.2020 | 00:11
Powernap ti je najvjerojatniji razlog
03.09.2020 | 00:13
Jer, naime, sam si dao odgovor - imaš diskove uštekane u hub od monitora. Powernap ti svako toliko probudi Mac da provjeri mailove, zavrti backup, ovo, ono. Diskovi su ti mountani preko monitora, a LG glupani nisu dobro napisali TB firmware pa svaka TB aktivnost probudi display, umjesto da ga probudi samo video aktivnost.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?