X: volim, ne volim
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

X: volim, ne volim

• MAK
  • Korisnik
  • 13
10.12.2003 | 03:52
Jedna od najfantastičnijih, a u općoj galami nad očiglednim novostima, najzanemarenijih featurea X-a je Search u svakom prozoru. Brzina je munjevita, a otpadaju one gluposti iz drugoga Sherlocka (da dragneš u meni mapu koju ćeliš pretraćiti kako ne bi pretraživao cijeli disk) koja je zamijenila korisnu, ali pomalo nespretnu stvar iz prvoga "Search selected" ili tako nekako... Panther pretražuje sve mape do dna i to radi stvarno munjevito.
Princip je dosljedno izveden u user interfaceu, jer je jednako munjeviti feature primijenjen prvi put u iTunesima, zbog kojega - kad ka pokažem - Windowsaši sline do beskraja., a isto to s Googleom je napravljeno i u Safariju.
Sada, napokon, tek na MacOS-u postaje logična ona funkcija preuzeta s web browsera - back.
Meni je bitno pomogla kod sređivanja jedne igračke kojom se bavim "dobrotvorno", za kolege i svoj gušt: zbirke slika svih cura koje su ikada izašle u 50 godina Playboya. Još nije gotovo, ali po svemu sudeći bit će to 5 ili 6 CD-a, možda 7. A svakako ču tih cca 20 tisuća slika sebi složiti na data DVD. Ne znam možete li zamisliti kolikoi je posao skidati mnoštvo sličurina iz specijalizirane binaries grupe, držati ih kratko u rinfuzi (download folderu), a potom ih krcati u mape po godištima, mjesecima, imenima... E, toga ne bi bilo bez ovoga featurea, nikada!
Jasno, ovo mi je malo teže demonstrirati windozerima, jer se sa sličnim problemima rijetko tko susreće...
No, to je manje bitno. Ima tu i "napredna" verzija rada gdje u dva prozora imate otvoren isti direktorij; jedan za pretraživanje, a drugi za krcanje u mape. u jednom tražim, selektiram i pretačem odabrano u drugi. Još kad bi samootvvaranje foldera bilo brže, s usporenjem kada se kursor približi gornjem ili donjem rubu, i s apsolutnom "zabranom" horizontalnoga scrolla...
Da ne bude zabune, nije meni Playboy primarno tematsko zanimanje, nego imam bar 20 puta veću zbirku slika o kojoj vodim brigu i stalno je dopunjavam.
Kad bi X još mogao napraviti rebuild thumbnaila, onda bih samo skakutao između thumbnail i list-viewa i da vidiš kako se zbirka slika može urediti - u Finderu! iPhoto ni ne pomišljam trošiti za takve namjene, nego se - posebno za pronalaženje duplikata raznih imena, i preimenovanje više fajlova - zasad pomažem iViewom Pro.
I još mi jedna stvar strašno nedostaje u svim web browserima na Macu, a Explorer je ima od verzije 5 na Windowsima pa se pitam zašto: radi se o featureu u print dijalogu "Print selected". Selektiraš tekst, zapravo područje, koje te zanima i onda u print dijalogu odabereš SAMO TO za ispis! Lijepo i praktično, bez dosadnih "Print previewa", ionako naslijeđenih od kojekuda iz Windowsa, jer se oni ionako nikad nisu pošteno držali WYSIWYG principa. Ima li takav browser? Mislim da nema, jer bi taj feature trebalom imati u print dijalogu. Ako netko zna (a zašto tako nečega ne bi bilo u "File" meniju?) za takav browser, a nije baš teški pain in te ass u drugim stvarima, bio bih zahvalan na informaciji.
10.12.2003 | 15:17
Ako netko zna (a zašto tako nečega ne bi bilo u "File" meniju?) za takav browser, a nije baš teški pain in te ass u drugim stvarima, bio bih zahvalan na informaciji.

Ah, rjesenje je nirvana

Dok surfas, otvori TextEdit (prazni dokument). U Safariju, ili cemu vec, oznaci ono sto bi htio poslati na pisac i to oznaceno lijepo ubaci u prozor TextEdita. Hopla!

I tako pomalo skupljas sve sto ti treba i kad si zgotovio, posaljes sve na pisac. Stedis papir, a ako snimis sve u PDF, ustedis jos i vise i sacuvas tako jos koje stablo i mrvu ozona

To je superlako rjesenje. Takodjer, ako se ne varam, poslao sam i jednu aplikaciju koja pamti sadrzaje clipboarda, beskonacno unatrag. I to je jedno rjesenje -- sve sto ti treba strpajes onamo, i na koncu sve povadis. Nisam siguran , no mozda mozes i samo pojedine stvari u njenoj memoriji (koje i vidis na ekranu), bacit' na pisac.

Ne treba ti browser za sve to ... Upamtite dragi posljetitelji Jabucnjaka, TextEdit je mocna stvarca, tiha aplikacija prepuna snage, a OS X u sebi ima podrzan ekranski postscript (turbo nabildanu PDF verziju) koji radi u SVIM aplikacijama, za razliku od nekih drugih smecavih operativnih sustava koji nemaju nista, pa ono sto nemogu na ekranu, rjesavaju komplikacijama s ispisom na pisac. Pih!
10.12.2003 | 21:05
I još mi jedna stvar strašno nedostaje u svim web browserima na Macu, a Explorer je ima od verzije 5 na Windowsima pa se pitam zašto: radi se o

Ono sta je meni bilo jako zgodno kod IE na Macu, download. Ne toliko sam downlod koliko osobina da na svaki skinuti fajl, IE u info pod coments stavi url otkud je fajl skinut.
10.12.2003 | 22:16
Da, to je bila sjajna, prava Mac-feel opcija... cudim se da je to napravio MS-ov tim. No, mislim da nije IE jedini koji je to radio... i neki Hotline agenti su biljezili IP servera u comments...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
11.12.2003 | 03:09
No, mislim da nije IE jedini koji je to radio... i neki Hotline agenti su biljezili IP servera u comments..
Ne bi vjerovao, to je radio još Anarchie od verzije 3, AFAIR. E, da, i to mi nedostaje, a comment prostor u FileInfou zvrji prazan.
Neki pričaju da o tebi može netko sve saznati tako da ti samo drpi Desktop Database (Sys 9), a Toast ju je redovito do verzije 8 trpao na svaki snimljeni CD, iz analize upravo tih URL-ova iz FileInfoa koje je sistem držau u Desktop DB.
Meni to nije smetalo.
No, netko se osjeća kao da se gol tušira pred rasvijetljenim i nezastrtim prozorom.
Da, i Tomislavu: to rade i iCab, Netscape odavno... (u fajl) ali u Exploreru se te stvari kao i u iCabu daju pročitati kliketanjem po itemu u download prozorčiću
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 56 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

mbp2009, Riba, robee, VanjusOS, Yonkis, ZeljkoB, Anonimci (649)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO