4 dana do Snow leoparda!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

4 dana do Snow leoparda!!!!!

24.08.2009 | 18:45
evo upravo sam procitao da SL izlazi 28 ovog mjeseca.Sad mene zanima da li cu kad instaliram novi OS izgubiti sve programe ili ce to biti samo nadogradnja.narucio sam ali kontam ako dodje u pakovanju instalacijski dvd onda garant gubim sve programe i morat cu nanovo instalirati windowse preko boot kamp-a.da li neko zna vise?
24.08.2009 | 19:15
Ja mislim da ne. Barem ne bi trebalo. U svakom slučaju, meni nije bilo tako kad sam napravio upgrade s Tigra na Leopard.
24.08.2009 | 20:06
Postoji programcic bas za te situacije kad imas Windowse na Bootcampu i instaliras si ponovo OS.
WinClone

twocanoes.com/winclone/
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.08.2009 | 21:08
neslužbeno, ali iz mojeg iskustva, sve ostaje kako treba što se tiče normalnih programa.. dodatne sitnice aktivirane kroz terminal (izgled safarija npr.) su se resetirale na default..
24.08.2009 | 21:12
Hej, Defou, daj pojasni to. Ne kužim baš kakve to veze ima? Bootcamp je potpuno druga particija s potpuno drugim OS-om. Bootcamp je zapravo samo helper aplikacija koja objedinjuje u sekvenciji:
- splitanje diska u dvije particije
- aktivacija nove particije
- reboot s instalacijskog CD-a od Windowsa
- nakon instalacije windowsa, automatizirana instalacija windows drivera od mac hardwarea

To što ti naknadno radiš s OSX particijom, gaziš, formatiraš, instaliraš, reinstaliraš, ovo, ono... nema baš nikakvog utjecaja na BootCamp particiju. Baš nikakvog. Provjereno. Štoviše, meni se čak hdd fizički pokvario na dijelu gdje OSX particije i Leopard mi je skroz crko, nije se uopće dao bootati osim u single user modeu, a windowsi su normalno, najnormalnije radili.

Čemu bi ti trebao Winclone?

I na tim stranicama od winclone pišu sasvim neke druge primjene.
24.08.2009 | 21:26
Sorry. You have a point. Vruće mi je jaaako

Ja sam to koristio kad sam disk mijenjao u laptopu Radio sam image oba sistema i kasnije samo restore napravio.

Jos jednom isprike zbog ne promisljenosti
24.08.2009 | 21:35
hvala na odgovorima,nadam se da cu skontati kako da instaliram a da ne mi ostanu programi.je li jos ko narucio?ja danas za 29€
24.08.2009 | 21:46
A di si to točno naručija, ako nije tajna? I ja bi isto
  • lex
  • Korisnik
  • 5
24.08.2009 | 21:54
Mislim da se nebi smjelo ništa izgubit, probao sam RC verziju i iz backup stavio sve na particju gdje je bila RC verzija Snow leoparda, čak je sve radilo. Može se eventualno dogodit da ne radi neka aplikacija zbog neprilagođenosti OS-u...
24.08.2009 | 22:05
via apple store.ne znam da li se u Hrvatskoj moze naruciti ali u Nl moze.
24.08.2009 | 22:49
Pokusavam cijelo popodne naruciti, na UK store-u je 25GBP no nema Hrvatske na listi kao ni na ostalim storeovima. Ima li sanse da se isti pojavi po nasim vecim ducanima koji drze apple hardware?
24.08.2009 | 22:52
Čemu tolika žurba? Mislim - ako vas je toliko zanimalo, mogli ste si staviti betu. Ionako nije bitna razlika u bugovitosti između zadnje bete i prve službene verzije.
24.08.2009 | 23:13
Nikada kod niti jedne verzije Appleovog OS-a nije bilo zamišljeno da se išta gubi. To je čak važilo za OS 9 -> OS X tranziciju gdje je stari OS ostao raditi u emulaciji. Dakle, samo peglate preko i to je to. Ponekad kakav stari util prestane raditi ili se kakav setting poremeti jer su nešto reorganizirali, ali to je to. Što se toga tiče, Apple zbilja drži razinu.
24.08.2009 | 23:34
Posto mi mama zivi u Italiji ja sam narucio na talijanskom storeu, platio sa hr kreditnom, dostava u Italiju.
Zasto?
Jer vec godinu i pol imam downloadanog, sa torrenta, Leoparda i 29eura je stvarno smijesno za operativni sustav platit.
25.08.2009 | 08:00
Cemu zurba, i ja se pitam? Treba malo pustiti da djecje bolesti preboli i onda instalirati. esto u zadnje vrijeme Apple sa softverom ima problema na iPhone-u, tak da ne ureknem. Bumo vidli kad krene.
25.08.2009 | 15:43
ja "skinuo" betu, ali je neću stavljat. mislio sam isprobat, ali nekako ću čekat 10.6.1. pa da vidim šta i kako to ide.
25.08.2009 | 20:24
Ah mislio sam da je tih 30 dolara limited offer za prelaz sa Leoparda, zato je bila zurba, zgrabiti sada dok cijena ne odleti 100% gore
25.08.2009 | 22:25
Pa i ja pretpostavljam da jest, ali računam da će valjda vrijediti dulje od 5 dana.

Pitao sam jednom na vikalici Davora koliko dugo bi mogla biti ta povoljna cijena, ali vjerojatno nije vidio moje pitanje. Davore?

U krajnjoj liniji, možemo kupiti pa držati u ladici dok ne izađe 10.6.1
25.08.2009 | 23:40
nece biti limited offer

nece biti samo za poslednju verziju lea

akcija je uperena protiv win 7,ne kao markentiski trik

betu nemojte da stavljate,jer sa finalnom verzijom nema upgradea,vec samo clean install

ali svejedno clean install preporucujem uvijek kod velikih prelazaka sa 8 na 9,9naX,XnaLeo...
26.08.2009 | 00:00
Imaš li neki konkretan razlog zašto preporučaš clean install s 10.5.x na 10.6?
26.08.2009 | 00:51
kad uradim clean install,kako preko time machine da vratim programe?imam par programa koje ne bih da izgubim.a inace citao sam da dosta ljudi preporucuje clean instal.
26.08.2009 | 08:04
Nisam probavao, ali mislim da se ono što je na Time machine može i u tom slučaju povući natrag, samo što to onda opet nije clean install.

Ako želiš clean install, onda nakon toga moraš ručno ponovno instalirati sve programe koje želiš.
26.08.2009 | 13:10
@bu2nin: clean instal je moguć i sa betom.

Zna li neko koji je build finalna verzija?
27.08.2009 | 18:45
Na iClarifiedu vidim i novost da SL ima i antivirusni program ugrađen u OS.
Ovo postaje sve interesantnije. Jedva čekam reakcije nakon instalacije novog OSa. Bok !
28.08.2009 | 01:15
U jednom od nedavnih članaka na AppleInsider.com navodi se slijedeće:

"Rumors have surfaced that the current build of Snow Leopard, 10A432, is the Golden Master, meaning it is the final version before the product is released for duplication on optical media."
28.08.2009 | 03:38
Tako je, mogu iz prve ruke potvrditi da je final 10A432!
28.08.2009 | 10:24
OK Davore, a daj ti nama potvrdi neki datum dolaska na tržište i nedaj Bože cijenu? Pital sam i Avenue Mallu i rekel je tip 'vjerojatno negdje u listopadu', a o cijeni nije bilo ni govora....
Naime, macsales prima narudžbe i vidim da NEMA geographical restrictions kao na Amazonu... Izađe sve skupa oko 56 baksa (10.6 + shipping).....
28.08.2009 | 10:39
Mea Culpa, ispal sam bedak par excellence. Nisam vidio prikaz u novim člancima, a tam sve lijepo piše. Sori, ispričavam se na glupavo-nepotrebnom pitanju i traćenju vremena sviju na forumu....
Mogu samo rezimirati da je prodala krenula danas (28. kolovoza) i da je cijena 239 kuna. I mogu reći da mi se cijena sviđaB)
28.08.2009 | 10:45
Da. Pomalo podsjeća na ona vremena početkom osamdesetih. Gorivo je imalo dobru cijenu, ali nisi ga mogao kupiti jer ga nije bilo
28.08.2009 | 12:01
Dečki, meni je jutros došel mail od Apcoma da mi šalju krozili za 10 dana sa cijenom u kn i bez poštarine.
Do sada s njima imam dobra iskustva i nema razloga da ne vjerujem.Razlog je velika potražnja i bit ću u slijedećoj pošiljci. Bok !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 57 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, velejaj, Anonimci (364)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO