4 dana do Snow leoparda!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

4 dana do Snow leoparda!!!!!

28.08.2009 | 14:38
Super. Ajde javi kad ti stigne, pls...
28.08.2009 | 14:55
@ Riba !
Nešto je zaštekalo kod posta - prvog pa ga možeš maknuti.Morao sam Safari quitat pa ponovno slati. Fala !
@ Emile ćut će se ziher !
28.08.2009 | 16:42
Koji je build?
28.08.2009 | 16:53
Uplatio filexu prekjučer, poslan je iz Zg danas, stiže u ponedjeljak ujutro
28.08.2009 | 18:00
vedran17 je napisao:
Koji je build?

Pročitaj 8 postova iznad. Davor je napisal !
28.08.2009 | 19:32
Evo upravo instalirao. Nikakav backup, nikakav clean install. Samo sam nadogradio postojeću verziju sustava.

Instalacija traje oko pola sata na MBP računalu, te ista nije prouzročila nikakve probleme za sustav. Kako su najavili, Snow Leopard ima bolju organizaciju prostora, tako da je disk oslobodio za više od 20 GB diskovnog prostora.
Sve što su najavili je tu, no najinteresantniji su mi dock expose i zbilja brz wake up.

Dobro potrošenih 240 kuna.
28.08.2009 | 20:52
gdje si kupio?
28.08.2009 | 21:55
Mene brine printanje. Mukotrpno sam (s)kupil dva printera koji rade pod OSX-om (Canon i HP) i nijedan još nema drivere za 10.6
Tak da bum malo pričekal, posebno zato kaj je Davor rekel da ima problema s tim. E da, a ono kaj veli da office 2004 ne radi, to je BLAGODAT. Konačno bum i tu kramu skinul s kompa... Bean radi predobro, a numbers su mi dovoljni za moje tablične potrebe....
No, sad me brine, jel bu Bean šljakal na 10.6? Može neko probat ko ima 10.6? Text editor Bean, jel to šljaka na 10.6? Fala unaprijed,
28.08.2009 | 22:39
Ja bum pricekal da se vi dobro izzivcirate ako nekaj krene po zlu, a nakon toga s vise prakse i mudrosti bum krenul u avanturu nadogradnje.
28.08.2009 | 23:21
Đuro, što se tiče printera, možeš biti siguran da ti ga nikad neće podržati za 10.6 ako se više ne prodaju.

Jedino se možeš osloniti na to da postoji Apple driver za tvoj printer.
28.08.2009 | 23:35
smayoo je napisao:
gdje si kupio?

Domaći iStyle.
28.08.2009 | 23:44
Ideš. Je li bilo (ima li) toga u izobilju ili...?
28.08.2009 | 23:53
Vlasnici starijih MacBook strojeva koji imaju multi-touch trackpad, ali do sada nisu imali podršku za geste s tri i četiri prsta, sada su ravnopravni - Apple je dodao podršku i za te strojeve

....

Jel netko isprobao ovo? Sto cu tocno moci na White MacBook-u sa trackpadom sto prije nisam mogao?
29.08.2009 | 00:13
Prikaz je pisao Davor pa ćemo njega pitati otkud mu podatak. Možda i jest probao, iako sumnjam.

Ako je informacija točna, moći ćeš koristiti troprste i četvoroprste geste:

- tri prsta lijevo je "back" (u finderu, Safariju i drugim aplikacijama koje to podržavaju)
- tri prsta desno je "forward"

- tri prsta gore su "page up" (npr. u NeoOfficeu ili Writeu)
- tri prsta dolje su "page down"

- četiri prsa gore su Exposee - show desktop
- četiri prsta dolje su Exposee - how all windows
- četiri prsta lijevo-desno je app switcher
29.08.2009 | 02:37
Problem sa printerom i kod mene, LaserJet 1018. Samo zbog toga sam se vratio na 10.5 i grizem se.
29.08.2009 | 09:04
Podatak za trackpade je službeno u Apple dokumentaciji. Nisam probao, jer nemam pri ruci niti jedan stariji MacBook koji ima multitouch. Air koji mi je pri ruci u Kreativnom ima 3-4 finger geste od prvog dana.
29.08.2009 | 09:18
evo na neti i ja procitah da printeri ne rade a ni aMSN.aMSN koristim a printer mi je stari hp all in one i sumnjam da ce raditi.narucio sam SL ali cu pricekati sa instalacijom.

jos jedno pitanje,imam sad na hd-u back up od leoparda,kako ga mogu izbrisati kad stavim SL i isti opet napravim sa Snow leopardom?isto pitanje sa Time Machine?
29.08.2009 | 20:40
u cetvrtak sam narucio a danas postom stigao.posto veceras izlazim sutra cu ga instalirati.usput SL podrzava moj printer.
07.09.2009 | 09:27
Bok !
Jutros u 7,30h Oversas donio Snježnog, dakle unutar roka od 10 danakako su obećali.
Dvoumuim se koju instalaciju napraviti, čistu ili nadogradnju.Imam Time Capsulu 500Gb, u upotrebi te me više vuče čista instalacija a kako vidim po forumima ima raznih iskustava + i - ! Kad uhvatim malo vremena krenut ću u instaliranje a dotle skupljam savjete! Navalite !!!
Bok !
07.09.2009 | 19:20
ja predlazem cistu instalaciju.s njom sam ja dobio oko 50GB slobodnog prostora ekstra.
07.09.2009 | 19:51
scarface32 je napisao:
ja predlazem cistu instalaciju.s njom sam ja dobio oko 50GB slobodnog prostora ekstra.

Nisi sigurno dobio 50gb zbog ciste instalacije, ocigledno nisi instalirao hrpu toga sto je bilo prije instalirano.
07.09.2009 | 20:28
Da radi smeća koje ostane u kompu preporućaju clear instalaciju, te onda instaliranje ostatka apliacija.Nego probao sam staviti DVD od SLa pa mi hoće samo Upgrade, a kako da obrišem 10.5.8 i ubacim SL.?? iMac mi je došao sa leom i nemam iskustva.Probao sam sa Mk i Jabučnjaka par savjeta ali još nisam skužil.Može help !
Plus : htio bih staviti 64 bita i gdje to odrediti ? Hvala !
07.09.2009 | 22:11
@jzelko
Nisam još dobio Snježnog, ali ne vjerujem da se proces instalacije razlikuje od ostalih desetki.
Nakon što ti se pojavi disk (ili diskovi) u instalacijskom prozoru označi ga i pod Options odaberi: "Erase and Install". i šibaj naprijed. Kasnije će ti, pretpostavljam, biti ponuđeno da sa drugog diska ili računala "potegneš" određene fajlove (aplikacije, network settings itd.), pa to napravi, ako ne želiš ponovo sve instalirati (ili ako ti baš nije jasno kako namjestiti postavke za pristup internetu). Doduše ovo se može i kasnije napraviti preko Migration Assistanta koji se nalazi u Utilities folderu.
Ako želiš kvalitetnije "pobrisati" disk na kojeg ćeš instalirati Snježnog, tada to možeš napraviti iz Disk Utility-a koji se nalazi na instalacijskom disku (nude ti se četiri, kvalitativno različite, vrste brisanja).
Ovakav postupak je bio na desetkama do sada, ako Snježni nudi nešto novo ti pričekaj nekog tko je obavio instalaciju istog da se javi.
Uglavnom, no frks
08.09.2009 | 01:32
Instalirao SL ali ima razlika.Stari Mail SL ne prihvaća, a trebam prebaciti mailove s Time Capsule na novi mail pa malo štekam.Još nisam probao sa migration asistentom pa ću probat.tolko za početak! Biće još !!
08.09.2009 | 11:09
Riba
Na SLu mi opet ne logira na Jabučnjak a postupno nalazim i druge probleme.Sa Time Capsule mi ne prebacuje APPove tj prebaci praznu APP, traži permision, pa ga neznam podesiti itd.Dok mi Lexmark All in One sad ima bolji softver.Idem polako pa hoću riješiti jedno po jedno.Prvo trebam slike, dokumente, muziku prebacit pa me zeza taj bekap sa TCa.Molio bih malo pogurati !
08.09.2009 | 12:00
A migration assistant?
08.09.2009 | 13:29
MoschuS je napisao:
scarface32 je napisao:

Nisi sigurno dobio 50gb zbog ciste instalacije, ocigledno nisi instalirao hrpu toga sto je bilo prije instalirano.

Pa zbog ostalog smeca sam i radio.prije sam imao zauzeto skoro 70GB a sad 20GB.znaci na smece sam utrosio 50GB.
08.09.2009 | 13:35
jzelko je napisao:
Riba
Na SLu mi opet ne logira na Jabučnjak a postupno nalazim i druge probleme.Sa Time Capsule mi ne prebacuje APPove tj prebaci praznu APP, traži permision, pa ga neznam podesiti itd.Dok mi Lexmark All in One sad ima bolji softver.Idem polako pa hoću riješiti jedno po jedno.Prvo trebam slike, dokumente, muziku prebacit pa me zeza taj bekap sa TCa.Molio bih malo pogurati !

znas kako sam ja uradio.na externom disku imam svu muziku i slike.znaci nisam ih trebao vracati jer mi tu stoje.a imam i na istom disku leoparda 10.5 tako da ako mi neka aplikacija ne radi dobro sa SL ja se prebacim na drugi.
samo jos nisam skuzio kako da preko mobile me sinhronizujem oba os-a?
08.09.2009 | 18:07
Ovak :
logiranje je pošandrcalo jer sam se makaona drugi tab a kad se vratim on me traži odlogirati a nisam se ni logirao, to što se tiće Safarija.Sad sam na Operi.Vip Vodafone modem uredno radi na Snježnom kao i Miglia Tv tuner.Sony kameru mi više ne prihvaća i tu još ima problema.Uključi mi se ugrađena kamera na iMacu ali ne prihvaća Sony radi Quick Timea.Nemam instalirano još iLife novi pa možda tu ima smetnji.Toliko za sada !Otvoreno za komentare !
Bok !
08.09.2009 | 18:08
Riba , ni sa Migrationom mi ne uspijeva !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 57 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, velejaj, Anonimci (370)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO