snow leopard problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

snow leopard problem

30.08.2009 | 11:54
danas mi je kolega donio S L iz beca..stavim dvd u slot, otvori mi se, kliknem na install snow leopard, agree, bla bla..i na dijelu di veli da biram disk na koji instaliram, pise da nije kompatibilan s GUID Partition Table scheme..pise ispod hint da idem u disk utility, odaberem taj disk, kliknem na partition tab, pa tamo na volume scheme i onda na options, i tu dolazim do problema, jer to ne mogu stisnuti..volume scheme mi je "osjencan", kao i options..help please?
30.08.2009 | 12:46
Moraš reformatirati disk, ali mi nije jasno zašto si to uopće dirao s defaulta pri prvoj instalaciji OS-a?
30.08.2009 | 12:55
dpasaric je napisao:
Moraš reformatirati disk, ali mi nije jasno zašto si to uopće dirao s defaulta pri prvoj instalaciji OS-a?

Meni bi trebao stići slijedeći tjedan i malo pratim komentare.
Ako sam dobro shvatio, treba napraviti backup (TimeMashine), ubaciti Snow Leopard DVD, formatirati disk i onda instalirati Snow Leopard.
30.08.2009 | 13:02
@iLood - koji Mac imaš?
30.08.2009 | 13:20
macbook white, star 10 mjeseci..@ dpasaric - nisam nista dirao, nego sam mijenjao HDD, pa sam pri postavljanju novog zaboravio na to..
30.08.2009 | 13:35
ping je napisao:
dpasaric je napisao:

Meni bi trebao stići slijedeći tjedan i malo pratim komentare.
Ako sam dobro shvatio, treba napraviti backup (TimeMashine), ubaciti Snow Leopard DVD, formatirati disk i onda instalirati Snow Leopard.

Ja nisam to tako shvatio, a to obicno i nije Appleova politika. Inace samo ubacis DVD i instalira se kao update na OS:X bez formatiranja diska. Isparvite me ako sam u krivu...
30.08.2009 | 13:41
iLood je napisao:
macbook white, star 10 mjeseci..@ dpasaric - nisam nista dirao, nego sam mijenjao HDD, pa sam pri postavljanju novog zaboravio na to..

Dobro je, već sam mislio da imaš neki PPC
30.08.2009 | 13:46
ne, ne malo novije da imam externi disk od kojih 120 giga, bilo bi super
30.08.2009 | 16:31
Ja isto osluskujem komentare i dok ne izajde prva revizija nista (dobro treba ga i kupiti).
Ja kad sa isel s 10.4 na 10.5 na PPC miniju sve se instalirali i kod bootanja dojde desktop (ili ka se zove) i nesretni prozirni ekran na 100 jezika da treba restart. Bilo je format diska i cista instalacija i sad radi. Meni nadogradnje uvijek nekak pobudjuju sumnju.
30.08.2009 | 19:02
ovi problem..napravio sam backup na eksterni disk..nisam radio image diska, nego sam prebacio podatke koji mi trebaju, s namjerom da formatiram i ubacim snow leoparda direkt gore..ali, opcija erase mi je osjencana..ne mogu kliknuti..ni restoreati ne mogu..kad kliknem na partition tab, pise mi da je to startup disk, te da se ne moze eraseat..ima li netko iskustva s ovime, sta da radim?
30.08.2009 | 19:18
Zaderi disk iz Disk Utila kada bootaš u DVD (pod Utility izbornikom), ne možeš to "na živo" napraviti.
30.08.2009 | 20:08
imam i ja problem.kako u itunes vratim stvari koje sam imao prije update-a?sve mi se izbrisalo.najvazniji su mi muzika i programi.sve to imam na iphone-u ali kako sad da prebacim na itunes?
30.08.2009 | 20:16
Ništa se nije "izbrisalo" jer se nikada ništa ne izbriše samo od sebe, dakle izbrisalo se samo ako si odabrao neku od opcija koja "zadere" sadržaj. Zašto nisi stavio samo Update System?

Ide li sync-back s iPhonea na stroj - nisam nikada probao, ako je isti account moguće da ide jer kada kupiš glazbu putem Storea na iPhoneu, to se normalno sinka nazad u iTunes bazu - AFAIK.
30.08.2009 | 20:27
Da samo da kod syncanja ne bi on shvatio da je na iTunesu "korisnik sve obrisao" pa da obriše i s iPhonea kako bi se sinkronizirao.

Taj sync sam napravio samo jednom, kad sam napunio iPod za auto pa mi ovo nije trebalo i ne znam da li ima, nego pričam napamet, po logici i općem iskustvu - nema li iTunes neku kvačicu "inicijalni sync" pri čemu naglasiš npr. da se "baca" sve što zatekne u iTunesu i napravi mirror onog što je na iPhoneu?
30.08.2009 | 21:22
Naravno, to je moguće ako se ne pazi!
30.08.2009 | 22:36
muziku sam vratio ali programe izbrisao. ali evo sad se pokusavam sjetiti koje sam imao pa ih ponovo trazim preko itunes-a:S
31.08.2009 | 03:52
ubacio sam dvd koji sam dobio s macom (10.5.4), uso u disk utility, formatirao, napravio particiu za GUID partition mapping, ubacio snow leoparda i instalirao..odusevljen, nisu nesto previse promijenili estetski, ali je stvarno puno brzi, i tek sad vidim pravu brzinu safaria 4..odlicno! hvala svima na pomoci
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 50 minuta
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, VanjusOS, velejaj, Anonimci (318)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO