Hrvatski Spelchecker za OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hrvatski Spelchecker za OS X

21.04.2004 | 11:44
Evo imamo sistemski spelcheacker za slovenski jezik, a ima i hrvatski!!!!

Evo kratko uputstvo:
Skineš preference pane sa adrese
cocoaspell.leuski.net

Instaliraš prema uputstvima! Nakon toga skineš još dictionary za slovenski ili hrvatski sa adrese:
www.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/install_dict.html

Probao sam i radi sa TextEditom radi sa mailom... Nisam rješio (još) InDesign CS CE, Office 2004...
21.04.2004 | 12:09
Opa, vrlo zanimljivo...koliko sam vidio kači se na sistemski spell checker API, što znači da će raditi svugdje gdje radi i defaultni sistemski spell checker za engleski jezik, ali isto tako znači da mahom neće raditi u Carbon aplikacijama... mogu ja s ovim na naslovnicu?
21.04.2004 | 12:12
Svakako!

Probaj još malo gdje još radi ali meni je odlično i to bi trebali svi saznati!
21.04.2004 | 12:22
Evo vjest se brzo širi! Očito je stvarno jakooo zanimljiva! Jednaku obavjestu su dobili svi Apple dealeri na Balkanu!
21.04.2004 | 12:25
Raditi ce najvjerojatnije u svim Cocoa apliakcijama...ne znam da li se i Carbon aplikacije mogu koristiti spellcheker APIjem ako je pravilno iskodirane...vidjet cemo, i ovo kako je je odlicno.
21.04.2004 | 12:32
Baš probavam sa M$ Office 2004 ali tu mi je nešto čudno jer pod Spelling and grammar trebam odabrati ili kako oni to kažu "add" dictionary, samo taj koji je skinut sa gornjeg linka nije fajl koji bi mu "pasao"!

Inače taj Office mi se sviđa!
21.04.2004 | 12:44
Pretpostavljam da Office koristi drugačiji format dictionary filea...tj. gotovo sigurno
21.04.2004 | 21:08
He, he, he, ovo pišem uz provjeru
Možda ne radi u Wordu, ali radi u Mellel-u (podvukao mi Mellel crvenim).
Da li je ovaj novi Office cocoa ili carbon? Vidim da uredno podržava unicode, da li je to uopće moguće za carbon aplikacije?
P.S. nije mi podcrtao cocoa i carbon, je li ovo neki Mac-ovac pisao
21.04.2004 | 23:02
Kako možda več znaš Finder je na žalost još uvjek carbon ali su time uveli Carbon koji je unicode sposoban!

Mellelel stvarno radi! Čime, da probam kakav je M$ office 2004?
22.04.2004 | 10:24
Ja bih se samo zahvalio na uputstvu i linkovima: HVAAALAAAAAA!
22.04.2004 | 11:33
sa InDesignom CS ne rad... CE verziju nemam pa nisam ni uspio probati..
freehand nesto mi ne zeli pomoci.... a Illustrator CS me odjebo u velikom stilu... ima li netko mozda drugacija iskustva?
probat cu jos Quark .. pa javim
22.04.2004 | 23:01
Quark naravno ne radi!
23.04.2004 | 10:51
ne.. quark ima svoje brije... a nece ni indesign... mislim da nece cijeli paket cs...
imam osjecaj da je bilo preuranjeno radovanje.. ali ako nista drugo textedit radi )))
  • ozren
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 12:49
hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? E sad probao sam i cijeli folder baciti u to i fileove iz foldera baciti u folder Aspell ali opcija build dict kaze" faild to configure Hrvatski dictionaty". Ima neko neki prijedlog?
23.04.2004 | 22:26
pa zapravo sam isto to napravio i radi.. radi u sistemskim aplikacijama.. ali do sad se nije pokazao dobar ni sa Adobom, quarkom, macromediom...
u texteditu ti radi li ne? tamo provjeri
23.04.2004 | 22:42
Ma radi svigdje gdje i inace radi sistemski spell checker, dakle u cocoa aplikacija. Ne znam moze li se Carbon natjerati da radi, ali vecina nece raditi, pogotovo ovih vecih i poznatijih.
  • ozren
  • Posjetitelj
26.04.2004 | 12:36
Me ne radi ni u mailu ni u texteditu..., u tom i je problem
27.04.2004 | 11:02
a nesto si sjebo
u koju library su stavio?? da nisi u krivog usera??
  • ozren
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 13:23
nisam u user library stavio nista, samo u glavni.
Engleski radi normalno, ali hrv nece.
A u koji folder ste vi stavljali spell pref??, a u koji hrv. dict??
jer ako pogledate gore vidjet cete ovo "hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? " Znaci nije bilo Aspell fodera nego sam ga rucno napravio, ali speel pref vidi hrv rijecnik ali ga ne koristi i ne moze ga buildat...šit
29.04.2004 | 16:57
i ja sam tako.. nije bilo foldera pa sam ga napravio.. e time sto ni meni nije bildao hrv vec sam ga je sam skuzio.. tj. napravio sam log off i opet usao i on ga je zabildao.. te sam ga odabrao kao glavni i sve radi normalno... probaj sve ispocetka...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 37 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, IgorD, jura22, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (749)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO