14.05.2004 | 13:32
Jučer sam kupio kućište (FW+USB) za vanjski hard disk, a u planu mi je i kupiti 160Gb disk ovih dana. Taj disk planiram koristiti za backup, multimediju, ali i za održavanje glavnog diska. Dakle napravio bih još jednu MacOS X particiju na njemu na koju bih kopirao sve alate za održavanje i popravak glavnog diska.
Na koji je način najjednostavnije napraviti takvu particiju? Da li Carbon Copy Cloner? Da li on kopira apsolutno sve podatke sa glavnog diska na drugu particiju, ili samo kopira sistem, a onda ja mogu kopirati potrebne aplikacije (što je, zapravo, ono što bih ja želio)? Ili bi možda bilo bolje instaliratio OS X nanovo na toj particiji (ovo bih želio izbjeći jer mi se čini dugotrajniji proces dok sve instaliram pa još sve update...)? Ili možda postoji neki treći, bolji, postupak? Kolika bi particija bila dobra za takvo nešto? Kako uopće bootati sa vanjskog diska?
Ponekad bih, možda, taj disk koristio da neke stvari s posla, dakle s WinXP, odnesem doma, da li je to moguće bez da napravim jednu FAT32 particiju na tom disku?
Hvala na odgovorima.