14.12.2004 | 13:55
drugih rjesenja se nikad nije naslo (recimo gdje mi je nestao korisni windowshade), vjerojatno i zbog tih dvostrukih kriterija Macovaca koji "featurese" svojeg OSa uzimaju zdravo za gotovo i tvrde da je tako najbolje, dok "featurese" slicnog tipa ...
U redu, shvatili smo. Tko samo hvali Maca? Ja volim istaknuti gdje OS X i Mac ne stimaju kako treba, i cesto se zakacim s drugim kolegama u Jabucnjaku. Mac i OS X je nesavrsen, ali ipak bolji i ugodniji od onog sto daju drugi.
No pusti to -- problem o kojem govoris ipak je endemican. Svakodnevno prebacujem gigabajte podataka na mrezni hard disk pod Windowsima XP i sve uredno radi. Samo treba paziti na karaktere koji se kolju s Windows imenima datoteka (/, ?, * i sl.)
Takodjer i s Linuxom -- svaki dan u prijateljskim dijalozima, izmjenjujemo stotine datoteka tamo-amo i opet nikakvih problema.
Savjetujem svima da malo ugriju stolicu trazeci rjesenja po Internetu. Nije sve u OS X-u i njegovim musicama. Kolegi se nekidan rusio nov-novcat G5 dual i tomu je krivio OS X, dok je krivac bio on sam -- nije instalirao fontove kako valja, i nije pregledao ima li medju fontovima ostecenih, dupliranih, i sl. koji ruse aplikacije.
Ispitaj detalje - u kojim se uvjetima to javlja, koju verziju OS Xa imas, koja je verzija Linuxa na koju kopiras, kako na tom Linuxu stima Unicode .. OS 9 i Windoze, koji tebi rade, radikalno se razlikuju od OS X po tom pitanju, pa mi vec sve mirise na to da je kvaka upravo tu negdje -- u zapisu imena datoteka i njihovom "prijevodu" u kopiranju na drugu platformu.