20.12.2004 | 00:50
...i odmah ga prijavio Appleu - baš me zanima koliko će im trebati da reagiraju. Da stvar bude zanimljivija taj bug sam primjetio još davno-davno, ali sam mislio da se radi o nekakvoj čudnoj pojavi vezanoj za OS X na starom i službeno nepodržanom Beige G3 koji je možda prespor, pa mu negdje-nešto-nekako ostane u input bufferu, pa greškom selektira nešto što ne treba zbog sporosti stroja i nekakve latencije user interfacea. Međutim, nije bio kriv stari dobri G3 nego je Apple napravio propust i uspio sam ga ponoviti na svim strojevima koje imam na raspolaganju. Istina, nije ga baš lako locirati, ali je očigledan i lako ponovljiv.
Dakle, bacite Finder prozor u colum view i odaberete folder u kojem imate gomilu MP3-ija (događa se i s ostalim datotekama koje desno mogu imati QT preview) i odaberete jedan i odslušate ga (mislim da nije obavezeno), zatim poželite taj i još jedan file prebaciti u neki drugi folder, krenete s CMD dodati u selekciju još jedan file (npr. onaj neposredno ispod selektiranog) i Finder će greškom selektirati 15-16 (kako kad) datoteka - obično onih iznad selektiranih. Kojom logikom to napravi i kada - ne znam. Primjetio sam da se to ne događa ako je količina datoteka manja. Danas sam to imao na folderu sa stotinjak fileova.