iClud ne synca kalendar, kontakte...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iClud ne synca kalendar, kontakte...

31.01.2012 | 14:59
Iako sma napravio sve prema uputama pri svičanja sa mobile me na iCloud (i pri tome mi nije javio bilo kakav problem), unesene promjene se ne syncaju sa kompa na iPhone i obratno. Uredno ostanu na uređaju na kojem su napravljene i ni makac.
Ima li neko sličnih iskustava prije nego krenem davit apple?
(mjesta na accountu kolko hoćeš - 20GB)
31.01.2012 | 15:32
mali update...
na serveru (otišao na iCloud preko safarija) se vide promjene napravljene na kompu ali na iPhone - ne.
Daklem, očito je problem na iPhone...
Ponavljam, sve je napravljeno prema uputama.
31.01.2012 | 16:45
Koji iphone imaš? Imala sam nedavno isti problem sa svojim 3G modelom zato što ne podržava sync preko iclouda.
31.01.2012 | 17:07
3GS
ništa prilikom aktivacije nije bilo problematično.
31.01.2012 | 17:47
Nije ni meni, zato mi je trebalo dulje vrijeme da skužim što točno ne štima.

Za kalendar bi trebalo provjeriti jesu li ti čekirani za prikaz svi kalendari koje predviđa ical i da li se svi ti isti kalendari prikazuju i na iphoneu, a sync između njih ćeš morat obavljati "ručno" tj. preko itunesa svaki put. Opet, uz provjeru da li su čekirani za sync svi kalendari.

Kod address book bi bilo dobro prvo napraviti export svih kontakata da ne bude poslije ups.
Zatim ćeš vjerojatno morati izbrisati icloud dio adresara kako bi ti ostao samo jedan jedini address book (vjerojatno sada imaš opciju switchanja između on my mac i icloud kalendara). Naravno, nakon što se uvjeriš da su ti svi kontakti prisutni.
Opet, morati ćeš sync raditi preko itunesa uz provjeru da ti je sync čekiran.

Nadam se da će nešto od ovoga pomoći.
31.01.2012 | 18:05
Da, jasno mi je za ovo žičano sinkanje, tako sam imao do sada, ali sam htio bežično preko iClouda.
Smisao i jest u tome da ga ne moram svaki put uštekavat u laptop.
Dakle, interesiraju me smao varijante bez žice.

Hvala ti svejedno
31.01.2012 | 18:14
Da ali u tome i je problem; ne radi sync preko iClouda na starijim verzijama iOSa (dakle ako nemaš iOS 5 a pretpostavila sam da ga nemaš?). Nisam se ni ja htjela više zezati sa iTunesima ali je ispalo da nemam izbora.
31.01.2012 | 19:06
A dal ti synca bookmarkse? Meni sve radi bezprijekorno osim bookmarksa. Dodam nesto na macu i ne prikaze mi se ni na iPadu ni na iPhonu. Obrnuto radi tj. kad nesto dodam na iPadu ili iPhonu sve se uredno prikaze na macovom safariju? Jel netko imao slican problem mozda?
01.02.2012 | 13:04
Marko kaže:
Da, jasno mi je za ovo žičano sinkanje, tako sam imao do sada, ali sam htio bežično preko iClouda.
Smisao i jest u tome da ga ne moram svaki put uštekavat u laptop.
Dakle, interesiraju me smao varijante bez žice.

Hvala ti svejedno

Pretpostavljam da imaš IOS5 na 3GSu. Ideja je da ti sync ne radi jer problem stvara Address Book na Macu trenutno.

Kao što je Dryad rekla, problem postoji iako sync između telefona ide žicom simptomi su jednaki i preko wirelessa.

PRVO backup svih kontakata lokalno (export sa iclouda ili mac address booka)

Ideja je slijedeća. iCloud ti mora imati najaktualnije informacije (što se kontakata tiče). Nakon toga na macu u sys pref pod icloud opcijom isključi contacts kao opciju za sync. To će ti ponuditi dali želiš zadržati "keep contacts" kontakte, obavezno to potvrditi.

To će spustit sve kontakte u lokalni Address Book. U isto vrijeme na telefonu također ugasi sync kontakata preko iClouda.

Nakon toga na Macu isprazni Address book na macu od svih kontakata. Obrati pozornost na crvenu vrpcu u Address book koju kada klikneš ćeš vidjeti vjerojatno više od jedne kategorije kontakata.

Icloud, on my mac i možda još koji. Isprazni ih sve.

Nakon toga u sys pref upali ponovno sync kontakta. Sada u Address Book na macu u njegovim preferences postavi da ti je icloud glavni account i to će spustit sve kontakte na maca.

Zatvori iTunes (baš quit), nakon toga opet otvori i pogledaj pod iphone kategorijom opcije za sync sa kontaktima. Nemoj imati ništa upaljeno niti checkirano. Ako je pogasi i napravi apply. Zatvori itunes.

Na iphonu sada ponovno upali icloud sync kontakata i to bi trebalo spustit kontakte koje imaš u oblaku.

ako kojim slučajem to ne ide, onda napravi wireless sync preko iTunes-a sa mac address book-om koristeći za to predviđene opcije u itunes contact segmentu.

Ideja je da iCloud mora biti glavni, a da bi se to postiglo prvo treba prekinuti na obje strane komunikaciju (prema iphonu i prema macu), preporučljivo izbrisati kontakte na telefonu i macu i onda ponovno definirati da je oblak glavni source (naravno pod pretpostavkom da je sve beckapirano i da cloud ima sve potrebne informacije).

pozz
03.02.2012 | 14:36
Napokon uspio, no bitno jednostavnije...

Napravio sam restore na telefonu bez vraćanja backupa. Prethodno je sve (adrese, kalendar...) postavljeno u oblak.
Nakon toga, postavio sam oblak kao glavni i povukao mi je sve sa njega.
Sad se sinkaju u svim smjerovima.
Jest da sam usput pogubio bežićni pasword i još pokoju informaciju ali sinkronizacija radi a to mi je bilo naj važnije.
Mislim da je stvar u tome što je to trebalo napraviti odmah nakon što sam tvornički unlockao telefon i postavio ios5.
Moja topla preporuka svima.

hvala svima!
03.02.2012 | 14:50
Meni je sve radio, osim kalendara, kao da je uklet. Još uvijek sam na MobileMe-u dok ga ne ukinu. Ovo je ispravno, napraviti restore i sve na friško ubaciti.
Inače se gube i SMS poruke (ili se varam).
03.02.2012 | 20:25
Da, gube se sms-i, ali neznam, meni to nije bilo toliko važno.
daleko važnije mi je funkcionalno syncanje svega skupa.
Uostalom postoje i alati za kopiranje smsa na komp ali nakon toga ih ne možeš vratiti na mob.
bar kolko ja znam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, IgorD, m@xym, Riba, Anonimci (949)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO