01.02.2012 | 13:04
Marko kaže:
Da, jasno mi je za ovo žičano sinkanje, tako sam imao do sada, ali sam htio bežično preko iClouda.
Smisao i jest u tome da ga ne moram svaki put uštekavat u laptop.
Dakle, interesiraju me smao varijante bez žice.
Hvala ti svejedno
Pretpostavljam da imaš IOS5 na 3GSu. Ideja je da ti sync ne radi jer problem stvara Address Book na Macu trenutno.
Kao što je Dryad rekla, problem postoji iako sync između telefona ide žicom simptomi su jednaki i preko wirelessa.
PRVO backup svih kontakata lokalno (export sa iclouda ili mac address booka)
Ideja je slijedeća. iCloud ti mora imati najaktualnije informacije (što se kontakata tiče). Nakon toga na macu u sys pref pod icloud opcijom isključi contacts kao opciju za sync. To će ti ponuditi dali želiš zadržati "keep contacts" kontakte, obavezno to potvrditi.
To će spustit sve kontakte u lokalni Address Book. U isto vrijeme na telefonu također ugasi sync kontakata preko iClouda.
Nakon toga na Macu isprazni Address book na macu od svih kontakata. Obrati pozornost na crvenu vrpcu u Address book koju kada klikneš ćeš vidjeti vjerojatno više od jedne kategorije kontakata.
Icloud, on my mac i možda još koji. Isprazni ih sve.
Nakon toga u sys pref upali ponovno sync kontakta. Sada u Address Book na macu u njegovim preferences postavi da ti je icloud glavni account i to će spustit sve kontakte na maca.
Zatvori iTunes (baš quit), nakon toga opet otvori i pogledaj pod iphone kategorijom opcije za sync sa kontaktima. Nemoj imati ništa upaljeno niti checkirano. Ako je pogasi i napravi apply. Zatvori itunes.
Na iphonu sada ponovno upali icloud sync kontakata i to bi trebalo spustit kontakte koje imaš u oblaku.
ako kojim slučajem to ne ide, onda napravi wireless sync preko iTunes-a sa mac address book-om koristeći za to predviđene opcije u itunes contact segmentu.
Ideja je da iCloud mora biti glavni, a da bi se to postiglo prvo treba prekinuti na obje strane komunikaciju (prema iphonu i prema macu), preporučljivo izbrisati kontakte na telefonu i macu i onda ponovno definirati da je oblak glavni source (naravno pod pretpostavkom da je sve beckapirano i da cloud ima sve potrebne informacije).
pozz