06.04.2013 | 01:43
Auuu.. odoste vi ko radi bolje motore
Ma samo da pojasnim što me zapravo zanimalo jer više manje tehničke podatke s reklamnih letaka razumijem (svaki cigo svoga konja hvali).
Naime, nekidan sam nakratko provozao Lexusa RX450h i kako mi se poklopilo da sam morao doći s zapadne strane Zagreba na istočnu (po gužvi, naravno) ostao sam fasciniran činjenicom da u stani/kreni ritmu auto vozi bez ikakvog zvuka ili vibracije. Naravno, probao sam pitati vlasnika malo o tom autu no odgovor je na više manje svako pitanje bio da nema pojma i da je auto kupio na preporuku poznanika i zato što je to IN
Da se razumijemo tako nešto si ne mogu priuštiti no nešto jeftinije u doglednoj budućnosti i nije nemoguće.
Zato me zanimalo ako netko posjeduje hibrida (ili full električni) kakav je osjećaj dužeg korištenja i kakva su ograničenja ili na što treba paziti.
S druge strane da se malo i uključim u raspravu benzin vs dizel, i jedan i drugi troše kako ih se vozi no prednost dajem benzincu jer su današnji troškovi održavanja kud i kamo manji.
I da, smayoo-ina (kak se ovo pravilno piše? .. uff) izjava da mu auto s 175 Ks troši 7-7,5 lit je ok, osobno imam 1,9 TDI (130Ks) i prosječna po računalu u autu je 6,3 litre i to 70% gradske i 30% ostale vožnje. Sve zavisi od noge i glave vozača i tu ne mislim na to da se mora voziti polako već da vozač mora poznavati motor i voziti u području najboljeg okretnog momenta.
Usput, uhvatio sam se također u razmišljanju da zapravo dnevno jurcam od točke A do točke B koje su na udaljenostima manjim od 5 km i da bi zapravo bilo idealno imati full električni auto .. no još sam mlad pa možda i to doživim