18.12.2017 | 20:29
> Boiler room, film koji objasnjava ovakav vid "poslovanja".
To je bila najobičnija prevara bez bilo čega osim smišljene prevare. Film prikazuje način kako funkcionira organizirana muljaža sa vrijednosnim papirima. Kriptovalute možda jesu balon ali nikako nisu prevara.
Ono što su legitimne banke radile na Wall Streetu do 2008. ili Madoff, to je puno bliže ovom filmu nego kriptovalute, barem ove top valute koje imaju i nešto u pozadini.
Iz članka:
> Neki će iz svega izići bogati (oni koji su se riješili na vrijeme), ali za većinu će se morati rezervirati terase na neboderima. Neće biti mjesta koliko će biti samoubojica.
Ja se toplo nadam da će se crash dogoditi što prije kako bi brojka nesretnika bila što manja. Da će se jednog dana vrijednost bitcoina sunovratiti to je sigurno a pitanje je samo kada će to biti. Što ranije se desi to će šteta biti manja.
Nakon toga, kad se cijena stabilizira, onda bi trebali imati laganiji i zdraviji rast u skladu s tehnologijom koja će biti zrela i korisna tek za kojih pet godina kako se meni čini a zapravo možda čak i desetak. Koje valute će preživjet, to je sad teško znat. Na početku interneta imalo smo AOL., Real Networks, Amazon, Yahoo, Geo Cities, ... Neki su živi, neki nisu. internet nije propao sam po sebi, tako neće ni kriptovalute. Ali što će biti konkretno s bitcoinom ili eterom, mislim da je sad teško predvidjeti.