08.11.2014 | 14:43
sigurno je pun net iskustva iz prve ruke pa malo prosurfaj, ali mislim da ti je bolje uloviti neki polovni fc40 pa si na miru.
na ovom kojeg gledas moras ubaciti kameru, pa po zelji neki fpv sustav da imas live prikaz na zemlji, i eto ode jos minimum 250€. pa imaj i to u vidu.
ono u cemu je dji najjaci je softver koji se brine prakticki o svemu dok je drone u zraku. recimo odrzavanje pozicije, visine ili oboje ovisno o modu, znaci rasporedjuje u milisekundama snage na motorima kako bi kompenzirao udar vjetra recimo i odrzao dron u zraku na poziciji. i stvarno to radi jako dobro obzirom na malu masu (1,3 kg).
pa modovi u kojima upravljas dronom na nacin da input sa palice "naprijed" salje drona u zeljenom pravcu, npr juzno, a ne naprijed u odnosu na njegovu glavu kao sto radi u defaultnom modu. ili home lock mode kada ne "naprijed" uvijek pravac od tebe a "nazad" pravac prema tebi.
ovi modovi su korisni iz vise razloga, meni konkretno olaksavaju upravljanje kada je dron udaljen jer nakon stotinjak metara tesko ti je znati sta je glava a sta rep obzirom da su quadcolteri simetricni sa svih 4 strana. ledice malo pomazu, ali ako je jako sunce, zaboravi da ces ih vidjeti jasno.
druga korist je kad si u voznji, u autu, barci ili sta vec i zelis drzati kostantno isti pravac ali istovremeno vrtiti drona oko svoje osi kako bi ulovio bolji snimku. mozes to sve i manualno nekako izvuci, ali silovanje je to mozga pogotovo kada si i sam u pokretu
kako je to kod drugih proizvodjaca ne znam, prosurfaj, ali kroz vlastito iskustvo mogu ti potvrditi da je na dji modelima jako dobro i kroz par sati leta vec radis sa dronom sta god zamislis.