Preporuka nikona...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka nikona...

03.01.2015 | 09:25
Pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini.

Razmisljam o prodaji svojeg starog Canona 5D i prelasku na nekog novog nikona.
Odlucio sam da nece biti FF tijelo jer mi financije to ne dopustaju, izbor sam suzio na dva modela 5200 i 7100.

Da li netko na jabucnjaku koristi ove aparate i da li mi moze dati informaciju iz prve ruke kako rade. Mozda je i voljan popiti sa mnom kavu i pokazati mi aparat uzivo. Posto u Nikonu nemaju aparate za isprobanje.
Moze i preporuka jos nekog nikonovog modela…

Hvala.
03.01.2015 | 19:26
Bok!

Imam ti ja D7000. Razlika između D7000 i D7100 postoji, ali što se tiče ležanja u ruci i rasporeda kontrola u biti nema. Ukoliko ćeš koristiti starije AF i AF-D objektive onda svakako gledaj seriju D7K, jer u tijelu ima motor koji pokreće fokus kod starijih objektiva. Kod slabijih serija D3K i D5K možeš mountati objektive ali fokus je samo manualni (ali postoji indikacija fokusa u tražilu).
Pisalo se po netu o problemima s autofokusom kod modela D7000, ali ja iskreno nisam imao nekih većih problema. Nedavno sam kupio 35mm f/1.8 DX objektiv pa sam primjetio da ima backfokus, ali to se lako riješi pomoću AF finetune opcije u meniju.
Također, ako koristiš objektive koji nisu nikon F mount, postoje razni adapteri pomoću kojih možeš mountati sve i svašta na tijelo, ali canon tu malo bolje stoji. Npr. kod M42 objektiva potrebno je dodatno staklo u samom adapteru da bi se postigao infinity fokus, a samim time pada kvaliteta slike, pogotovo kada je objektiv skroz otvoren.
Što se drugih modela Nikona tiče, iznad D7100 su jedino full frame modeli.
Ako si u Zg, možemo se dogovoriti za kavu idući tjedan poslije srijede pa možeš pogledati moj D7000 (znam da nije D7100) ako te zanima kako aparat leži u ruci.
04.01.2015 | 09:32
Bok,
hvala na odgovoru, zapravo me najvise zanima kvaliteta fotografije, to mi je glavni razlog zbog kojeg razmisljem o promjeni aparata. Zanima me koliko bolje slike izlaze iz danasnjih aparata naspram mojeg canona koji je 2005. godiste
Da li je to nesto drasticno bolje ili je to sve tu negdje, zato bi rado isprobao 7100.

Jos jednom hvala.
04.01.2015 | 14:31
Pošto prodaješ peticu i u kojem je stanju?

Pitam jer najveća glupost u životu koju sam napravio je bila kada sam prodao peticu za kupit 7D, pa onda 5Dmk2, pa ... možda zatvorim krug.
04.01.2015 | 18:36
Koji objektiv imaš na canonu? Mislim da osim veće ISO osjetljivosti i videa i nema neke bitne razlike.
04.01.2015 | 21:55
Cijena u oglasniku je 3.500 kn, aparat nema vise od 15.000 okidanja. Objektiv je tamron 28-75.
05.01.2015 | 08:53
Jel blenda na Tamronu fiksna 2.8?
05.01.2015 | 09:34
da
05.01.2015 | 14:43
Šteta je prodavati to.
06.01.2015 | 12:10
Uzmi D7100 ili polovni D300s.
06.01.2015 | 19:15
Nekak si i ja islim da ipak ne bum prodaval… Moram probati nikona i vidjeti iz ruke da li je to zbilja nesto drugacije ili….
Ne da mi se davati 3 ili 4 hiljade kuna za nekaj kaj ne bum ni skuzil
07.01.2015 | 07:49
Tvoj aparat ima veči senzor nego taj nikon. To ti daje veču zamucenost pozadine. Iako se to da kompezirati tako da kupiš za Nikona neki fiksni objektiv večeg otvora blende. Npr. 35 mm f.1.8
07.01.2015 | 11:57
S tehnologijom starom 10 godina. D7100 je onda bolji izbor.
09.01.2015 | 15:47
Bavljenje fotografijom je financijska crna rupa Izuzetno nezahvalan hobby koji u glavnom NE OPRAVDAVA ulozena sredstva, ako nisi profesionalac koji ce zivjeti od toga :/

Ja bi razmislio na tvom mjestu sto zelim postici, i sto konkretno nedostaje trenutacnom camera body, prije nego bi se odlucio za kupovinu novog.

Nagledao sam se kolega koji su impulsivnom kupnjom nakupovali svega i svacega, i onda se razocarali, pa kasnije sve to prodavali...

Ja imam Canon SL1 i jednostavno mi je premalen (imam velike ruke), i evo vec mjesecima se kanim da kupim drugi Canon body da bi mi u ruci lezao komotnije i nikako se odluciti sta da uzmem. Sada mi se vise i ne kupuje. Ohladio sam se...

Pouka price je "strpi se, mozda te prodje zelja za kupovinom"
09.01.2015 | 23:52
Bavljenje fotografijom je financijska crna rupa Izuzetno nezahvalan hobby koji u glavnom NE OPRAVDAVA ulozena sredstva, ako nisi profesionalac koji ce zivjeti od toga :/

Ja bi razmislio na tvom mjestu sto zelim postici, i sto konkretno nedostaje trenutacnom camera body, prije nego bi se odlucio za kupovinu novog.

Potpuno se slažem s ovim gore navedenim od drlovrica, s tim da sam ja još uvijek u crnoj rupi..

Godinama ulažeš u nove bodye, obijektive, bljeskalice , stative i svu hrpu dodatne opreme i na kraju se pitaš WTF?

Ok ako čovijek živi od toga, sve ostalo je budalaština... ne želim ni počet računat koliko je otišlo na foto opremu.
10.01.2015 | 16:35
Slazem se s dlovricem da je fotografija rupa bez dna.
Nisam nov u ovom svijetu, poceo sam slikati na analognom canonu prije 20tak godina i uvijek mi je u stanu bio jedan SLR, a kasnije i DSLR. Imao sam i izlet u olympusov PEN svijet, ali sam se brzo vratio. Od pojave iPhonea aparat "pravi" koristim puno rijede pa se zato i toliko premisljam… Ne zivim od fotografije, ali ponekad znam koristiti fotografiju u poslu.
Svake godine me primi ideja o promjeni aparata, ali se vec par godina uspjesno odupirem

Sto se samog aparata tice, nisam siguran da li mi nesto fali ili samo imam ideju da bi novi aparati trebali biti brzi, precizniji i davati bolju sliku bez puno obrade.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO