Pismo Djedu Mrazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pismo Djedu Mrazu

05.11.2003 | 16:44
Bozic dolazi, nova godina potom, vrijeme ce darivanja i lijepih zelja pokucati na nasa vrata. Evo, sa zeljom da se pridruzim blagdanskom raspolozenju, sastavio sam ovogodisnje pismo zelja Djedu Mrazu:

* PowerMac dual G5 i veeeliki ekran
* Powerbook, 15 inca
* iBook G4, 12 inca
* 2 iPoda
* iSight

Ovo je inace jako sazeta verzija zamolbi (prva verzija je bila indeksirana i poslozena po abecedi, na 4 stranice teksta). Djedu sam zazelio sve najbolje, pismo stavio u kuvertu i poslao na:

Djed Mraz
1 Infinite Loop
Cupertino CA 95014
USA

Sto ste zazeljeli vi?
05.11.2003 | 18:03
Ono što ja želim Djed Mraz još nema u vreći, pa će to morati čekati vrijeme nakon Nove godine... dakle, Dual G5 2.25 GHz i 30" Apple Theatre Display uz pristojnu tastaturu i miša u boji cijelog sistema.

Ove PowerBook/iBook/iPod drangulije mi ne trebaju .
05.11.2003 | 18:41
Ja bi samo LCD monitor. Moze i Sonnetov CPU upgrade za Cube.
05.11.2003 | 22:41
> prva verzija je bila indeksirana i poslozena po abecedi,
> na 4 stranice teksta
06.11.2003 | 12:42
Ja zelim iPod 60GB
07.11.2003 | 15:19
Ja bih volio bolji quality control - u zadnje vrijeme su me razocarali - taman se poveselih, rastura Apple na sve strane, ali ovi dogadjaji nisu bas cool.
07.11.2003 | 19:19
... taman se poveselih, rastura Apple na sve strane, ali ovi dogadjaji nisu bas cool.

Ah, Appleu bas ide dobro, i neka. Pred nama je doba dobre karme, i Apple s pravom zenje lijepe rezultate. No, kao i uvijek, uvijek ce naci pokoja cangrizava baba, poput mene i tebe, koja trazi dlaku u jajetu.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
08.11.2003 | 00:29
Zelim 2 iPoda (40, a moze i bolja), te iTrip. Kasetni adapter je lose rjesenje (stereofonija neprecizna zbog problematicnog nalijeganja)
iBooka za kcerku.
iSighta dva komada: jedan stacionarni i jedan for the road.
A3 laserski printer.
08.11.2003 | 13:38
Evo i mojih zelja:

Dual G5 3GHz (moze i prototip ) sa 8GB RAM, DVD-/+RW 8x, Bluetooth
iSight x2
iPod x1
rjesenje hrvatskih problema u OS X
bezicni prijenos 5.1 audia od G5 do receivera
da ne bude rata i gladnih...

tim redom.
08.11.2003 | 16:34
Ja u stvari zelim da sva racunala nestanu sa lica zemlje, a prije toga zla Javetina.
Hvala, odoh u Elboniju.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
08.11.2003 | 17:37
Meni je zelja iz muke, poput Ribine, vec ispunjena1997: dolje sa SCSI-jem ;->
08.11.2003 | 22:32
Cemu te teske rijeci!

Ja sam sa SCSI-jem imao problema samo jednom, i to zbog problematicnog stroja (PM6400). A hrpe skenera, hardova, zipova i przilica sam od/spajao tijekom ovih 12-ak godina. Vise muke imam sa firewireom (pod windozama, istina) nego sa SCSijem.
09.11.2003 | 01:45
SCSI rules - Deda Mraz, lepo prosim PCI karticu sa SCSI portom za moj dobri novi G4.
I jednu sa serijskim portom. Otkrio sam third party tintu za SW2400... )

DM, molim i da uzmes u obzir koliko je moja zeljica skromna prema ovim megalomanima gore, strasno nesto, jel'da? >
09.11.2003 | 06:26
... SCSI rules ...
Koliko god nekad bio zanimljiv, danas SCSI nema nikakva smisla.
Isto tako SyQuest, ZIP i JAZZ diskovi nemaju nikakva smisla danas kada imamo turbo jeftine CDR medije i male USB memorijske stapice i hrpu boljih i jeftinijih tehnologija.
09.11.2003 | 23:32
Ti si se, zvonimire, rodio tek danas? Ili mozda imas carobni cup iz kojeg curi zlato pa u hipu kupis kompletno novu periferiju u zamjenu za svu staru? Samo pitam.
Po tebi pre-X OS bolje da i nije postojao. Isto vrijedi i za standarde koji su isli uz te masine, vidim. Ja to zovem laprdanjem.
10.11.2003 | 00:35
Često je isplativije zaboraviti svu "staru kramu" i kompletno se prebaciti na nov sustav, nego godinama krpati stare solucije i imati uska grla u workflowu zbog toga. Naravno, često to nije moguće jer amortizacija i investicijska sredstva ne prate takve želje... ali treba barem težiti tome...
10.11.2003 | 01:51
...Po tebi pre-X OS bolje da i nije postojao. Isto vrijedi i za standarde koji su isli uz te masine, vidim. Ja to zovem laprdanjem....

Davor je odgovorio. Ja sam se samo osvrnuo na ono da "SCSI rulez".
SCSI doesn't rule. G5 rulez, i sve ono sto on donosi.
A k tome, OS X je dovoljno dugo na trzistu da zbilja mozes poceti zaboravljati sve sto je prije bilo. Kad s OS X sustava silom prilika predjem na racunalo na kojem je stari sustav, i stari SCSI i sve ostalo sto je jednako tako staro, proizvodnost opadne za 50% a broj zastoja se poveca na 200%. Ja to zovem starom kramom.
10.11.2003 | 17:38
A kako da pristekam svoj linotypeov SCSI scanner na G5, ili neki RIP koji ide preko SCSIja, ili...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
11.11.2003 | 03:47
SCSI rules - Deda Mraz, lepo prosim PCI karticu sa SCSI portom za moj dobri novi G4.
I jednu sa serijskim portom. Otkrio sam third party tintu za SW2400... )
Evo, ja sam dosta sijed, bradat i u zadnje vrijeme nosim dosta toga po sebi crvenoga. U prosincu ću staviti i crvenu kapu.
Daklem, kad bi kojiput navratio u Londoner, onda bih ti ja dao SCSI karticu za tvoh G4. Možda i još koji komad periferije, ako te zanima.
G5 koji ću kupiti nema PCI
11.11.2003 | 11:06
Imam Adaptecovu 2906. Spora je i minimalisticka ali ipak nekako radi. Ako imas koju jacu, rado cu ju preuzeti. Isto kao i ostalu periferiju. Ipak ja doma jos imam svoj 8500 kojem je za sada glavna periferija Microsoftov Precision Racing Wheel USB.
11.11.2003 | 13:23
Ja bi si pozelio da Rijeka bude prvak ove sezone.
11.11.2003 | 13:26
...A kako da pristekam svoj linotypeov SCSI scanner na G5, ili ...

Prodaj ga. Sto ga prije prodas, dobit ces vise novaca.
Na trzistu vec ima dovoljno FireWire scannera.
Ne znam Gandalfe, jest tlaka priznajem, ali kad stavis sve na papir, vise se isplati sve prodat nakon odredjena vremena, i zamijeniti sto vise komponenti sustava novima. Po mojim nekim izracunima, cim ti proizvodnost opadne za 15%-20% ,ili cim mozes dobiti 15-20% vise vremena i ucinka novom opremom, vrijeme je za zamjenu.
12.11.2003 | 11:58
Ja ne dobivam nista na brzini ili kvaliteti zamjenom SCSI scannera za firewire scanner. :/
15.11.2003 | 15:27
Ja bih volio jedan G5 na 2 Ghz sa 17" monitorom (djede ne brini se memoriju i ostalo ću ja lako nadogradit ).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 39 minuta
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO