Pismo Djedu Mrazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pismo Djedu Mrazu

05.11.2003 | 16:44
Bozic dolazi, nova godina potom, vrijeme ce darivanja i lijepih zelja pokucati na nasa vrata. Evo, sa zeljom da se pridruzim blagdanskom raspolozenju, sastavio sam ovogodisnje pismo zelja Djedu Mrazu:

* PowerMac dual G5 i veeeliki ekran
* Powerbook, 15 inca
* iBook G4, 12 inca
* 2 iPoda
* iSight

Ovo je inace jako sazeta verzija zamolbi (prva verzija je bila indeksirana i poslozena po abecedi, na 4 stranice teksta). Djedu sam zazelio sve najbolje, pismo stavio u kuvertu i poslao na:

Djed Mraz
1 Infinite Loop
Cupertino CA 95014
USA

Sto ste zazeljeli vi?
05.11.2003 | 18:03
Ono što ja želim Djed Mraz još nema u vreći, pa će to morati čekati vrijeme nakon Nove godine... dakle, Dual G5 2.25 GHz i 30" Apple Theatre Display uz pristojnu tastaturu i miša u boji cijelog sistema.

Ove PowerBook/iBook/iPod drangulije mi ne trebaju .
05.11.2003 | 18:41
Ja bi samo LCD monitor. Moze i Sonnetov CPU upgrade za Cube.
05.11.2003 | 22:41
> prva verzija je bila indeksirana i poslozena po abecedi,
> na 4 stranice teksta
06.11.2003 | 12:42
Ja zelim iPod 60GB
07.11.2003 | 15:19
Ja bih volio bolji quality control - u zadnje vrijeme su me razocarali - taman se poveselih, rastura Apple na sve strane, ali ovi dogadjaji nisu bas cool.
07.11.2003 | 19:19
... taman se poveselih, rastura Apple na sve strane, ali ovi dogadjaji nisu bas cool.

Ah, Appleu bas ide dobro, i neka. Pred nama je doba dobre karme, i Apple s pravom zenje lijepe rezultate. No, kao i uvijek, uvijek ce naci pokoja cangrizava baba, poput mene i tebe, koja trazi dlaku u jajetu.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
08.11.2003 | 00:29
Zelim 2 iPoda (40, a moze i bolja), te iTrip. Kasetni adapter je lose rjesenje (stereofonija neprecizna zbog problematicnog nalijeganja)
iBooka za kcerku.
iSighta dva komada: jedan stacionarni i jedan for the road.
A3 laserski printer.
08.11.2003 | 13:38
Evo i mojih zelja:

Dual G5 3GHz (moze i prototip ) sa 8GB RAM, DVD-/+RW 8x, Bluetooth
iSight x2
iPod x1
rjesenje hrvatskih problema u OS X
bezicni prijenos 5.1 audia od G5 do receivera
da ne bude rata i gladnih...

tim redom.
08.11.2003 | 16:34
Ja u stvari zelim da sva racunala nestanu sa lica zemlje, a prije toga zla Javetina.
Hvala, odoh u Elboniju.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
08.11.2003 | 17:37
Meni je zelja iz muke, poput Ribine, vec ispunjena1997: dolje sa SCSI-jem ;->
08.11.2003 | 22:32
Cemu te teske rijeci!

Ja sam sa SCSI-jem imao problema samo jednom, i to zbog problematicnog stroja (PM6400). A hrpe skenera, hardova, zipova i przilica sam od/spajao tijekom ovih 12-ak godina. Vise muke imam sa firewireom (pod windozama, istina) nego sa SCSijem.
09.11.2003 | 01:45
SCSI rules - Deda Mraz, lepo prosim PCI karticu sa SCSI portom za moj dobri novi G4.
I jednu sa serijskim portom. Otkrio sam third party tintu za SW2400... )

DM, molim i da uzmes u obzir koliko je moja zeljica skromna prema ovim megalomanima gore, strasno nesto, jel'da? >
09.11.2003 | 06:26
... SCSI rules ...
Koliko god nekad bio zanimljiv, danas SCSI nema nikakva smisla.
Isto tako SyQuest, ZIP i JAZZ diskovi nemaju nikakva smisla danas kada imamo turbo jeftine CDR medije i male USB memorijske stapice i hrpu boljih i jeftinijih tehnologija.
09.11.2003 | 23:32
Ti si se, zvonimire, rodio tek danas? Ili mozda imas carobni cup iz kojeg curi zlato pa u hipu kupis kompletno novu periferiju u zamjenu za svu staru? Samo pitam.
Po tebi pre-X OS bolje da i nije postojao. Isto vrijedi i za standarde koji su isli uz te masine, vidim. Ja to zovem laprdanjem.
10.11.2003 | 00:35
Često je isplativije zaboraviti svu "staru kramu" i kompletno se prebaciti na nov sustav, nego godinama krpati stare solucije i imati uska grla u workflowu zbog toga. Naravno, često to nije moguće jer amortizacija i investicijska sredstva ne prate takve želje... ali treba barem težiti tome...
10.11.2003 | 01:51
...Po tebi pre-X OS bolje da i nije postojao. Isto vrijedi i za standarde koji su isli uz te masine, vidim. Ja to zovem laprdanjem....

Davor je odgovorio. Ja sam se samo osvrnuo na ono da "SCSI rulez".
SCSI doesn't rule. G5 rulez, i sve ono sto on donosi.
A k tome, OS X je dovoljno dugo na trzistu da zbilja mozes poceti zaboravljati sve sto je prije bilo. Kad s OS X sustava silom prilika predjem na racunalo na kojem je stari sustav, i stari SCSI i sve ostalo sto je jednako tako staro, proizvodnost opadne za 50% a broj zastoja se poveca na 200%. Ja to zovem starom kramom.
10.11.2003 | 17:38
A kako da pristekam svoj linotypeov SCSI scanner na G5, ili neki RIP koji ide preko SCSIja, ili...
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
11.11.2003 | 03:47
SCSI rules - Deda Mraz, lepo prosim PCI karticu sa SCSI portom za moj dobri novi G4.
I jednu sa serijskim portom. Otkrio sam third party tintu za SW2400... )
Evo, ja sam dosta sijed, bradat i u zadnje vrijeme nosim dosta toga po sebi crvenoga. U prosincu ću staviti i crvenu kapu.
Daklem, kad bi kojiput navratio u Londoner, onda bih ti ja dao SCSI karticu za tvoh G4. Možda i još koji komad periferije, ako te zanima.
G5 koji ću kupiti nema PCI
11.11.2003 | 11:06
Imam Adaptecovu 2906. Spora je i minimalisticka ali ipak nekako radi. Ako imas koju jacu, rado cu ju preuzeti. Isto kao i ostalu periferiju. Ipak ja doma jos imam svoj 8500 kojem je za sada glavna periferija Microsoftov Precision Racing Wheel USB.
11.11.2003 | 13:23
Ja bi si pozelio da Rijeka bude prvak ove sezone.
11.11.2003 | 13:26
...A kako da pristekam svoj linotypeov SCSI scanner na G5, ili ...

Prodaj ga. Sto ga prije prodas, dobit ces vise novaca.
Na trzistu vec ima dovoljno FireWire scannera.
Ne znam Gandalfe, jest tlaka priznajem, ali kad stavis sve na papir, vise se isplati sve prodat nakon odredjena vremena, i zamijeniti sto vise komponenti sustava novima. Po mojim nekim izracunima, cim ti proizvodnost opadne za 15%-20% ,ili cim mozes dobiti 15-20% vise vremena i ucinka novom opremom, vrijeme je za zamjenu.
12.11.2003 | 11:58
Ja ne dobivam nista na brzini ili kvaliteti zamjenom SCSI scannera za firewire scanner. :/
15.11.2003 | 15:27
Ja bih volio jedan G5 na 2 Ghz sa 17" monitorom (djede ne brini se memoriju i ostalo ću ja lako nadogradit ).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO