24.05.2017 | 21:55
U djetinjstvu je more bilo na prvo mjestu.
Dan nakon zavrsetka skole otisli bi na Lun i vratili se dan prije pocetka skolske godine.
Trcanje, skakanje, kupanje, ronjenje, cika, vika, igranje skrivaca, lovice, granicara, gumi-gumi, lopova i pandura, bojice, branje mendula, kupina, smokava, priljepaka, pecanje, pa pecanje cura, odlasci van, disko, plaza, nocno kupanje, gitare, svijece, kuhanje, kartanje...
Posljednjih 13 godina, suma i rijeka su skocile ispred mora..
Kako smo se preselili blizu sume, godinama nisam imao potrebu pobjec iz Zagreba cim se zagrije asfalt, vec smo istrazivali rijeke, brali suncanice, crne trube, lisicice, grmalje, vrganje, blagve, kestenje... Zvuk suskanja lisca pod nogama i sum potoka ili rijeke u daljini je bio daleko privlacniji od cike i vike odmora na moru.. najbliza plaza nam je bila Kupa u Pokupskom.. 15 min voznje... ampiranje, kanuing, rafting, hodanje... Mreznica, Dobra, Kupa, Zrmanja, Una i
Cetinja su mi ostale posebno u dragon sjecanju...
Novi Zeland ima nevjerojatne rijeke, al takodjer poprilicno losu politiku kao i Hrvatska pa se ne cuvaju koliko bi trebale. Najveci zagadjivaci su farmeri koje pak drzava potice jer su veliki dio bdpa, kao i drvna industrija, poprilicno agresivna prema okolisu. Digresija. Sry...
Trebali smo doc na more u Kolovozu, al bi bili trudni do zuba pa nazalost odgadjamo ljeto u Hrv ove godine. Neke druge godine...
Kampiranje na Mreznici 2006.
Kupanje u kadi dan nakon useljenja 2017. - Kauri suma iza kuce
P.s. Ja bi na Pag.. fali mi lov na hobotnice..