Firefox i facebook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox i facebook

25.06.2016 | 10:51
na svom Mac-u imam safari i firefox ...više koristim firefox, no posljednjih nekoliko dana imam problem s facebookom... dok na safariju radi normalno, na firefoxu je rad otežan ... ne dozvoljava mi neke radnje (provjera obavijesti .. klikom na neku obavijest ne otvara mi se ista već samo bijela stranice ... ne otvara mogućnost uređenja statusa ili postavki privatnosti ... problem traje par dana ...probala sam s ponovnim instaliranjem firefoxa ... samo kratko je bilo ok, kasnije po starom ...sve ostale stranice otvaranormalno što bih mogla probati napraviti? molim vas da mi objasnite "jednostavnim jezikom" ... hvala
25.06.2016 | 13:28
1. da li si probala reboot Maca?

2. da li si probala napraviti update ili reinstall flash plugina? Svi problemi koje ja ikad imam s Firefoxom povezani su s tim.

3. Provjeri u Firefoxu pod Alati (Tools) pa Dodaci (Addons) što ti je sve instalirano, da li znaš čemu što od toga služi i da li se sjećaš da si ti to instalirala. Isto tako i pod Priključci (Plugins) - vidjet ćeš ih s lijeva jednom kad otovoriš Dodatke. Sve čega se ne sjećaš ili ne znaš što je - izbriši. Nakon toga quit firefox pa ponovno pokreni
25.06.2016 | 14:54
Kreni prvo od najosnovnijeg, obriši cache i cookies.

ScreenShot2016-06-25at16.50.41.png
27.06.2016 | 17:33
hvala na odgovoru ... provjerila sam dodatke i priključke na firefoxu ... šaljem ti u prilogu ... obrisala sam povijest i cookies ... sve stranice, osim fejsbuka rade ok ... ne mogu u status uploadati sliku ... samo vrti, vrti, vrti i ne mogu ju opće odabrati ... ponekad ne mogu ni običan status napisati ... ako pritisnem F5 koji put nakon toga nešto uspijem ali vrlo rijetko ... sad vidim da ni na safariju ne mogu uploadati sliku na fejs... nemam pojma šta je ... status mreže je dobar ... ne znam u čemu bi mogao biti problem? ... nervira me ... na laptopu koji nije Mac, sve s fejsbukom ide bez problema ... hvala još jednom
27.06.2016 | 18:17
Ja ne koristim fb pa nemam pojma da li te stranice koriste neki flash ili javu ili nešto takvo.
Ali pada mi na pamet još jedna stvar - da nisi slučajno instalirala ono smeće od MacKeepera, MacCleanera ili neki nedajbože antivirus?
27.06.2016 | 19:56
da ... nedavno mi je kći bila pokrenula MacKeeper ... kao tražilo ju je pa je kliknula ... ja sam ga zaustavila malo poslije, čim sam vidjela ... kasnije se je neko vrijeme pojavljivao tražeći ponovo pokretanje ali sam odbijala ... nakon toga sam ga makla iz aplikacija ... da li je on nešto uprskao? kako to riješiti i kako biti sigurna da ga više nema?
27.06.2016 | 20:30
Glavno i prvo pitanje je - kako je kćer to mogla samo kliknuti? Zar je nije tražilo da unese admin password?
Za upute za uklanjanje je najsigurnije da googlaš, jer se postupak mijenja sa svakom novom verzijom. Imaš npr. ove upute, ali to je link kojeg ti dajem napamet, jer nisam osobno nikad morao uklanjati to govno.
27.06.2016 | 20:55
Mislim da je namješteno da ne moram ubacivati lozinku nego kad traži pasvord samo dam enter ... a kći mi nije mala ...odrasla je i kako je njen laptop u kvaru šrikelji se na "moj" mac ... sad kad sam bacila pogled na ye upute, mislim da sam ga deinstalirala jer se sjećam da me je bilo tražilo da navedem razlog pa sam stavila razno ...
pretpostavimo da je deinstaliran, nema ga ni u aplikacijama, kako onda mogu popraviti ovo što je pobrkao? mogu li uopće popraviti? ... oprosti na davljenju, al i ranije si mi za neke stvari pomogao pa volim pitati ... hvala ti puno
27.06.2016 | 21:32
Ne možemo zasigurno znati da je problem izazvao MacKeeper, samo naslućujem da bi mogao u tome biti problem jer mi opisani problem zvuči slično kao neki drugi kod kojih je MacKeeper bio razlog.
Ako problem imaš *SAMO* s facebook stranicama, za pretpostaviti je da samo tu adresu nešto blokira. Ali teško mi je pretpostaviti što, pa ti onda ne mogu niti dati konkretnije upute. Treba čačkati...

Inače, nemati password na admin accountu jako je loša praksa. Dragi Bog zna što ti se sve moglo naseliti na komp na takav način...

Možeš kreirati novog korisnika na tom Macu pa vidjeti da li iz tog accounta stvar radi (što bi značilo da je problem u tvojim preferencijama browsera ili mreže).

Možeš eventualno probati instalirati neki treći browser, kojeg nikad ranije nisi imala pa vidjeti da li ćeš s njim imati više uspjeha (sumnjam).

Možeš provjeriti da li su ti (ne znam kako ni zašto) slučajno uključene neke od "parental controls" (roditeljske kontrole) na tvom accountu (mislim da nisu, ali...), pod System Preferences pa User Accounts.

Možeš provjeriti da li ti je slučajno uključen firewall (System Preferences pa Security.

Ako ništa od toga ne pomaže, dalje nemam ideja. Možda se uključi još netko. Ako ne, predlažem clean reinstall. Nakon što napraviš clean reinstall, a PRIJE nego povučeš natrag sve ostalo s TimeMachine backupa, probaj da li onda radi. Ako tada radi, a nakon TM backup restore opet ne, onda jbg... Clean reinstall još jednom, TM backup ti ne koristi ništa, osim da iz njega izvučeš ručno same dokumente.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 32 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, kupus, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (366)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO