Blokirani prostor na USB sticku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blokirani prostor na USB sticku

• iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 14:38
... Molim za pomoć/savjet, kako potpuno očistiti/formatirati USB stick na kojemu, dok je prazan, OS X pokazuje poptuno prazan prostor a Windowsi samo dio kapaciteta. Kod ponude za formatiranje Windowsima je također dostupan samo dio kapaciteta.

Dugo vremena je normalno radio na Mac-u i na PC-iju, ali nešto mu se "dogodilo"... Ne znam što.

Radi se o modelu ADATA S107 16GB USB 3.0

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima : )
02.07.2016 | 15:20
A sto kaze Disk Utility? Kako je stick uopce formatiran? Ako vec nije, jesi proba preformatirati na FAT?
02.07.2016 | 16:17
Obrisi particiju i obrisi stik. Ako je ispravan, dobiti ces puni kapacitet. Ako je kontroler otisao, pozdravi se.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 16:53
... Evo info Disk Utility-a.

infoUSBGumeni160702Mac1.jpg

infoUSBGumeni160702Mac2.jpg
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 16:55
... Evo što kaže PC čim se spoji USB stick na njega:

infoUSBGumeni160702-Win1.jpg
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 16:57
... PC nastavlja s ovom ponudom:

infoUSBGumeni160702-Win2b.jpg
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 17:10
... Što je to "kontroler" i kako se može pokvariti?...
02.07.2016 | 17:18
Imao isti problem nedavno...
Formatirao sam ga (na mac-u) u exfat i dalje radi normalno...

Nemam pojma do cega bi moglo biti!?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 18:12
... Zahvaljujem na savjetu iako mi nije pomoglo.
02.07.2016 | 18:19
Što ti pokazuje "Disk Management" za USB drive na windowsima?
02.07.2016 | 18:23
Ova procedura će ti vjerojatno riješiti problem ali pažljivo prati upute da ne obrišeš krivi disk!

ScreenShot2016-07-02at20.21.48.png
02.07.2016 | 18:25
iMo kaže:
... Zahvaljujem na savjetu iako mi nije pomoglo.

Obriši cijeli disk u utilityju, tj. Kreiraj 1 particiju i formatiraj na MS-DOS format.
02.07.2016 | 18:33
iMo kaže:

Svaki disk ima kontroler i memorijski dio. Racunalo komunicira sa stikom preko kontrolera. Racunalo ne zna pristupiti memoriji stika direktno.
Ako je kontroler pokvaren, cijeli stik je za baciti (daase i radadoci do podataka ali nije jednostavno).
Nakon brisanja particija i formatiranja budes znao da li je stik OK.
Windowsi bi isto trebali moci obrisati particiju i formatirati stik. Samo format ne bude dao rezultat ako prije ne obrises particiju diska.

Ovo je na Windowsima.

Tu mozes obrisati particiju. Desna tipka misa (mislim da jetako) na stick i obrisi je, pa particioniraj. Nisam siguran da li sesvaki stik da formatirati na svaki datotecni sustav.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 19:30
Riba kaže:
Ova procedura će ti vjerojatno riješiti problem ali pažljivo prati upute da ne obrišeš krivi disk!

ScreenShot2016-07-02at20.21.48.png

... Ako je to nešto opasno, zamolit ću za pomoć prijatelja da nešto ne zabrljam. Hvala!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 19:31
Riba kaže:
Što ti pokazuje "Disk Management" za USB drive na windowsima?

... Ne nam kako doći do Disk Managementa na Windowsima, ali pročačkat ću i to. Hvala!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
02.07.2016 | 19:32
zabac kaže:
iMo kaže:

Svaki disk ima kontroler i memorijski dio. Racunalo komunicira sa stikom preko kontrolera. Racunalo ne zna pristupiti memoriji stika direktno.
Ako je kontroler pokvaren, cijeli stik je za baciti (daase i radadoci do podataka ali nije jednostavno).
Nakon brisanja particija i formatiranja budes znao da li je stik OK.
Windowsi bi isto trebali moci obrisati particiju i formatirati stik. Samo format ne bude dao rezultat ako prije ne obrises particiju diska.

Ovo je na Windowsima.

Tu mozes obrisati particiju. Desna tipka misa (mislim da jetako) na stick i obrisi je, pa particioniraj. Nisam siguran da li sesvaki stik da formatirati na svaki datotecni sustav.

... Hvala na uputama! Kad isprobam, javit ću rezultate.
11.07.2016 | 19:42
Samo da javim, ako ce itko ubuduce imati problema sa ovim problemom. Upravo su me dva usba zezala, oba od 8GB. Dakle windowsi su prepoznali samo 200MB system reserved a ostatak je bio prazan. Sto god radio nisam mogao koristiti ostalih 7 i nesto GB. Problem je u tome sto kad god formatiram usbove sa disk utilityja na macu on im formatira Scheme kao GUID partition map. Kako bi se doskocilo ovom problemu, potrebno je postaviti Scheme na Master Boot Record i windowsi prepoznaju cijeli volume bez obzira koji datotecni sustav korisnik odabere (exFat, MS-DOS...).
11.07.2016 | 20:39
Hvala, ovo je korisna informacija.
11.07.2016 | 20:52
Nije mi jasno gdje leziproblem. Imam USB stick od 64GB i formatiram ga u bilo sto i sve radi. Doduse, imam jedan od 4GB koji ne moze u NTFS. UexFAT ide na OSX-u ali nije citljiv na Win. Do sticka je pretpostavljam.

Sent from my iPad using Tapatalk
11.07.2016 | 22:52
Pa stick je stick, zasto bi bio citljiv na jednom a na drugom ne. Meni se ovaj problem uvijek pojavljuje kada stikove formatiram na OSX a onda kada nesto trebam prebacivati na windowsima uredno prepoznaje samo 200MB. Ne zeli mi raditi niti sa jednim datotecnim sustavom, sve dok ne promijenim Scheme.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
12.07.2016 | 12:00
energyman kaže:
Samo da javim, ako ce itko ubuduce imati problema sa ovim problemom. Upravo su me dva usba zezala, oba od 8GB. Dakle windowsi su prepoznali samo 200MB system reserved a ostatak je bio prazan. Sto god radio nisam mogao koristiti ostalih 7 i nesto GB. Problem je u tome sto kad god formatiram usbove sa disk utilityja na macu on im formatira Scheme kao GUID partition map. Kako bi se doskocilo ovom problemu, potrebno je postaviti Scheme na Master Boot Record i windowsi prepoznaju cijeli volume bez obzira koji datotecni sustav korisnik odabere (exFat, MS-DOS...).

Problem riješen! Hvala!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 29 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (533)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds