Apple event 27.10.2016
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple event 27.10.2016

27.10.2016 | 21:04
Hajde da ja krenem.

Prvih 20 minuta laprdanja o iOSu, Apple TVu i fotografiji sam mogao komotno preskočiti.

Touch bar ili kako ga već zovu na Macbooku Pro mi je super, unutrašnji geek mi ne može ostati ravodušan na to. Neki stari Apple bi odmah predstavio i najbolju na svijetu thunderbolt tipkovnicu sa touch barom za masnu cijenu, recimo meni to nedostaje. Svaka čast da su prvi maknuli tu relikviju iz prošlosti. Biti će zanimljivo vidjeti na koje će sve načine developeri iskoristiti taj bar.

Znakovita je bila demonstracija rada sa pro alatima na MacBooku Pro. Imam osjećaj da je to znak da će upokojiti desktope.
27.10.2016 | 21:24
Slažem se. Uz sve to Tim Cook još priča usporeno i s naglaskom na nevažno. Lik je dosadan i nimalo nije cool kad koristi izraze "amazing, great, wonderful, best" i to ponavlja svako malo.
Novi Macbookovi su fino poskupili, nekih novosti ima, ali da su na razini najavljivane 25 godišnjice i da su baš nešto "revolucionarni" nisu. Drži ih još uvijek mac OS, ali kako je Sierra krenula ne znam da će im to potrajati.
Bojim se da si u pravu u vezi upokojenja desktopa, možda naprave koji refresh istih prije potpunog gašenja, ali i onaj LG monitor mi takvo što najavljuje. Kao evo na ocvom monitoru smo surađivali, potpuno je kompatibilan s novim Macovima, ali to je to od nas.

P.S. i to sve najaviti sa "Hello again", wtf?!?
27.10.2016 | 21:27
Da, ono s LG monitorom bi još ne tako davno bilo nezamislivo. A Cook priča kao da mu se ne da, a iskreno ne bi se ni meni dalo.
27.10.2016 | 22:15
Ma... WTF? "Touchbar"? Que? Čemu to služi? Još jedna skupa igračka?
27.10.2016 | 22:35
smayoo kaže:
Ma... WTF? "Touchbar"? Que? Čemu to služi? Još jedna skupa igračka?

Pogledaj video, skužit ćeš... ima smisla... a sad ima li stvarno i u praksi... booooo, pojma
28.10.2016 | 08:55
Neke vrijeme gledam što bi mogla biti dobra zamjena za imac koji imam, ali mislim da ću pričekati da vidim da li će biti ikakav upgrade u dogledno vrijeme ili ne (naravno i kakav će biti).

Air je dobio nogu, što je bilo i za očekivati kada je najavljen Macbook (2015) model, a pogotovo sa ovim sada macbook pro modelim mislim da nema što tražiti tu (samo što je cijena skočila, ali eto, uzmi ili ostavi).

TouchBar će se koristit barem jednako koliko i trenutne F/multimedia tipke, a vjerojatno i više kako se nekima promijeni način korištenja macbooka sa ovim novim dodatkom.

macmini, imac i pro moraju dobiti neki bump jer ako misle sve svesti na macbook liniju i ios uređaje neće to dobro završiti.
28.10.2016 | 20:00
sve super, ali kada kazu da je tanji za x posto, dobijem proljev!
a kada kazu za proizvod koji predstavljaju da je najbolji ipad/iphone/istagod do sada, onda jednostavno pozelim ne dici se sa skoljke! jer je poant da ovogodisnji model bude slabiji od prethodnog?
i svake godine ista prica!

ovaj ekrancic na tipkovnici mi je fora, mislim da ima potencijal da u praksi bude od koristi.

nego nisam bas pratio detaljno. dali sad punjenje ide preko TB sucelja? nema vise magnetica?!
28.10.2016 | 20:23
kinsif kaže:
nego nisam bas pratio detaljno. dali sad punjenje ide preko TB sucelja? nema vise magnetica?!

Magsafe je prošlost, sada za punjenje možeš koristiti bilo koji TB port.
28.10.2016 | 20:45
Nego, kako je tipkati po toj tipkovnici (i programirati ponekad npr)? To me najviše brine, nakon cijene.

Ostalo i nije loše, touchbar čak i ima dobrog potencijala.
Portovi, malo su prerano izbacili sve portove, al čak mi to tolko i ne smeta.
28.10.2016 | 20:56
Ja sam isprobao na novom MacBooku (ne Pro). Teško je reći nakon kratkog korištenja ali mislim da bi se dalo na toj tipkovnici raditi bez problema, ima dovoljno dobar feedback. Na ovim novim Pro modelima bi trebala biti i nešto poboljšana, što god to značilo.
31.10.2016 | 06:51
Evo nema više razloga za premišljanje.

github.com/hungtruong/TouchFart
31.10.2016 | 09:08

Pa da. Hitam mahom, isukane kartice...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 48 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, songoku, VanjusOS, Anonimci (498)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO