Formatiranje microSD kartice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Formatiranje microSD kartice

21.01.2017 | 20:18
Danas sam imao čudanproblem.
Imam jednu microSD karticu koju nikako nisam mogao formatirati na Win XP.
Na OSX-u je išlo ali samo jedna particija i to druga koja je oko 15GB, dok je prva označena kao EFI (ovo sam vidio te na Linux-u).
Znaći XP vidi karticu i ne formatira, Linux vidi ali ne može obrisati onu označenu EFI, ai je formatira, kao i onu veliku. Na kraju formatiram onu veliku particiju na OSX-u (10.11) u FAT datotečni sustav.
To je bilo u petak.
Danas sam kupio GoPro Hero 5 i stavim karticu u nju i javi grešku. Izvadin iz prastarog HTC-a (služi kao navigacija) jednu microSD karticu i kamera radi. Ubacim onu prvu karticu (16GB) i formatiram, te ju je nakon toga kamera prepoznala.
Treba napomenuti kako je 16GB kartica bila prvo u Sony Xperia M4 (ne znam koji je datotečni sustav), zatim u mojem MBP-u (formatiran na Mac OS Extended) i onda ona peripetija.
Da li je Android naselio onu EFI particiju (ima 201MB) ili je to inaće na kartici ili nešto drugo.
Što mislite?
21.01.2017 | 20:38
Mislim da je neki bug do kamere, da nije do kartice. Imam tu kameru oko dva mjeseca i mene je jedamput zaebavala, pisalo je card error, mada sam kupio novu karticu za tu kameru. Rješio sam to, ali se ne sjećam kako, dali sam nadogradio software ili sam išao na reset...uglavnom sad je sve ok.
22.01.2017 | 07:17
Kamera radi uredno. Sumnjao sam kako cu imati problema. Inace, kad sam prije u OSX-u formatirao memorijsku karticu, Nikon je nije prihvacao.
Moje pitanje je u stvari, kako preformatirati karticu da se makne EFI particija (onaj e oznacena kao zasticena).
22.01.2017 | 08:48
Neku noc snimam nesto dronom i javlja da je puna kartica. Izvadim iz ruksaka novu nekoristenu MicroSD 128GB, i nece drone da je prepozna. Radi kapaciteta valjda, firmware ne poznaje taj kapacitet.

Izvadio sam karticu iz Android tableta i desio isti problem kao kod tebe. Morao sam ju ponovno fomratirati u samom dronu (kroz app) i sve proradilo.

Mislim da ne moze neki uredjaj tako formatirati karticu, da neki drugi ne moze to ponovno preformatirati po svom gustu
22.01.2017 | 16:54
Ja se baš pred dva tjedna riješio četvorke! Ovo s vodonepropusnosti 5-ice do 10m je zakon stvar. Meni će to biti bitno zbog vlage. Ona silna kučišta kod 4-ke su me izludila.
22.01.2017 | 19:37
Jedno baterija curi ili mi se čini?
24.01.2017 | 16:49
Kad smo već kod kartica i formatiranja. Kolega ju je imao u android mobitelu, nešto ga je zaebavala i spašeni su mu podaci. Sad se ti podaci nedaju izbrisati. Oni su kao izbrisani i nema ništa, ali kad se ponovo utakne kartica pojavi se cca 15 GB podataka, slika i svega što je imao u toj kartici. Probano na windowsima i windowsi nedaju foratirati karticu, sad sam je ja uzeo doma i pokušavam je formatirati, ali ovo mi stoji već desetak minuta.
Prvo sam isto obrisao sve podatke i bacio u smeće i od tud sam obrisao, kad sam je ponovo upiknuo u mini podaci su tu
Fakat čudan problem da se neda to pobrisati, ima li kakva komanda u terminalu, da se od tamo proba ?

24.01.2017 | 17:32
Slike si uploadao nekim govnetom od web servisa pa nisu dostupne, a na ovim malenima se ne vidi ništa pročitati.
24.01.2017 | 17:33
KAo da su zaklučani. Meni je bila ta jedna particija (prva) oznacena EFI od 201MB. Bila je označena kao zaštićena i jedino ju je Dis Utility od Ubuntu-a mogao prepoznati i vidjeti.

EDIT:
Linux ovu novoformatiranu karticu (u telefonu) vidi kao 700MB, a OSX je vidi ispravno 15,93GB i Used -225MB
24.01.2017 | 18:02
smayoo kaže:
Slike si uploadao nekim govnetom od web servisa pa nisu dostupne, a na ovim malenima se ne vidi ništa pročitati.

Evo jedna nove, valjda bu se vidjela.

www.igreklik.com/slike/images/80822009226244909261.png
24.01.2017 | 18:45
smayoo kaže:

Neće, kaže da mu nije poznata šema particije ? Sad mi je jasno kad je smayoo govorio za android da je smeće, tko zna možda si shebem i mac , bolje da odustanem na vrijeme

www.igreklik.com/slike/images/53193595002969074829.png
24.01.2017 | 19:55
Kko misliš, sjebeš MAC?
24.01.2017 | 21:01
Mislim da sam negdje pročitao, da kad spojiš tako nešto sumnjivo s androida ( pogotovo ako je rotan ) da su znali sistemi na kompu pasti. Znam za windowse, a čini mi se da se to jednom i meku desilo.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.01.2017 | 21:35
cariblanco kaže:
smayoo kaže:

Neće, kaže da mu nije poznata šema particije ? Sad mi je jasno kad je smayoo govorio za android da je smeće, tko zna možda si shebem i mac , bolje da odustanem na vrijeme

www.igreklik.com/slike/images/53193595002969074829.png

Ja bih probao korištenjem terminala i naredbe dd.

Je da će trajat ali bi moralo "uništit" sve podatke na kartici koju onda bi morao moći kroz Disk Utility formatirati (ili na samom uređaju).
24.01.2017 | 22:15
Da, to je baš do kosti sirov pristup. Školski primjer brute force metode. Inače, i koristeći diskutil u terminalu isto možeš reparticionirati drive. Samo umjesto diskutil erasedisk koristiš diskutil partitiondisk (komanda man diskutil daje detaljne upute za sve parametre).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 56 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO