Gdje online pohraniti podatke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje online pohraniti podatke?

26.04.2017 | 08:33
Pozdrav, imam sve slike i kućne videozapiske na vanjskom hardu, ali stari pomalo, ima nekih 3-4 god i volio bi to negdje spremiti i online.

Sto preporucate, dropbox, icloud? Neki treci servis?

O cijenama cu sam sa sobom jos vidjet, samo me zanima sto vi koristite.
26.04.2017 | 09:27
Osobno sve je na NASu primarno, backup na drugi NAS na drugoj lokaciji, a treča kopija ide u cloud servis od NAS providera.
26.04.2017 | 11:34
Kućni NAS u RAID-1 setupu. Kad bi odlučio plaćati neki cloud storage, to bi bio Dropbox, radi daleko najozbiljnije i najodgovornije EULA-e od svih.
26.04.2017 | 17:42
Covjek pita za online vi po NAS-u. Ja recimo imam doma NAS, a isto zelim negdje pohraniti podatke i offsite. Ne dolazi mi u obzir da kupujem još jedan NAS i stavljam na drugu lokaciju jer nemam gdje. Kojeg storage providera odabrati? Osobno imam unlimited storage na Google Drive ali privatnost... Dropbox mi ponekad ne radi kako spada i ne sinka sve u potpunosti, OneDrive nisam toliko puno koristio, Amazon S3- dal se isplati odnos kolicine storagea i cijene, razmisljam da bi nakon odredenog broja mjeseci/godina isplatio neki terabajtni disk.

Nadalje, ne znam za ostale ali meni upload na te cloud servise nije moguc od doma, sta ja mogu postici sa uploadom 5-6Mbit. Razmisljao sam mozda za inicijalni backup staviti NAS na par dana u jednu firmu koja ima 100/100 i to samo zato jer znam lika na recepciji. Ali opet, netko dode i samo si ga odnese.
26.04.2017 | 18:45
Ja nemam tih problema jer sam svjestan da ne bi svijet stao da sutra izgubim kompletno sve podatke na disku. Jednom već testirano u praksi! Sve je to i tako hrpa smeća od kojeg većinu neću više pogledati.

Imam samo backup Jabučnjaka da ne razočaram vas. )

Možda je profesionalna deformacija jer se za plaću bavim backupom.
26.04.2017 | 18:54
A koliko GB prostora bi trebao?
26.04.2017 | 23:38
mozda Degoo....100gb free
degoo.com
27.04.2017 | 07:31
energyman kaže:
Covjek pita za online vi po NAS-u. Ja recimo imam doma NAS, a isto zelim negdje pohraniti podatke i offsite. Ne dolazi mi u obzir da kupujem još jedan NAS i stavljam na drugu lokaciju jer nemam gdje. Kojeg storage providera odabrati? Osobno imam unlimited storage na Google Drive ali privatnost... Dropbox mi ponekad ne radi kako spada i ne sinka sve u potpunosti, OneDrive nisam toliko puno koristio, Amazon S3- dal se isplati odnos kolicine storagea i cijene, razmisljam da bi nakon odredenog broja mjeseci/godina isplatio neki terabajtni disk.

Nadalje, ne znam za ostale ali meni upload na te cloud servise nije moguc od doma, sta ja mogu postici sa uploadom 5-6Mbit. Razmisljao sam mozda za inicijalni backup staviti NAS na par dana u jednu firmu koja ima 100/100 i to samo zato jer znam lika na recepciji. Ali opet, netko dode i samo si ga odnese.

Pa rekao sam online. Cloud sustav od providera NASa, šta ti tu nije jasno? 5-6Mbit upload može biti sasvim solidan za postepeni upload. Nije baš da moraš sve u 2 dana uplodati. I da ti traje tjednima uz neki razumni raspored sve se može uploadat.

Osobno ne želim koristit Google, DB i ostale free cloud servise. Paid usluga mi je sigurnija, a i nudi mi flaxibilnost po pitanju storega na duge staze. Dodatno ne pada mi napamet stavljati gore ništa što mogu povratit na ovaj ili onaj način.
27.04.2017 | 12:31
DB je u osnovi paid servis. Količina prostora koju možeš dobiti besplatno je eto tako. Za probu. Ako je nekom to dosta, on je ionako ultra-light korisnik. Otprilike kao kad dođeš u restoran gdje ćeš na kraju večeri platiti ceh od 150-200 kn/glavi. One buschette ili koje već zalogajčiće ti donesu na početku su besplatne. DB samo nudi te bruschette svima i računa na onih 10% koji će zagristi više. Slično kao i zoho.com
27.04.2017 | 13:47
@rusty nudi li Synology neki svoj online storage? Probao sam ja napraviti bekap na GDrive sa Synologyja , postavio sam mu task da svaku noć iza 2 ujutro pokrene backup, ali pogodi što. Ne mogu mu zadati do koliko sati da to radi npr. od 2-7 ujutro i tako svaku noć, nego dragi krene ujutro u 2 i ne završava dok ne prenese sve a samim time moja linija postaje neupotrebljiva.
27.04.2017 | 14:18
Pa što to imaš na tom synologyju da ti inkrementalni backup ne prođe cijelu noć? Ili ti to pokušavaš inicijalni backup tako odraditi?
27.04.2017 | 14:24
Inicijalni, ni inkrementalni ne bi bio ništa bolji jer se snimaju 2 nadzorne kamere i radimo system image 2 kompa svaki dan poslijepodne. Doduše ove snimke kamere se brišu svakih 14 dana ali opet treba svaku noć to ubacit gore.
27.04.2017 | 16:38
Bavim se videonadzorom profesionalno već 15+ godina i imao sam samo dva projekta gdje je bio opravdan i potreban backup videozapisa. Jesi li siguran da ne pretjeruješ?
27.04.2017 | 17:54
energyman kaže:
@rusty nudi li Synology neki svoj online storage? Probao sam ja napraviti bekap na GDrive sa Synologyja , postavio sam mu task da svaku noć iza 2 ujutro pokrene backup, ali pogodi što. Ne mogu mu zadati do koliko sati da to radi npr. od 2-7 ujutro i tako svaku noć, nego dragi krene ujutro u 2 i ne završava dok ne prenese sve a samim time moja linija postaje neupotrebljiva.

C2 - c2.synology.com/en-us

backup ide preko HB alata (podrška za verzioniranje, schedule i per file restore, dakle nije bucket model)
27.04.2017 | 19:40
rusty kaže:

C2 - c2.synology.com/en-us

backup ide preko HB alata (podrška za verzioniranje, schedule i per file restore, dakle nije bucket model)

To je beta na kojoj su prijave zatvorene, dakle ništa od toga. Neki drugi prijedlog...?

@smayoo, snimamo ulaz/izlaz sa parkinga kako bi nadzirali identitet (tablice) naših vozila i znali tko i kada koristi vozila. Druga kamera je iznad blagajne/recepcije i bilo je situacija kada sam jednom 4 dana kasnije a drugi puta 10 dana kasnije imao situacije kada je trebalo utvrditi tko je od bio prisutan na kojem radnom mjestu i koristio stvari koje nije trebao/smio. To nas je spasilo u nekim vrlo vrijednim poslovima koje smo imali u to vrijeme. I sad zamisli da mi nakon dva dana kihne disk, ja nemam kopiju a desi se sranje. Mislim da mi se više isplati prenjeti tih 200Mb snimke nego razbijat glavu i upropasitit biznis jer odlučim to ne prebaciti... kužiš?
27.04.2017 | 20:31
A, ben... kako bi reka Istrijan... Svakom svoje veselje. Ja ti mogu svim svojim stručnim znanjem iz tog područja posvjedočiti da, ako bi ti *STVARNO* biznis propao da nisi imao taj videonadzorni snimak, onda imaš problem koji je puno dublji i ozbiljniji, a u tom konkretnom slučaju ti je videonadzor pomogao tek - slučajno.
U svakom slučaju, ako je to samo 200 MB (kakve je to videozapis?) za cijeli dan snimanja, onda ti to sigurno ne predstavlja problem za upload.
A zašto dnevni system image nekog kompa moraš uploadati u cloud, hm... zar ti nije efikasnije imati RAID1 ili RAID5 NAS lokalno?
Ispričavam ti se, ako ti idem na živce, reci slobodno. Ne želim te zabadati, nego eto, znatiželjan sam. Takav disaster recovery scenario nemaju ni poslovni sustavi kojima milijarde eura ovise o tome.
27.04.2017 | 21:18
.mp4 zapis je u igri. Ne bi propao biznis ali bi određena suma novaca bila izgubljena. Kao što sam napisao nije bitno to tko je što radio nego je primarno identificirati vozila i vozače kada dolaze na rampu. Te snimke se pregledavaju do dva tjedna unatrag, zato sam i odredio brisanje nakon 14 dana.

Što se tiće system imagea, softver i baza koja se koristi je toliko ogavno i loše napisana da mislim da bi ju i netko u srednjoj bolje napisao i prilagodio, no to nije u mojoj domeni. Koristi se to što se koristi, koliko god ja puta pokušao skreuti pažnju na probleme i moguću havariju nailazim na otpor glavnih Pošto su sve baze lokalne na tim kompovima (ne dijele nikakve zajedničke podatke) onda mi je lakše od svakoga napraviti image i ako nešto frkne samo vratim određeni dan/sat/minutu. Ne moram uploadati na cloud ništa, kako smo preživjeli 2 godine bez online backupa možemo i dalje. RAID 1 već imam jer sam priključio eksterni USB disk (Synology model koji imamo je 1-bay) pa se sve mirora na oba diska, samo me zanimaju opcije i mogućnosti jer bi stvarno htio i napraviti i rakvu vrstu "osiguranja". Ajmo dalje sa prijedlozima
28.04.2017 | 00:41
Nije li najjeftinije, a i najpraktičnije, imati samo zrcalo svega na nekom Time Machine disku?
28.04.2017 | 02:14
energyman kaže:
Ajmo dalje sa prijedlozima

Ali - čemu prijedlozi, kad si sam rekao da ti je prespor upload, a očekuješ ogromne inkrementalne backupove svaki dan???
28.04.2017 | 03:35
Uplati brzi iternet.
28.04.2017 | 08:04
smayoo kaže:

Ali - čemu prijedlozi, kad si sam rekao da ti je prespor upload, a očekuješ ogromne inkrementalne backupove svaki dan???

Svejedno me zanima koje servise forumaši koriste ili imaju preporuke za iste.
28.04.2017 | 09:51
energyman kaže:
To je beta na kojoj su prijave zatvorene, dakle ništa od toga. Neki drugi prijedlog...?

U 7./8. mj kreće produkcija. Beta traje 3 mj ukupno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 29 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, jmirakul, Riba, robee, Anonimci (528)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO