08.06.2017 | 21:31
iMac G4 2004 sve radi osim optičkog pogona koji vrti, ali ne čita medije
Mini 2007 sve radi. I optika. (kuc kuc kuc)
MBP late 2008 - taj je prošao sito & rešeto. Maglovito se sjećam da mu je bio crkao HDD (Toshiba) pod jamstvom. Frcale mu kapljice rastaljene elektrode za zavarivanje po ekranu. Pao s cca 12 m visine u hrpu cementa. Iskrivio se kut ekrana pa sam ga ravnao kombinirkama. Pao još par puta s manje visine. Radi toga se ekran više nije zatvarao čvrsto pa se jednom otvorio u torbi i pregrijao, pa je crkla matična. Zamijenjena rabljenom s E-baya kojoj ne radi SATA kanal od optike (koja mi nije bitna). Originalna baterija zamijenjena nakon 1000+ ciklusa. Zamjenska zamijenjena nakon cca isto toliko, možda malo više. Ekran (onaj koji je padao itd) se prošle godine (dakle, nakon 8 godina) razlijepio vjerojatno opet zbog pregrijavanja (jer ga klinci drže krevetu, na deki dok vrte igre), zamijenjen polovnim, i dalje uredno radi.
Mini 2010. Krepao HDD (Hitachi) nakon 15 mjeseci. Zamijenjen. Drugi disk radi uredno od tada. Optika počela ne čitati neke medije nakon 3 godine cca, ali nije baš ni neka greda, skoro nikad je ne trebamo.
MBP Mid 2012. Ovaj još nije niotkuda pao
, ali isto je već svašta prošao. Do sad sam mijenjao samo DC-IN pločicu (onu kamo se spaja magsafe konektor) jer je kontakt bio jako oksidirao pa se pregrijavao, a punjenje je bilo nepouzdano. Nema neke logike da je do te oksidacije došlo tek tako, jer bi inače to bio široko prisutan problem o kojem bi svi pričali. Zato pretpostavljam da je problem izazvan nečim vanjskim, ali ne znam čime.
Mini 2012 sve radi.
Apple Thunderbolt Display 27". Nedavno kupio rabljenog. Sve radi.
iPhone 5. Triput zamijenjena baterija (prva besplatno, u produženom jamstvu, druga i treća nakon dosta vremena). Žuta fleka u gornjem desnom kutu ekrana.
iPhone 4, razbijen ekran, zamijenjena baterija.
Drugi iPhone 4, jednom je nešto bilo crklo, radio je, ali ekran skroz crn. Zamijenjena baterija.
iPhone 6S, iPhone 5S kupljeni tek nedavno, sve radi, još su pod jamstvom.
iPod nano, neki. Mislim da je kupljen 2009. Radi.
Apple ][e, nije moj, bio je kod mene posuđen, dok sam još bio klinac u osnovnoj školi. Nedavno sam se vidio s njegovim vlasnikom. Radi. Skupa s oba floppy drivea. :)