08.09.2017 | 20:34
Ali uvijek je hvatao krivine. Takav je tip bio. Ne želim da ispada da pljujem mrtvog čovjeka, jer voljeli smo ga u kvartu baš zbog njegove lude osobnosti. Bio je spoj sirove snage i blentave tuposti, a uvijek veseo. Zajebavali smo ga da je kao oni šarplaninci, ni sam svjestan svoje snage i s tolikim IQ-em. Što se tuče tiče, kada bi poludio, mlatio bi se s trojicom, četvoricom - i sve ih prebio. Jednom je četiri godine starijeg tipa zakucao glavom u vlastiti Mercedes, pa je ovom lubanja završila u onim rešetkama iznad prednjeg branika na starijim 190D tipovima iz devedesetih. No to su bile rijetke situacije.
Inače, prostorija bi ozarila kad bi on ušao u nju. Za društvo je bio rođen.
Ali činjenica je da su ga starci razmazili jebeno. Kada smo kao klinci izlazili van, mi smo imali po 50, 100 kuna za petak ili subotu, on je imao 500 DEM. Uvijek najskuplje traperice, jakne, Breitling satove. Pa jeben auto. Mislim da je faks zapustio. I eto ti, sam je sebe praktički ubio.
A mlađi brat, to mi je zanimljivo, nikada ga lova nije jebala u životu.
Mislim, dok je Vedran svoje trošio na cugu, lake droge, i još lakše žene, Viktor je svoj dio trošio na kompjutore i slično. Viktor se oženio, postao otac dvoje djece i direktor tvrtke koju je stari osnovao, a Vedran nije otišao dalje od gradilišta... Navodno je gore neku žensku s malim koji nije njegov uhvatio, i to mu je cura bila. Uvijek je ljepotice tražio, a one su tražile lovu - i naravno da nije našao ljubav niti s jednom.
Al svjedeno, žao mi je dečka, bio je poseban lik. Ovakav kraj, pretužno...
Hvala ti i na dopuni Gjuroo. Pa ima smisla. On je navodno bio voditelj gradilišta. Jedino što mu je stari mogao dati. A činjenica jest da je od 19 godine išao gore raditi, i kao klinac baš bio i radnik - krenuo od nule. Nije mu stari htio popuštati - ali nije ni Vedran bio lak za ukrotiti.