05.10.2017 | 10:05
Ja sam "konzervativan" oko updajta u svakom smislu. Uvijek kasnim sa OS verzijama, pokušavam razvući uređaje što dulje mogu.
A nekako ih ne prodajem jer im kada se meni čini da ih trebam mjenjati za njih može dobiti jako malo.
Mac-Miniji su se pokazali da najdulje traju. Imao sam g4 do (2015) i radio je uredno ali je bio zbilja već prespor za jako puno stvari, tako da sam ga spremio u ormar
I onda sam ga pokušao upaliti nedavno, i više uopće ne reagira? Hm? Misterij. Dakle radio je najnormalnije kada je redovito radio, nakon duljeg odmora se više nije probudio.
Trenutno je još u pogonu Mac Mini 2.1 (2007) koji u tandemu sa također prastarim printerom, služi kao mrežni office printer.
Macbook Pro, mislim 5.1 verzija, što je dakle novije od oba minija, (2009. godina) je riknuo prije oba minija, pred 3 godine. I to je sve na njemu riknulo, dakle prvo DVD drive, pa zvučnici, pa touchpad, mjenjao sam dvije baterije, odljepio mi se ekran s donje strane, tako da ga pred kraj više nisam mogao zatvarati nego je glumio desktop. Na kraju se zauvijek ugasio pred tri godine ... drive još vijek koristimo kao eksterni.
Macbook bijeli iz 2010, još savršeno služi mami za fejsbuk i google.
Izgleda da ovo sve skupa sugerira Saintov argument da high-end strojevi propadnu brže?!
Kod ovih low-end mašina je po meni prva stvar koja prestane raditi “internet”.
Ne može se OS updejtati, pa ne mogu browseri ... paaa ... postane zastario hw?!