09.10.2017 | 19:06
Obećao, ostvario.
Zove se Sunčano selo Jagnjedovac
www.suncanoselo.com/index.html
Inače, to nije tipa restoran (mada imaju kuhinju i ponudu - nas je bilo preko 20 što djece što odraslih).
Treba kontaktirati čovjeka, reći kada bi se došlo, i onda on prestaje sa svojim svakodnevnim aktivnostima, i dogovara za taj dan s vama cugu, klopu, obilazak svega toga.
Inače, to je šogor častio maminu kolegicu i sve uključene doktore i sestre koji su mu pomagali sa sinom koji je imao zdravstvenih problema kada se rodio. Nema corpus callosum. To znači da mu lijeva i desna strana mozga nisu imale prirodne kanale komunikacije koje su u tome spužvastom tkivu između dviju polutki mozga. Zdravi corpus callosum propušta do 4 milijuna informacija u minuti. Njemu se to sve trebalo "izgraditi" obilaznim putevima, samo od sebe, svakodnevnim vježbama po četiri do pet sati od kada je bio malena beba stara dva mjeseca do dan danas, samo sada ide na vježbe puno rjeđe. Čitaj: jednom tjedno. Ali, lani je počeo ići na plivanje, voli nogomet, MARVEL-ove junake skuplja (Spiderman je bog, tu nema razgovora, popizdi ako kažeš da je bolji bilo tko drugi. Složi se da je možda Hulk NEKADA jači.
Uglavnom, sve što se pri njegovom rođenju, kada se njegova dijagnoza ustanovila, moglo samo sanjati.
Da se nije počelo raditi s njim odmah, ne bi bilo uspjeha nikakvog. A svaki otac i majka ovdje zna, da je natezanje bebe mučenje, osjetljiva su to stvorenjca u početku.
Zamislite si tako svaki dan svaku ruku, nogu natezati, razgibavati, gledati reflekse, jačati reflekse, a mali vrišti i plače jer ga boli. Njegovi vršnjaci pajke zamotani u krpe u to doba, a on svakodnevno tako. Plakali su u početu i sestra i šogor, nisu to mogli gledati, ali ta je doktorica zaista specijalist, ima troje djece koji su svi to vani specijalizirali (svatko različitu granu pedijatrije fizijatrije, drugačije metode po ovome ili onome stručnjaku svijeta) i rade u toj klinici (to su sada ljudi i žene sa svojom djecom).
Koliko se taj tim pedijatara fizijatara koji je radio sa malim u privatnoj klinici, i nikad naplatio ništa jer je ta žena bila šefica mami u Vinogradskoj, napatio s njim i maleni s njima - on je sada normalno dijete. Jučer kada se joj se šogor zahvaljivao ta je mamina kolegica koja sada ima obiteljsku privatnu ordinaciju, a bome i šogor s njom, suza pustila.
A mali se ne odvaja od mene i jedini je od sve djece tri puta prešao ono "Tarzan vješanje" s prečke na prečku na dječoj igraonici, tipa kao u vojsci, red prečaka za koje se primiš rukama i visiš pa se prebacuješ s jedne na drugu do kraja. Trebao je preći jedno sedam ili osam prečkica. I vidim da ga boli, pa mi prvi puta počne vrištati da ga primim jer ne može. Ali onda se zainati i sve skupa to je napravio od početka do kraja tri puta. Ostalim muškićima niti jednom to nije uspjelo. Iako je ovaj moj najmlađi, sada će šest godina. To zato jer mu tata ide u teretanu, on to zna i hoće "biti jači od tate, kao Spajdermen!"
Uglavnom, šogi je kompletan liječnički tim iz zahvale tu odveo. Pripremio je za račun 15000 kn.
Kada sam se sa sestrom vraćao nazad, rekla mi je da kada je vlasnik čuo zašto se sve to zapravo radi, sve je cijene počeo spuštati na pola i nuditi još duple porcije hrane gratis (dvije juhe, dva glavna jela itd.)
Račun?
3500 kn.
Pa da mu spomenik digneš.
Inače, doktorica koja je maloga spasila je pravoslavka.
A jučer Dan neovisnosti.
I kome da budem zahvalan što mi je nećak živ i zdrav?
Državi Hrvatskoj ili kruhu od doktorice koja je - eto, pravoslavne vjeroispovjesti?
Zato je i onaj post u temi neovisnosti otišao malo na jadanje, jer mislim da svi polako trebamo početi živjeti kao ljudi.
Pustiti prošlost povijesti, i početi graditi neku novu, svjetliju budućnost.
Ako ne za nas, a onda za te malene, zar ne?
Tito je mrtav gotovo 40 godina, zašto se zamaramo još njime?
Netko ga poštuje, netko ga mrzi - to je svačije osobno pravo.
Ali da se svi skupa koljemo oko toga, pa da planemo i u raspravama, mislim da je više čisti idiotizam...
Obratite pažnju koliko se original, ili starijih i iskusnijih Jabučara "kači" na te teme.
NITI JEDAN.
Dpasaric i Riba mudro šute, Smayoo samo obriše pokoji uvredljivi post (da pokoji) i upozori za dalje, Dijete EVENTUALNO pukne zajebanciju, Sainta i drlovrica također ni za čut ni vidjet na tim temama, iako žive u državi koja je najviše propatila devedesetih.
(Dečki, svi mi redom oprostite što sam vas spomenuo, ali imam određeni cilj s time - za ubuduće)
Ne da se više ljudima o tome...
Svima nam je svakodnevica dovoljno teška.
I svi smo mi ljudi, svi imamo svoje poglede na život i svijet oko nas, i to treba poštovati.
Ako nam netko ne paše, pa Bože moj, ima ljudi kojima će pasati i taj netko i mi.
Eto ekipa, toliko od mene.
Odoh gledati nešto da ne razmišljam o VIP-u...