07.02.2018 | 18:32
Ne znam, vjerojatno bih i ja imao problema. Recimo, kada sam prvi ili drugi puta (ne sjećam se više) htio mijenjati ekran laptopa, a komp je još bio pod Apple Careom, sve sam dogovorio s tim frendom - da bi me par dana kasnije nazvao drugi serviser i rekao da je po njemu ekran sasvim u redu.
Moram priznati, i ja sam pretjerivao, žalio se na svjetliju crnu u gornjem desnom kutu pri paljenju ili kada je na ekranu bio crni background. To je zaista bilo jedva, full nategnuto jedva, za zamjenu. Na koncu konca, LCD backlit display mora imati lošiju crnu. Ali perfekcionista kakav jesam, stvarno sam ih mučio. No, kako je AppleCare pokrivao sve, frendu je bilo svejedno. Tako sam ovom drugom tipu samo spomenuo njegovo ime i on je odmah promjenio mišljenje, te mi rekao nešto u stilu: "OK, ako je on tako dogovorio, javit ćemo vam se kada će biti gotovo"...
On nije šef servisa, koliko znam, ali je neki senior tamo i njegovo mišljenje stoji. Radi u iStyleu još odkada su u Vlaškoj bili. Tada sam slučajno uletio u dućan kupujući posljednji primjerak Time Capsule-a 4. generacije, jer je stizala okomita peta, i skužim njega.
Tako je to krenulo...
Da nije njega, sumnjam da bih išao tamo.
Gledam - stvarno se puno ljudi ovdje žali na njih.
Što se Santa Domenice tiče, kada sam kupovao TV lani skužio sam da su i oni postali Apple reseller, i to se i meni sviđa. Poslovnica im je u istom shoping centru gdje je i iStyle, tako da mi je praktički isto. Samo ne znam gdje se uređaji servisiraju ukoliko nešto ode.
Vjerojatno korisnici opet imaju izbor između Store-a, iStyle-a, Filex-a i ostalih ovlaštenih servisera u Zagrebu.
No ponavljam, serviser zapravo nema kontakt sa strankom. Tko je bio u iStyle-u zna da postoji zasebna blagajna gdje se zaprimaju pokvareni uređaji i pišu "primke", no to radi novak dok seniori rade u sobi s desna čija su vrata zatvorena kada ima ljudi. Kada nema otvore ih jer im je soba mala pa nema zraka.
I to što sam spomenuo u prošlom postu, prodavači su klinci i neiskusni. Vjerojatno još sve to doživljavaju kao neku polu zezanciju. Vrte ih toliko da kada god dođem, rade drugi ljudi.
Jednom sam tamo vidio tipa iz Big Brothera da radi kao prodavač (OK, to je bio Store na Cvjetnom).
Možda to ima veze s time što opisuješ.