07.02.2018 | 20:51
Malo sam njuškao na forumu i htio sam ovaj post nadovezati na neku temu, ali nisam ništa slično našao, a opet da ne kvarim neke teme, pa ako ima nešto slično neka mod prebaci ovaj post.
Htio sam se malo osvrnuti na ovaj sportski sat iz naslova teme i iznjeti neka svoja zapažanja. Ukratko, oduševljen s satom i garmin software. Neznam jel mi bolji sat ili software. Postoji mnoštvo aplikacija za sportske aktivnosti ( endomondo, strava...ect ) ali garmin je garmin. Na tom software možete izvući bilo koji podatak koji želite, a sve je ljepo složeno u grafikonima, tabelama i inim prikazima. Ima more toga, pa neću nabrajati, a koga zanima neka pogleda na ovom linku tabove; pregled i specifikacija.
buy.garmin.com/hr-HR/HR/p/538374#overview
Interakcija s mobitelom je taman meni po mjeri. Kad me netko zove vidim poziv i mogu ga odbiti ili prihvatiti ili pročitati poruku kad mi stigne. Meni osobno više ništa netreba. Možda postoji još koji fičers, ali nisam istraživao.
Baterija je sljedeća stvar koja me je oduševila. Sat vam konstantno mjeri otkucaje srca, dok ga god imate na ruci i prati vaše krenje tokom cijelog dana. Znači broj koraka koji pređete, katova na koji ste se popeli, koliko ste kalorija potrošili. Navedeno je da u tom modu baterija izdrži do 8 dana, mada je meni izdržala skoro dva tjedna, preko blagdana za Božić i Novu, kad nisam palio gps, za neku aktivnost. Kad idem na spavanje ja ga skinem, pa je možda bila ušteda zbog toga što nije mjerio otkucaje srca...tko zna.
Imam podešene tjedne aktivnosti na 200 minuta, pa to vrijeme potrošim s uključenim gps s nekom od aktivnosti, ostalo vrijeme sat radi bez gps i bateriju punim jedamput tjedno. Palac gore za bateriju
Imam od garmina još par stvari ( ciklokomp, zadnje pametno svijetlo "radar" ) i na svim tim uređajima je baterija fantastična. Primjera radi ciklokomp je napunjen na 100% i nisam ga koristio mjesec dana, pa ga hoću dopuniti, a ono na displeyu i dalje stoji 100% vrijednost baterije. Ista je stvar s "radar" zadnjim pametnim svijetlom. Neznam gdje oni nabavljaju te baterije i koliko su skupe, ali su stvarno prva liga.
Kad se ne krećete sat vremena sat vam diskretno zavibrira i podjeti vas da se krećete. Lako se uparuje s ostalim garmin uređajima, pa dok bicikliram nemoram nositi onaj pojas koji mjeri otkucaje srca. Nikad mi nije pukla veza prema mobitelu, na što se žale oni koji imaju "pametne satove " za cca 150 kn, kojim ima na stotine. Nije pretjerano niti skup, platio sam ga 1749 kn u Linksu. Ako vas zanima još nešto, pitajte.