21.02.2018 | 06:00
Nadam se da će mi uredništvo oprostiti, otvaram temu koja zaista nema veze sa Appleom. No, jučer sam zagušio Vikalicu raspitujući se o pojedinostima Play Station 4 Pro igrače konzole, čiji sam ponosni vlasnik jedan dan.
Ja i tehnika, kao ulje i voda - pa problema mora biti makar i najmanjeg - i tako sam shvatio da mi čovjek u Sancta Domenici nije izdao račun osim slipa. Kasnije ću se zaletiti do City Centra One West po taj papir, jer bez njega ne mogu ispuniti dodatno jamstvo od dvije godine koje sam dokupio za 319 kn.
Kako mi je zadnja konzola koju sam imao PlayStation 2 (trojku nikada u rukama nisam imao, kao niti četvorku do jučer), možete zamisliti iznenađenje kada mi je gamepad počeo izvađati čuda u rukama.
Nego, osim što sam veliko dijete i volim igrice, dobrim sam dijelom uzeo to i da smirim divljanje nećaka po kući kada dođu u posjetu, jer klinci kao klinci - imaju više energije od Duracell zeca.
Do sada bi ih primirili igricama na iPhoneu, ali bi je vrlo brzo počelo završavati tučom ili plakanjem jednog od dvoje (riječ je o sedmogodišnjim blizancima, cura i dečko). Mala je naprednija samim time što je žensko pa se brže razvija, a i dijametralno su suprotnih osobnosti.
On je povučen, a ona je centar svijeta.
Uglavnom, svađe bi nastale jer bi mala umjesto jednog nivoa neke igrice svako, kad ne gledam, odigrala 10 nivoa a njega pustila da kraj nje slini i do besvijesti je moli da mu da telefon jer je njegov red - dok ne bi puko pa je ili udario, ili briznuo u plač.
Sada će jedan imati PS, a drugi iPhone.
Barem dok ne nabavim drugi gamepad.
Netko mi je, baš što se nećaka tiče, spomenuo Nintendo Wii kao puno bolje rješenje za djecu.
Kakva su vaša (koji ih imate) iskustva sa konzolama?
Cairblanco, da li smo sigurni da imamo 4K HDMI utore u našim TV-ima? Jesi li provjeravao to? Ja sam PS uštekao u HDMI utor 2, u jedinici mi je prijemnik od IPTV-a, i na postavka kako otkriti da li mi je reza 4K sam mogao sa automatic prebaciti na zagradu, ali mi je samo jedna, umjesto obe kratice unutar nje omogućena. Možda bi HDMI 1 kao prvi utor trebao biti za PS4, negdje sam pročitao da su prvi utori ti noviji, a ostali stariji na nekim TV-ima.
Što se samih PS4 uređaja tiče, kvare li se?
Nisam gledao gdje je moj proizveden, baš ću pogledati. Dijeli li se i PS4 na istočno i zapadno tržište?
Koje igrice preferirate, a koje su trenutno naj, naj?
Koje mi pak, roditelji među vama, preporučate za klince toga uzrasta? Po mogućnosti neke unisex, no nije uvjet!
Kako sada postoji taj PS Store (kako li se već zove) netko je jučer napisao da igrice preko neta znaju biti na popustu i do 70%.
Kako vi kupujete igre, na DVD-ima (Blue Ray diskovima, što već jesu), ili preko Store-a?
Kako volim nogač, na plejci sam uvijek igrao PES, još kada su Prosinečkog zbog nedostatka prava koja je imala FIFA morali nazvati Prekinoski.
Netko je jučer napisao da je FIFA danas puno bolja. Što kažete na to?
Itd., itd...
Pišite što vam padne na pamet, pogotovo vi sa četvorkama, i vlasnici tog famoznog Wii-a.
Hvala unaprijed na odgovorima!