24.02.2018 | 08:09
Istina. Obrati pažnju na oglasnicima, ljudi prodaju iPad prve generacije. Na stranu u kakvom su stanju izvana, to ovisi o vlasniku i koliko ga je pazio, ali tim mašinama upravo ide osma godina. Prvi iPad s retina ekranom ti je iPad 3, nisam vidio da ga tu prodaju - ali imaš minije, a znam da je samo prva generacija tih iPada non-retina.
Baci pogled na Njuškalo ukoliko ne možeš naći ovdje. Mora biti za 2000 kn OK iPad 3. Možda i noviji.
Evo ti jedan za 1500 kn, čovjek veli da je uvijek držan u futroli.
www.njuskalo.hr/mp3-mp4-playeri/ipad-3-oglas-23848449
Evo ti iPad četvrta generacija, zapakiran za 1999 kn. Mislim da bi ti prijatelj bio zadovoljan ovime.
www.njuskalo.hr/tablet-pc/apple-ipad-min...-gray-oglas-24798863
Ukoliko ti nije problem izdvojiti još 460 kn, kupi prijatelju ovaj model. Istina, pozadina je rose gold, ali generacija je peta, ima 32 GB, i još je u najlonu. S ovim bi bio prezadovoljan!
www.njuskalo.hr/tablet-pc/tablet-apple-i...9-2gb-oglas-24574918
Ovo ti pišem jer bi ti frend možda htio imati najnoviji operativni sustav (iOS 11) na tabletu, a petica je po Appleovoj
stranici najstariji iPad na koji trenutni iOS ide.
Ovaj tip ti prodaje isti model kao zadnji koji sam ti linkao, samo je korišten i ima udubinu (obrati pažnju na sliku pozadine, vidjet ćeš malu udubinu na srednjem desnom dijelu), isto je rose gold boja - ali cijena ti je - aman taman.
www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads...s=iPad+5+&page=3
Uglavnom, sve ovo sam pronašao u desetak minuta njuškanja po Njuškalu.
Sada znaš što tražiš. Možeš naći iPad 5. generacije za 2000 do 2500 kn samo takav. Doduše, ne nekog ogromnog kapaciteta (32 GB), ali sama činjenica da je dobio petu generaciju iPada u izvrsnom stanju trebala bi ti oduševiti prijatelja.
Znam da mene bi.
I posljednja, no nikako najnebitnija stvar! Stanje baterije ukoliko nije zapakiran. Nažalost to ćeš moći provjeriti tek kada iPad stigne u ruke prijatelja, jer ako je zapakiran - pretpostavljam da ga nećeš htjeti otvarati, a ukoliko nije - pretpostavljam da ti sam nemaš Mac kompjuter. No,ovo što ću ti predložiti možeš vidjeti i na PC-u sa sličnim programom.
Za Macove, naime - postoji odlična besplatna aplikacija
coconutbattery, koja ti govori APSOLUTNO SVE što trebaš znati o stanju i datumu proizvodnje tvoga kompa, te iPhonea ili iPada kojeg priključiš na računalo. Evo link s kojeg skineš app.
www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
Ako doma imaš PC, a htio bi znati stanje tableta prije nego dođe u ruke prijatelja, imaš sličnu aplikaciju na ovoj stranici - premda ti za nju ne mogu jamčiti da je puna informacija kao ova prošla.
imazing.com/guides/how-to-check-iphone-i...alth-and-diagnostics
To bi bilo to od mene. Vjerujem da sam ti pokrio sve. Nedaj se nasanjkati i znaj da uvijek možeš naći nekoga kome jako treba lova, i prodaje full vrijednu i uščuvanu stvar u bescijenje.
Samo treba biti strpljiv i pažljivo listati oglasnik.
P.S. Evo ti zadnji link, vidim da nisi htio tablete iz 2015. i 2016. godine. Petica je izdana 2017., pa si i po tom pitanju miran.
en.wikipedia.org/wiki/IPad_(2017)
Sretno!
EDIT:
Ukoliko ne možeš instalirati ove aplikacije jer nitko nema Mac, a želiš procjenu tableta - navodno i Appleova podrška preko serijskog broja i weba može saznati stanje baterije, svega što te interesira...