Često se sjetim jednog isječka iz filma Man of the Year pokojnog Robina Williamsa...
Trenutna "diskusija" o tome jesu li ljudi sletjeli na Mjesec ili nisu, i "argumenti" koje neki smatraju argumentima - me ponovno na to podsjetila. Drugi kontekst, druga tema, ali ista stvar... Lik u filmu priča o TVu, stvar još neusporedivo više vrijedi za Internet i Youtube...
Često se sjetim jednog isječka iz filma Man of the Year pokojnog Robina Williamsa...
Trenutna "diskusija" o tome jesu li ljudi sletjeli na Mjesec ili nisu, i "argumenti" koje neki smatraju argumentima - me ponovno na to podsjetila. Drugi kontekst, druga tema, ali ista stvar... Lik u filmu priča o TVu, stvar još neusporedivo više vrijedi za Internet i Youtube...
Ja recimo nisam mogao vjerovat da su postojali ljudi koji su mislili da je Trump bolje riješenje nego ova kornjača, al eto.
Vezano uz tvoj video, nije više problem da povjesničar i idiot na tv-u imaju jednak kredibilitet nego zbog opće prisutnog anti-intelektualizma kod nas i u svijetu, a amerika i njihove 'pasivne' države tu prednjaće, idiotu će više ljudi vjerovat jer se predumišlja da im povjesničar nešto skriva, dakle laže.
Idiotu će više ljudi vjerovati jer su spoznajno bliže njegovom neznanju, nego znanju znanstvenika. Iz pozicije nekog tko ne zna gotovo ništa, iznimno je lako donositi vrijednosne sudove. Pogrešne, naravno, ali ih je iznimno lako donositi kad ne znaš gotovo ništa ni o čemu pa si uvjeren da zapravo znaš sve o svemu. I onda, umjesto da učiš od onih od kojih bi mogao nešto naučiti, proglasiš ih prevarantima i lažljivcima, ili pak luđacima i utvrđuješ se u svojoj zabludi da imaš konačni odgovor na sve.
Neobrazovanost pocinje u osnovnoh skoli, nastavlja se keiz srednju skolu i onda eijetki koji zavrse fakultet (i to ne bilo koji) su oni koji znaju i mogu. Ostali nakon srednje skole idu raditi ili zavrse fakultete koji nisu vrijedni spomena. To je masa poluobrazivanih koja onda stvara sveopce misljenje o necemu ili nekome.
Bojim se da većina njih nije čula za Konfučija i njegov savjet:
Tko ne zna, i ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavajte ga.
Tko ne zna, i zna da ne zna, dijete je, podučite ga.
Tko zna, i zna da zna, mudar je, slijedite ga....
Konfucije ne bude rješio naše probleme jer upravo oni koji ne znaju se guraju voditi nekoga ili nešto.
Nekoga je pikunuo moj napis gore. Našao se u skupini onih koji su badava studirali i s diplomom si mogu dupe obrisati.
Konfucije ne bude rješio naše probleme jer upravo oni koji ne znaju se guraju voditi nekoga ili nešto.
Nekoga je pikunuo moj napis gore. Našao se u skupini onih koji su badava studirali i s diplomom si mogu dupe obrisati.
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj