23.04.2018 | 21:22
smayoo kaže:
To sve skupa nema smisla. Zadaću je dobio sin, a ne ti. Ako *STVARNO* nastavnik tehničkog inzistira da oni to trebaju napraviti kao domaću zadaću, a nemaju uvjeta za to, napiši pisamce razredniku/ci, zahtijevaj sastanak i objašnjenje (jer meni to ipak više zvuči kao da je tvoj klinac nešto ne čuo, ili zaboravio). Ako ispadne da je to *STVARNO* tako, i pri tom nema koristi ni od razgovora s razrednikom/com, ni s ravnateljem/icom, piši Savjetodavnoj službi i zahtjevaj od njih tumačenje. Dalje će se stvari riješiti same.
Palo mi je na pamet da nije čuo/pazio na satu pa je jučer pitao putem Vibera (imaju naravno grupu za cijeli razred) da li je netko već napravio zadaću, odnosno da li netko ima dinamometar ili je na drugi način izračunao težinu kutijice... i svi koji su se javili su rekli da nisu napravili još zadaću, da nemaju dinamometar, odnosno da su svi angažirali roditelje za rješavanje zadatka
Što se pak općenito tiče škole, iz hrvatskog, engleskog ili njemačkoga ih profesorice traže da naprave domaće zadaće u PowerPointu, ali im nitko nikad (niti nama roditeljima) nije rekao da imaju pravo na besplatni office 365 (a on je bitan jer recimo prezentaciju izrađenu i LibreOfficeu ne možeš uploadati na servis kojeg koristi profesorica iz engleskog ??!!) jer kao danas svi imaju PC pa je normalno da imaju i office paket
... što onda poteže dalje da manje sposobni roditelji kupuju office, oni malo prilagodljiviji nabave drugim kanalima...uglavnom, kad sam vidio da nitko ne zna za free opciju, upoznao sam roditelje putem (pak naše grupe) kako da dođu do officea legalno, ali to ne umanjuje problem da je to trebala napraviti škola...
... ili recimo danas je došao doma sa trojkom iz informatike (ocjenjivali su im brzinu pisanja), a razlog trojke nije to što se ne snalazi na tipkovnici već što imaju neke MS tipkovnice od 20kn kojima tipke zapinju i ne primaju svaki put (to znam sigurno jer sam bio u kabinetu informatike i popunjavao na PC-u neki formular na jednom od roditeljskih sastanaka) i kome se žaliti za to ili na takav kriterij ocijenjivanja kad nastavnik informatike zna da tipkovnice ne valjaju, ali sliježe ramenima jer se mora držati od ministarstva propisanih kriterija, a ravnatelj radi po sistemu "ne talasaj"
O konkretnom profesoru tehničkog (ili odnosu unutar škole, odnosima nastavnika, vijeću roditelja i dr.) neću sad pisati jer nije bitno za konkretan problem rješavanja zadaće, ali recimo da je taj profesor (iako mlad) malo tanak sa živcima i da se razrednik od klinca i on baš nemaju