01.05.2018 | 09:00
Evo ti informacija iz prve ruke, ja stalno koristim rent a car, što privatno, što poslovno. Osobno mi se ne isplati imati auto, kad sam većinu godine negdje na terenu, a kad sam doma, blizu mi je posao, 10 minuta s busom ili s biciklom kad je ljepo vrijeme. Privatno uzimam auto preko agencije
www.rentalcars.com Znači to nije rent a car kuća, nego agencija koja radi s rent a car kućama. Napravio sam si acc na sajtu, dao podatke o kreditnoj kartici i jednostavno naručim auto kad mi treba, platim i dobijem vaučer s kojim podignem auto. Imaju aplikaciju za mobitele, pa samo pokažem vaučer s moba i dignem auto. Najlakši način, nigdje nemoraš ići, a čeka te vozilo, sve odradiš od doma.
Moraš imati na kreditnoj kartici ( ne primaju keš naše rent a car kuće ) love za depozit koji moraš ostaviti. Prije je depozit bio oko 1.500E, a sad je većina kuća to smanjila na cca 850E. Neznam sad kako će tebe tretirati, možda kao stranca, pa se pobrini da imaš love za traženi depozit, uostalom kad naručiš auto, onda ti na vaučeru piše koliki depozit moraš dati. Na tom sajtu imaju i neku potpunu zaštitu, ali to nisam nikad uzimao, jer mi je osiguirano sve osim guma i stakla, a kako se većinom vozim po auto-putu, to ne uzimam.
U zadnje vrijeme uzimam vozilo uvjek u fleet rent a car kući, jer kad me jednom imaju u evidenciji, onda dignem vozilo za par minuta. Evo ti neke cijene koje sam ja platio.
Audi Q3 za tri dana 445 kn, Golf za pet dana 390 kn, Peugeot 3008 za četiri dana 360 kn. Cijene su i više nego povoljne, sad zašto je tome tako u to ne ulazim niti ću se žaliti. Jedino sam platio puno više za Veliku Gospu kad sam uzao passata na četiri dana, tad sam platio 1.700 kn, a vozila je bilo jako malo u ponudi, jer po ljetu je valjda berba za rent a car kuće. Svaki taj najam uključuje neograničenu kilometražu. Možda je bed za tebe što dolaziš u jeku sezone, pa cijene neće biti tako povoljne. Pogledaj ponudu preko neta, jer ima još takvih kuća poput rentalscars.com