08.05.2018 | 18:57
Muči me donekle odnos nastavnog kolektiva u vezi školskih ekskurzija, u osnovnoj školi u koju mi idu kćeri. Zanima me kakva je situacija po nekim specifičnim pitanjima u drugim školama u Rijeci i ostatku Hrvatske. Čisto - reality check. Ako ispadne da je svugdje tako, onda je to jednostavno - nacionalni standard, a ja brijem bez veze. Ako ne, da onda sjednem i napišem dopis nekome...
Dakle, molim članove koji imaju ili su nedavno imali djecu u osnovnoj školi (naročito u 7. i 8. razredu), ili one koji su nedavno bili učenici 7. ili 8. razreda, ako su od volje, da daju odgovore na idućih nekoliko anketnih pitanja.
1. koja škola, koji grad/mjesto u Hrvatskoj?
2. kamo se išlo (se ide, će se ići) na završnu ekskurziju u 8. razredu? (pri tom ne mislim na obaveznu terensku nastavu u Vukovaru!)
3. na koliko dana?
4. je li pri tom bilo stvarnog razgovora i dogovora s učenicima i roditeljima na temu destinacije i trajanja ili je razrednik/ca došao sa serviranim planom i rečenicom u stilu "Evo, mi to PREDLAŽEMO. Ako ne prihvatite, možda se neće uopće ići jer nemamo više vremena za promjenu plana" (ili neki sličan izgovor)
5. kamo se išlo (se ide, će se ići) na školu u prirodi / terensku nastavu u 6. ili 7 razredu?
6. na koliko dana?
7. isto kao ad 4, samo za ovo ad 5
Naime, razrednici sedmih razreda u O.Š. Sv. Matej na Viškovu praktički su odlučili i dogovorili da se mali maturalac na početku osmog razreda svede na dvodnevni izlet u Istru (tu, jel... preko Učke, sat vožnje od kuće, kamo su djeca do sada išla već 4-5 puta od vrtića naovamo). Pa sam malo, što se kaže - p*ssed off...