29.05.2018 | 20:48
Ne znam koliko tebe ljudi "tlače" s nepotrebnim (da ne kažem "glupim") pitanjima i općenito nesuvislim postupcima koji traže nekakvu, khm, "edukativnu" reakciju.
Mene tlače. A često svjedočim da tlače i druge.
Za ove s nepotrebnim pitanjima mi je najbolji prijatelj
Let Me Google That For You. Za ove druge sam do sada imao na raspolaganju samo duboki uzdah (TM). A kako od dubokih uzdaha (TM) svijet neće postati bolje mjesto, odlučili smo iskombinirati neke interne R&D eksperimente sa potencijalno zabavnim "rješenjem" tog problema i tako je nastao
Skolded: web platforma za "digitalno kažnjavanje pred školskom pločom". Ne znam koja je zadnja ne-high-tech generacija imala priliku to iskusiti uživo, ali zahvaljujući Bartu i Simpsonovima ta "dobra stara pedagoška metoda" preživila je Napredak i samo je čekala da je netko dovede u 21. stoljeće.
I da, sva "mudrost" je u tome da nekome pošalješ "kaznu" da N puta natipka rečenicu po želji. Pod pretpostavkom da to radiš s nekim pametnim razlogom (a ne iz puke dosade, što ti, naravno, nitko ne brani), može veseliti podatak da dosadašnja istraživanja pokazuju da već primitak "kazne" prenosi ciljanu poruku pa hoće li je netko "odraditi" ili neće pada u drugi plan.
Možda smo jednostavno takvi da nekad moramo 100 puta napisati na ploču "Neću kasniti!" da bismo natjerali sami sebe na to. Možda ni to ne pomogne. Možda iGeneracija bude prelijena odložiti mobitel, sjesti za računalo i natjerati se tipkati. Ali ako barem jedan "skold" promijeni u odnosu dvoje ljudi nešto na bolje, vrijedit će što postoji.
Besplatno je, ne tlači (puno) s reklamama i svakodnevno se polira - dobrodošli ste, slobodno skoldajte autore, zaslužili su.