Utrka SVIH utrka, aka 24H du Mans
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Utrka SVIH utrka, aka 24H du Mans

16.06.2018 | 08:46
Kao i uvijek, tradicionalno, za vikend koji je najbliži ljetnom solsticiju se vozi IMHO najveća utrka, majka svih utrka, utrka svih utrka, 24 sata Le Mansa.
Počinje danas u 15:00 i traje do, predvidivo, sutra u 15:00.

Bit će streamova po netu, pa kome se ne gadi, nek baci oko tu i tamo. Imamo 4 klase (LMP1, LMP2, GTE PRo i GTE Am)

Za malo zagrijavanja i podataka predlažem Michelinov racecard iz kojeg se može dosta naučiti.
en.calameo.com/read/0042720747eeb9348ba1b

Prema ovome je F1 mlaka kamilica; vodeća klasa radi u 24 sata oko 5000 km. S jednim punjenjem goriva se radi oko 13 krugova (krug je skoro 14 km), Michelin očekuje da se bude gume mijenjalo pri svakom petom dolijevanju.

Brzinski rekord drži Peugeot sa 405 km/h nakon čega je Mulsanne pravac (5 km) pregrađen s dvije šikane.

Za doživljaj istinske atmosfere utrke preporučam kultni klasik Stevea McQueena iz 1970 LeMans (prvi dijalog u 42. minuti!). Čisto da znate, te je godine Steve McQueen doista i nastupio u utrci i završio ju. No, nije klasificiran u konačnom poretku jer nisu odvezli dovoljno krugova; često su se zaustavljali da bi zamijenili role filma u kameri

Za kraj, LMP bolid Porsche 919 HYbrid koji je lani pobijedio u LeMansu je sad bez restrikcija prema pravilima srušio rekord F1 u Spa, a priča se da pripremaju i napad na rekord Nürburgringa (Sjeverna staza, Nordschleiffe) koji drži pokojni Stefan Bellof (Porsche 956 grupe C) i koji iznosi 6:11. Stefan Bellof je te godine uzeo Dereku Bellu u istom autu (Derek Bell nije papak, ima nekoliko pobjeda u LeMansu!) 20-ak sekundi u tom kvalifikacijskom krugu.. (čisto da shvatite kakav je to krug bio).

A ovo je uradak novijeg datuma s Bellom za upravljačem

Navodno je cilj Porschea ići ispod 5 minuta kroz Zeleni pakao što je nezabilježeno i nezamislivo...
16.06.2018 | 13:58
Ima li što talijanskih timova u utrci? Porsche mi je dosadan.
16.06.2018 | 14:28
Ferrari ima u GT Pro i Am klasama pa možeš pratit...

Livestream:
16.06.2018 | 15:19
Ove godine će Alonso voziti za Toyotu pa će svakako biti zanimljivo vidjeti da li je ostario ili McLaren ima stvarno katastrofa F1 auto
Uz Alonsa u timu, druga dva vozača će biti Sebastien Buemi i Kazuki Nakajima.

dpasaric kaže:

Imaš Alfu u F1 (samo što tamo Alfa isto dosadna )

Što se tiče Toyote, Gazoo Racing Team ima brojeve 7 i 8 (Alonso-Buemi-Nakajima voze auto sa brojem 8).

twitter.com/Toyota_Hybrid
16.06.2018 | 17:23
Kako je google ugasio livestream kojeg je postao @gjuro, evo vam dva Toyotina.

GZR 7

GZR 8

Livestream poretka
16.06.2018 | 17:44
Ma takva Sauber Alfa je velika šminka, ali dosadna, priznajem. Generalno F1 nije što je bio nekada...
16.06.2018 | 19:14
dpasaric kaže:

Ne kužim, kaj je dosadno kod Porschea? Auto je (911) oduvijek sve knjige okretao naglavačke svojom konfiguracijom. Bokser, 6 cilindra, straga. Čudo od auta još od 1963. kad je predstavljen?
Nemreš ga proglasiti tipično germanskim proizvodom koji je dosadan...
Da ne idem sad nabrajati sve tehničke inovacije koje je donio u seriju i da ne nabrajam silne pobjede u LeMansu koje je ipak trebalo - izboriti....
16.06.2018 | 20:24
Nisam ti ja racionalan oko Porschea, meni je on sprešana hilterovska buba i do danas ih ne mogu svariti. Niti jedan, ali niti jedan njihov model me ne pali. Nula osjećaja, samo antipatija. Frend je bio kupio novi GT2 i nisam ga pitao niti da me provoza, što inače zamolim sa svakim autom.

Da se sada pojavi super ludi bogataš i kaže "Evo ti Davore najbolji Porsche koji imamo u zamjenu za tvoju Alfu GT staru 14 godina, ALI uvjet je da ga moraš voziti, ne smiješ ga prodati, iznajmiti ili dati drugome da se vozi."

Naravno da ne bih pristao. I to za moju "dnevnu" GT, a GTV neću niti spominjati. Uopće se ne mogu zamisliti u takvom autu. To bi bilo kao da odjenem karirane hlače.

Taj iracionalan alfistički dio emocija, doživljaja estetike i želja nije stvar koju ljudi van tog kruga razumiju.
16.06.2018 | 20:59
dpasaric kaže:

Da se sada pojavi super ludi bogataš i kaže "Evo ti Davore najbolji Porsche koji imamo u zamjenu za tvoju Alfu GT staru 14 godina, ALI uvjet je da ga moraš voziti, ne smiješ ga prodati, iznajmiti ili dati drugome da se vozi."

Naravno da ne bih pristao. I to za moju "dnevnu" GT, a GTV neću niti spominjati.

Stari, mogu ti samo reći da tepeš. Sjeti se narodne: nemoj kuditi konja kojeg nisi jahao....

Nemam ja niš protiv Alfe, da se rauzmijemo, dapače, ali ovo je drugi svijet, tri klase iznad. Nema usporedbe, ozbiljno. S Porscheom možeš živjeti svaki dan, lako se sjedne u njega, lako izađe, a kad treba ide ko da nema sutra i ne kvari se nikad. Čudo od auta...
Zvuk motora da se naježiš, bremze sustavno najbolje na svijetu... To nije precijenjeni drek ko Audi
16.06.2018 | 22:06
Ne sporim da je to vrhunski sportski auto, vjerujem da je kvalitetan i da se fantastično vozi i da je upotrebljiv i da postavlja standarde u svojoj klasi, ali kod mene - nula bodova. Da ga dobijem u nagradnoj igri istog trena bih ga prodao.
16.06.2018 | 23:00
Toyote su i dalje 1. i 2. ... što je super samo što Toyota ima lošu povijest odustajanja u zadnjoj minuti ili zadnjih pola kilometra i to ne samo u LeMansu

Novi LiveStream (dok ga ne ugase)
17.06.2018 | 00:25
Hvala na linku, super je!
17.06.2018 | 07:13
Bertone kaže:
Toyote su i dalje 1. i 2. ... što je super samo što Toyota ima lošu povijest odustajanja u zadnjoj minuti ili zadnjih pola kilometra i to ne samo u LeMansu

Referiraš se na Sainza i kvar corolle u zadnjem brzincu (Magram special) u Walesu tamo 1999?
17.06.2018 | 07:14
BTW, Ruje časte sa streamom (nekoliko njih)

livetv.sx/enx/eventinfo/673941_24_hours_of_le_mans/
17.06.2018 | 10:15
Djuro genijalac kaže:

Referiraš se na Sainza i kvar corolle u zadnjem brzincu (Magram special) u Walesu tamo 1999?

Naravno, pa ne sjećam se nikoga kome je auto krepao 500 metara prije cilja

... a i prošle godine su u LeManu vodili skoro cijelu utrku i opet ispušili na kraju... jbg, Toyota

Nevezano za to, noćas su bili baš moćni (i ludi), prvo su dobili kaznu zbog prebrze vožnje u sporom dijelu, a onda je Buemi vozio odlično, potom Alonso preuzeo auto i skidao po 2-3 sekunde po krugu.

Još jedan link (dok radi): - ako vam stream ne radi, kopirajte link i pokrenite ga u novom tabu (link nije javno dostupan pa hoće malo zezati).

I Live Timing:
timing.71wytham.org.uk/s/lm24

Mobile 1 Radio:
www.youtube.com/user/exint2/live

Jbg, znam da trebaju dva-tri monitora ili jedan ogromni
17.06.2018 | 14:36
I evo ga, Alonso ima dva od tri. Bio je svjetski prvak u F1 2005 i 2006, sad je osvojio i LeMans. Ostaje mu još Indy500 (iduće sezone)....

Toyota nakon Mazde s wankelom nakon brojnih pokušaja konačno dohvatila LeMans.

No, UVJERLJIVO najbolja utrka je bila u GTE Pro klasi između Porscha i Forda...
17.06.2018 | 14:38
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Naravno, pa ne sjećam se nikoga kome je auto krepao 500 metara prije cilja

Mala ispravka: nije to bio cilj, već kraj zadnjeg brzinca. Još je ostalo 25-30 km etape do servisa i zadnje vremenske kontrole koju je trebalo odraditi. Ako se ne pojaviš na vremenskoj kontroli u servisu isto tako odustaješ tj. ispadaš iz natjecanja
17.06.2018 | 21:24
Bilo kako bilo, zbog nesreće koja prati Toyotu je Sainz izgubio prvenstvo i pobijedio je Makinen sa dva boda razlike.
E da, te je godine Colin odvezao zadnju sezonu sa Subaruom, slijedeće je prešao u Ford.

Što se tiče Alonsa možda je mogao još prošle godine uzeti Indy jer je dio utrke vodio no Hondin motor nije izdržao.

I za kraj, sva trojica (Alonso-Buemi-Nakajima) su vozili odlično (pogotovo noćni dio).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 13 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO