11.04.2022 | 18:42
dpasaric kaže:
Djuro, ciljam na Platak s ekipom, samo nisam pametan što je atraktivnije za gledati - brzi dio staze ili onaj sporiji, imaš li kakvo iskustvo?
Idealno, prođi cestom ovaj tjedan. Nađi mjesto gdje vidiš barem dva zavoja. Ako si u sporom zavoju, onda budi ili ispred, ili iza njega. Ako si ispred, vidiš kočenje (ako dolazi velikom brzinom) to je izuzetno atraktivno. Ako si iza i slijedi brži dio, onda ćeš vidjeti ubrzavanje, prebacivanje brzina, pucanje iz auspuha itd...
Ako je dulji ravniji pravac, onda ove godine imaš i deployment struje koji dodatno ubrzava auto.
Ja uvijek težim da sam iza neke brže šikane nakon koje slijedi neko ubrzavanje. Na taj način vidiš koliko koji auto ma dobru promjenu smjera, podupravljanje, ako ga ima i ubrzavanje.
Iskreno, Platak je noćna mora za doći gore i otići s njega, jer koliko znam, ne postoje dodatne ceste osim ovih po kojima budu vozili. Dakle, primarna vodilja bi mi bila kako doći do tamo i kako od tamo otići. Imate dva prolaza, čekate satima, onda vam treba i neka logistika (roštilj, mesina, cuga...) pa to dodatno komplicira stvari u tom smislu. Ne znam kakvo bude vrijeme; u šumi je još uvijek (vrlo) prohladno (posebno ako malo zapuše), sumnjam da će u tjedan dana tako zatopliti da ćete se htjeti skrivati u hlad.
Ja bi ipak težio biti na nekom bržem dijelu ceste; istina aute kraće gledaš, ali više cijeniš brzinu kojom prolaze i veći je doživljaj IMHO