Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

14.02.2022 | 21:15
m@xym kaže:
"expertni tim"
"prometni stručnjaci"
"po kriteriju hrvatskog tržišta"
"Željko Marušić"
i
"direktor marke Peugeot"

Nema nikakve sumnje da je Peugeot 308 hrvatski automobil godine 2022, a možda čak i 2023., i da je ovo članak za Pulitzer-a.

Ali svi redom seljačine, kad im je mačkica naj auto.
14.02.2022 | 21:50
Na stranu sad članak (i auto 2022), mene više zanima koristi li netko od vas pojam "ekologičan" (ili "ekologičnost" kao što je navedena jedna osobina 308-ce)?

Iskreno ja nisam nikad, a vjerojatno i neću.
14.02.2022 | 22:03
Ekologičnost bi "igrala" jedino u slučaju da umjesto izraza "ekologija" koristimo izraz "ekologika", ali kao što rekoh, ovo je članak za Pulitzer-a, pa su ovakvi izrazi za očekivati.

Uostalom, da li si ikad čuo da neka marka ima direktora?!
14.02.2022 | 22:11
Riba kaže:
Evo ga, kupio prijatelj pred mjesec dana, pojma nemate!

merdjo.jpeg

I Rambo Amadeus pjeva kako je prvi auto koji je kupio bio neki stari Mercedes, zapravo nekretnina. Kasnije je susjedu dao da u njemu uzgaja kokoši, pa su zajedno dijelili jaja...
14.02.2022 | 22:22
Stvar je da nisam prvi put vidio taj izraz/pojam, zapravo vrlo je čest u raznim materijalima koji se tiču održivog razvoja koji dolaze iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja unazad par godina, no ne znam tko je taj izraz sklepao i zašto
14.02.2022 | 23:11
Ja sam prilično siguran da se radi o nekom tko je završio Visoku školu poslovne komunikacije u Ličkom Osiku ili možda Prvo Privatno Američko Sveučilište, studij Marketinga i Odnosa s javnošću u Babinoj gredi.
15.02.2022 | 09:16
Bertone kaže:
Stvar je da nisam prvi put vidio taj izraz/pojam, zapravo vrlo je čest u raznim materijalima koji se tiču održivog razvoja koji dolaze iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja unazad par godina, no ne znam tko je taj izraz sklepao i zašto

Možda nam je neki Čeh uletio u ministarstvo, jer "ekologičnost" je ekologija na češkom.
A možda se samo radi o nepismenim ljudima koji onda izmišljaju novohrvatske riječi, tipa: prešetavati umjesto šetati, i slično.
15.02.2022 | 13:47
zoranowsky kaže:
Riba kaže:
Evo ga, kupio prijatelj pred mjesec dana, pojma nemate!

merdjo.jpeg

I Rambo Amadeus pjeva kako je prvi auto koji je kupio bio neki stari Mercedes, zapravo nekretnina. Kasnije je susjedu dao da u njemu uzgaja kokoši, pa su zajedno dijelili jaja...

I u ovome se vozio materijal u polje.
15.02.2022 | 17:29
m@xym kaže:
"expertni tim"
"prometni stručnjaci"
"po kriteriju hrvatskog tržišta"
"Željko Marušić"
i
"direktor marke Peugeot"

Nema nikakve sumnje da je Peugeot 308 hrvatski automobil godine 2022, a možda čak i 2023., i da je ovo članak za Pulitzer-a.

Željko Marušić od milja zvani Čmarušić. Time je sve rečeno, ali ako nekog baš jako zanima, mogu elaborirati temeljem neizbježnog i slučajnog poznanstva...
15.02.2022 | 17:31
m@xym kaže:

Svaka marka u Hrvatskoj ima direktora, tj. voditelja, što se toga tiče, posebno u firmama koje zastupaju nekoliko brandova kao što to čini Emil Frey u RH.
15.02.2022 | 17:39
m@xym kaže:
koji onda izmišljaju novohrvatske riječi, tipa: prešetavati umjesto šetati

Sori, ali prešetavati nije novohrvatska riječ i nije sinonim glagolu šetati. U šetnju odeš i onda si u šetnji; hodaš nekim ritmom u nekom smjeru, s ciljem ili bez njega.
Prešetavati je povratni glagol, dakle prešetavati se i uobičajen je u kajkavskom govornom području i zapravo znači da onaj tko se prešetava gubi vrijeme hodajući po istom tragu lijevo-desno, gore-dolje i posredno izbjegava neki posao jer se prešetava da BI IZGLEDAO zaposleno.
Prešetaval se cijeli dan umjesto da je nekaj napravil, recimo.
Umjesto kaj se prešetavaš lijevo-desno, dođi pomoći...
S druge strane, šetnja je legitimna aktivnost namijenjena opuštanju u slobodno vrijeme.
15.02.2022 | 18:10
Djuro genijalac kaže:
m@xym kaže:

Svaka marka u Hrvatskoj ima direktora, tj. voditelja, što se toga tiče, posebno u firmama koje zastupaju nekoliko brandova kao što to čini Emil Frey u RH.

Svaki put bi mi se povraćalo kada bi morao u Kovinsku. A nisu ni ovi na Škorpikovoj bolji. Gomila nesposobnih i gomila ničega
15.02.2022 | 19:09
Ovi u Škorpikovoj su otišli u bananau kad je Vedran Z. otišao u Kovinsku,... ak veliš da su i u Kovinskoj sad u banani, gdje je onda sad Vedran?
15.02.2022 | 19:10
@Djuro genijalac,

To da u kajkavskom dijalektu postoji glagole prešetavati, uopće ne sumnjam, ali u hrvatskom standardnom jeziku (ili kako se to već danas zove) ne postoji glagol prešetavati ili prošetavati, kako već tko govori, tj. nije postojalo dok nije nastao "novo-hrvatski" kakav se često može čuti na televiziji.

Ili si se prošetao (svršena radnja) ili se šećeš (trajna radnja), ali se ne prošetavaš.
Šetnja sama po sebi nije određena smjerom, pa tako možeš šetati u jednom smjeru, u raznim smjerovima, ili čak gore-dole tj. tamo-ovamo.

A što se marke tiče, nekako bi mi logičnije bilo da se radi od direktoru firme koja zastupa neku marku, a ne o direktoru marke.
15.02.2022 | 19:51
m@xym kaže:
@Djuro genijalac,
To da u kajkavskom dijalektu postoji glagole prešetavati, uopće ne sumnjam, ali u hrvatskom standardnom jeziku (ili kako se to već danas zove) ne postoji glagol prešetavati ili prošetavati, kako već tko govori, tj. nije postojalo dok nije nastao "novo-hrvatski" kakav se često može čuti na televiziji.
Ili si se prošetao (svršena radnja) ili se šećeš (trajna radnja), ali se ne prošetavaš.
Šetnja sama po sebi nije određena smjerom, pa tako možeš šetati u jednom smjeru, u raznim smjerovima, ili čak gore-dole tj. tamo-ovamo.

Još jednom te pozivam da pročitaš moj prethodni post. Prešetavaš se da bi IZGLEDAO zaposleno iako ne radiš ništa. To je dijalekt, slično kao što se u Zagrebu veli da je netko zabrijao na nešto i to nema baš nikakve veze s glagolom brijati se tj. uklanjati dlake s lice. To možda ne nalaziš u rječnicima, ali je to govor koji se koristi.
m@xym kaže:
A što se marke tiče, nekako bi mi logičnije bilo da se radi od direktoru firme koja zastupa neku marku, a ne o direktoru marke.

Pa jasno da postoji i generalni koji vodi cijelu tvrtku. Ali ako imaš firmu koja je zastupnik Peugeota, Citroena i Mercedesa, onda je ne samo logično, nego i nužno da svaka marka ima svojeg voditelja. Ako ni zbog čega drugog, onda zato jer Mercedes baš ne voli da netko tko treba raditi na promoviranju njegovog brenda istu stvar radi i za Peugeot i obratno. Da sad ne ulazimo u to da svaki brand ima svoju organizaciju, Muttersprache i IT sustave koji su nepovezani i nepovezivi.
Na kraju, modeli se razlikuju, njihove cijene, postprodaja (garancije, dobava dijelova itd) i sve ostalo. Englezi to lijepo kažu: Jack of all trades, master of none.
16.02.2022 | 20:58
Hodamo po kvartu neki dan i prodjemo ispred kuce....ovako od oka, koliko je para parkirano ispred nje?

voznipark1.jpg

voznipark2.jpg

voznipark3.jpeg
16.02.2022 | 22:03
5 M$?
05.03.2022 | 05:20
Da se malo odmorite od rata

05.03.2022 | 08:32
Stari, o Kvočki ti mogu pričati i pričati... Koje su to anegdote...!
05.03.2022 | 09:51
Riba, po mojoj procjeni oko 1 000 000 USD bi trebao dati za taj rabljeni vozni park. Neki su već stari, a Mercedesi i Ferrari su u rubrici oldtimeri.
Ja bi tu izdvojio Continental i 355, ostalo bi prodao a dodao bi gelandewagen u nekoj G65 ili G63s varijanti.
05.03.2022 | 10:23
Djuro genijalac kaže:
Stari, o Kvočki ti mogu pričati i pričati... Koje su to anegdote...!

Mogu si misliti, bila su to neka druga vremena

JOHN kaže:
... a dodao bi gelandewagen u nekoj G65 ili G63s varijanti.

Zakaj se svi pale na neku AMG ili Brabus doradu G-klase kad je najbolji stari G350d professional.

PS. To je valjda zadnji normalni auto kojeg si iznutra mogao oprati miniwashom i spustiti prozore kurblom

05.03.2022 | 10:36
A dobro, ako moram biti skroman onda može i 350d.
Al ako baš mora biti radni konj, onda Land Cruiser 70, 4.5 V8 diesel
05.03.2022 | 11:25
JOHN kaže:
Riba, po mojoj procjeni oko 1 000 000 USD bi trebao dati za taj rabljeni vozni park. Neki su već stari, a Mercedesi i Ferrari su u rubrici oldtimeri.
Ja bi tu izdvojio Continental i 355, ostalo bi prodao a dodao bi gelandewagen u nekoj G65 ili G63s varijanti.

Ni izbliza dosta. Jučer otišao Ferrari Dino na aukciji za 385000 USD. Eeej, Dino!!! Sve je otišlo k vragu
05.03.2022 | 12:18
Djuro genijalac kaže:
JOHN kaže:

Ni izbliza dosta. Jučer otišao Ferrari Dino na aukciji za 385000 USD. Eeej, Dino!!! Sve je otišlo k vragu

U neku ruku da, sve je izgubilo kompas. Možda sam ja debelo podcijenio, a ti precijenio.
Na ovom voznom parku relativnu cijenu bi mogao imati 355 i w109(ili koji već)

Uglavnom, cijena dosta ovisi o opremi, očuvanosti i kilometrima. Meni na oko 1 mil
05.03.2022 | 16:35
Cijene auta su podivljale kad su investicijski fondovi u njih počeli ulagati s očekivanim rastom vrijednosti. I onda je sve izgubilo smisao. Sve što je iole drugačije i nije čista konfekcija postiće takve cijene da ti pozli. Ferrari Dino je poludrek od auta na kojem jedino vrijedi donekle V6 motor (Ferrari pa V6?!?!?), ali ako je ugrađen u lanciju stratos. I za to je netko platio 385000 USD....
05.03.2022 | 22:26
JOHN kaže:
...Al ako baš mora biti radni konj, onda Land Cruiser 70, 4.5 V8 diesel

Oooo da, može i LC70
07.03.2022 | 09:35
Ima li netko možda provjerenu informaciju koja se vrsta automatskog mjenjača ugrađuje u aktualnu Suzuki Vitaru? Zvao sam tri salona od kojih su dva bahato i s visoka tvrdili da je u pitanju klasični automatski mjenjač dok mi je jedan (taj je bio jedini ljubazan) tvrdio da se radi o automatiziranom ručnom mjenjaču. Čudi me da na internetu ne mogu iskopati tu informaciju nikako i nigdje, proba sam na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Jedina informacija koja se pojavljuje je automatizirani ručni mjenjač iz 2015. godine ali ne nalazim u koje se modele ugrađuje.

Žena je zapela za Vitaru i automatski mjenjač a pošto sam pred dosta godina probao voziti neki Citroen sa automatiziranim ručnim mjenjačem i ostao šokiran kako je to uopće pušteno u prodaju i na cestu ne bi se htio zaletiti.
07.03.2022 | 09:38
Provjerim i dojavim
07.03.2022 | 10:56
To što su Francuzi ili Nijemci nešto usrali u realizaciji, ne znači automatski da su i Japanci.
Ja vozim Subaru XV s CVT prijenosom i to radi odlično (treba se naviknuti na stil dodavanja gasa za optimalno ubrzanje, koji je drugačiji, skoro pa suprotan, nego kod običnog automatika). Svojedobno je Audi imao modele s CVT prijenosom i to se kvarilo jako, na kraju su od toga odustali.
07.03.2022 | 11:32
smayoo kaže:
To što su Francuzi ili Nijemci nešto usrali u realizaciji, ne znači automatski da su i Japanci.
Ja vozim Subaru XV s CVT prijenosom i to radi odlično (treba se naviknuti na stil dodavanja gasa za optimalno ubrzanje, koji je drugačiji, skoro pa suprotan, nego kod običnog automatika). Svojedobno je Audi imao modele s CVT prijenosom i to se kvarilo jako, na kraju su od toga odustali.

Nemam ništa protiv Japanskog CVT-a ali ovi robotizirani sa jednom spojkom me plaše. Inače ja sanjam o Outbacku već neko vrijeme ali to će morati pričekati, moram prije riješiti "drugi" auto.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 40 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Miro Spiro, temeljnik, Anonimci (345)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO