23.07.2018 | 22:33
Ja i dalje imam wow efekt sa svojim 10 (mac pro), 3 (ipad), 3 (macbook pro) i 2 (iphone 7) godine starim strojevima.
Rade ono sto mi treba, rade to na nacin da ne moram brinut da li ce napravit sto mi treba ili ne. Jer hoce u 98% slucajeva.
S vremena na vrijeme me stvari koje ogranicavaju specificni softvare da radi na odredjenom hardveru natjeraju da mi nije svejedno, al jebi ga, cijena “napretka” i dalje imaju s moje strane kredibilitet da “znaju” odvagat koji hard moze upogonit koji soft za ugodno iskustvo. A ugodno iskustvo koristenja s minimumom odrzavanja mi je prioritet.
Mojem nacinu rada pogoduje ono cemu mislim da teze. Star Trek pristup. Imam terminal koji mi drzi neki user interface i neko tamo mocno racunalo radi ono sto mu zadam.
Nekad mu zadam olovkom, misem i tipkovnicom, nekad mu zadam glasom.
Doma mi je glavni MP, al sve projekte spremam na dropbox tako da mogu radit i na laptopu i doma na njemu, kad mu treba zadat neku zadacu (mislim na mp), posaljem naredbu preko screensharea preko ipada ili macbooka..
Uglavnom, nacin na koji trenutno proizvode cijele linije gdje ne mozes nista sam promijeniti mi jako odgovara, dokle god sam u mogucnosti da zamjenom uredjaja koji se pokvari, mogu nastaviti koristenje bez osjecaja da sam dobio novi uredjaj.
Meni su oni svi lopate. Ak mi pukne, zamijeni ju i mogu nastavit lopatat.