25.09.2018 | 13:09
Ajjjj u sto se pretvorio thread. Nisam ni vidio do sada. Od bezazlene ideje za mali DIY projekt
Sustina problema je da je Opel to imao jako dugo u svojim navigacijama i onda su iz nekog razloga maknuli, tj samo onemogucili.
Ovdje Britanci peticije pisu da se to vrati. Opel je inace Vauxhall u UK
www.astrakforums.co.uk/viewtopic.php?t=2915
Opel 900 (prve Insignije i Astre, mozda 2009.) to imaju, dok su mojoj redizajniranoj (2014. god) tom istom sustavu dodali oznaku Intellilink (neke napredne mogucnosti, touch pad, upravljanje govorom i sl) i tu safety kamere ne rade nazalost. Iako je vidljivo u izborniku, zasivljeno samo.
Cak i ove firme koje prodaju te baze podataka poput SCDB imaju zbrku citavu gdje radi, gdje na radi. Pa daju refund korisnicima. To je ova slika dolje...
Intellilink je odlican sustav (moj je verzija 2.0), a v2.5 je dobila podrsku za Apple Car i Android Auto (auta mladja od 2016. god). Tada bi mi radio Waze, ali nazalost moj sustav je izmedju negdje
Nazalost razlika je u puno HW, ne moze se samo nadograditi SW sustav.
Sada sam na nekom polurjesenju koristeci moj android mobitel eksperminetalno, i malo radi - malo ne radi.
TomTom i Sygic daju besplatno te light verzije svojih navigacija, koje iskljucivo upozoravaju na kamere, udese, zastoje, pa mozete i sami probati. Dobar je i RadarBot.
Svjesno to rade ilegalno da bi se Zabac imao cemu cuditi u zivotu